Πόση ηλιοθεραπεία σου επιτρέπεται, ανάλογα με το δέρμα σου

Και το αντηλιακό που χρησιμοποιείς

Η ιστοσελίδα Omni Calculator σε βοηθάει να υπολογίσεις πόσα λεπτά ηλιοθεραπείας σου αντιστοιχούν, χωρίς να καείς

Αχ, καλοκαιράκι. Μπάνια, ξάπλες, χαλάρωση, ηλιοθεραπεία, εγκαύματα. Είμαστε πολλοί εκείνοι με το λευκό δέρμα και την ευαισθησία στον ήλιο, που πρέπει να παστωνόμαστε με αντηλιακό πριν ξεμυτίσουμε από το σπίτι για να μην γίνουμε φλαμπέ. Ακόμα όμως και οι πιο ανθεκτικοί, που μαυρίζουν πιο εύκολα (τους αντιπαθούμε) και δεν καίγονται σχεδόν ποτέ (που να σκάσουν) οφείλουν να προσέχουν την έκθεσή τους στις ακτίνες του ηλίου, να προστατεύονται και να μην παίρνουν υπερβολικό αέρα τα μυαλά τους. Υπάρχουν πάντα όρια για το πόσο μπορείς να κάτσεις σε ένα μέρος χωρίς σκιά πριν τελικά καείς.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

 

Η ιστοσελίδα Omni Calculator ισχυρίζεται πως μπορεί να υπολογίσει ακριβώς τον χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου για να κάνεις ηλιοθεραπεία πριν αρχίσεις να κοκκινίζεις, αρκεί να του δώσεις κάποια βασικά στοιχεία για εσένα. Δημιουργήθηκε από τον ιατρό Małgorzata Koperska και λειτουργεί ως εξής:

Εσύ συμπληρώνεις ορισμένες λεπτομέρειες όπως το πόσο έντονο είναι το φως του ήλιου στο οποίο εκτίθεσαι, σε τι υψόμετρο βρίσκεσαι, το χρώμα του δέρματός σου και τον δείκτη προστασίας του αντηλιακού που φοράς. Στη συνέχεια το Omni Calculator θα σου παρουσιάσει το maximum αριθμό ωρών (ή λεπτών) που μπορείς να περάσεις κάτω από τον ήλιο με ασφάλεια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by i s k r a (@iskra) on


Φυσικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και αντίστροφα, γράφοντας το πόση ώρα επιθυμείς να κάνεις ηλιοθεραπεία έτσι ώστε το Omni να σου πει τον δείκτη προστασίας που πρέπει να έχει το αντηλιακό σου έτσι ώστε το δέρμα σου να παραμείνει προστατευμένο.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rebecca Kammerland (@rebeccakammerland) on

 

Κάνε μία επίσκεψη στη σελίδα και λάβε τα απαραίτητα μέτρα. Καλά μπανάκια!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice