10 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν κόψεις αφέλειες
©www.instagram.com
Beauty

10 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν κόψεις αφέλειες

Ένα πολύ κομψό κούρεμα που θα αναδείξει το πρόσωπό σου. Μάλλον.

Σκέφτεσαι να κόψεις αφέλειες; Δες μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πρώτα.

Οι γυναίκες με μακριά μαλλιά χρειάζονται αρκετό θάρρος για να πάρουν την απόφαση να τα κόψουν. Άλλωστε θα πάρει μήνες μέχρι να ξαναμακρύνουν και δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα τους αρέσει το αποτέλεσμα. Υπάρχει όμως ένα είδος κουρέματος με μικρότερο ρίσκο που δημιουργεί την εντύπωση μιας μεγάλης αλλαγής: οι αφέλειες. Αν σκέφτεσαι να κόψεις φράντζα ή αφέλειες όμως πρέπει να σκεφτείς πρώτα κάποια πράγματα, όπως ποιο στιλ ταιριάζει στο πρόσωπό σου ή ότι δεν θα μπορείς να τις απομακρύνεις από το πρόσωπό σου. Πριν πάρεις την απόφαση...

Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη. Αν σκοπεύεις να τις περιποιείσαι και να ανανεώνεις το κόψιμο όποτε χρειάζεται, θα δείχνουν τέλειες.

Να ξέρεις ότι ένα από τα μεγαλύτερα μπόνους μιας φράντζας με μακριά μαλλιά είναι ότι αποτελούν την τέλεια δικαιολογία για να αναβάλεις το λούσιμο. Πιάνεις πίσω τα μακριά σου μαλλιά, λούζεις και στιλιζάρεις τη φράντζα και δείχνεις σούπερ.

Σκέψου καλά πριν κόψεις πολύ κοντές αφέλειες γιατί δεν θα μπορείς να τις πιάσεις ή να τις κρύψεις, θα πρέπει να τις υποστηρίζεις 24/7. Οι πολύ κοντές αφέλειες συνήθως ταιριάζουν σε πρόσωπα με σχήμα οβάλ, καρδιάς και στρογγυλά, αλλά και πάλι εξαρτάται και από την περίπτωση.

Συζήτησε με τον κομμωτή σου τι αφέλειες θα ήθελες ώστε να είσαι σίγουρη ότι ταιριάζουν στο πρόσωπό σου και αναδεικνύουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου. Για παράδειγμα, οι μακριές αφέλειες τραβούν προσοχή στα ζυγωματικά ή τη μύτη, ενώ μπορούν να κοντύνουν και ένα πολύ μακρύ πρόσωπο. Από την άλλη, μια λοξή φράντζα μπορεί να δείξει πιο μακρύ ένα στρογγυλό πρόσωπο.

Αν σε προβληματίζει η ιδέα αφελειών που πιάνουν όλο το μέτωπο, δοκίμασε τις αφέλειες-«κουρτίνα» που κάθονται στα πλάγια του προσώπου και μπορούν να πιαστούν πίσω από τα αυτιά. Σαν Γαλλιδούλα.

Οι αφέλειες μπορεί να χρειάζονται αρκετή ώρα styling αν τα μαλλιά σου είναι ατίθασα, οπότε σκέψου αν σκοπεύεις να αφιερώσεις το χρόνο κα την υπομονή που χρειάζεται για να τις φτιάχνεις το πρωί. ακόμα περισσότερο αν τα υπόλοιπα μαλλιά σου είναι μακριά και πρέπει να φτιάξεις και αυτά πριν φύγεις για δουλειά.

Να ξέρεις ότι μια στο τόσο (εξαρτάται και από τα μαλλιά σου) θα πρέπει να πετάγεσαι στο κομμωτήριο για να σου τριμάρουν τις αφέλειες, αλλιώς θα μπαίνουν στα μάτια σου και θα σε ενοχλούν. Το να το κάνεις εσύ στο σπίτι δεν είναι επιλογή.

Τα σγουρά μαλλιά μπορεί να δείχνουν τέλεια με αφέλειες, όμως σιγουρέψου ότι έχεις τα κατάλληλα προϊόντα και τεχνικές που χρειάζονται για να κάτσουν όπως πρέπει.

Πριν πας στο κομμωτήριο, δες φωτογραφίες μοντέλων ή διασήμων με αφέλειες, διάλεξε τα κουρέματα που σου αρέσουν και εκείνα που πιστεύεις ότι θα ταίριαζαν στο πρόσωπό σου. Οι κομμωτές πολλές φορές έχουν ανάγκη από λίγη βοήθεια. Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις, οπότε αυξάνεις τις πιθανότητες να καταλάβουν τι θες.

Εκτός από το σχήμα του προσώπου σου, σκέψου και το είδος του δέρματός σου και των μαλλιών σου. Αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά και το πρόσωπό σου έχει τάσεις λιπαρότητας, δεν είναι ό,τι καλύτερο να ακουμπάνε συνέχεια στο δέρμα σου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice