Κοπέλα κοιτάζεται σε καθρέφτη
© Unsplash/ Andrea Piacquadio
Beauty

10 ασκήσεις προσώπου για να πεις αντίο σε ρυτίδες και χαλάρωση

Ξέχνα τα μπότοξ και τα «τραβήγματα»

Θέλεις σφιχτό δέρμα στο πρόσωπο που θα απαλύνει τις ρυτίδες και θα σε κάνει να φαίνεσαι πιο νέα; Να 5 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις μόνη σου σπίτι.

Ο χρόνος κυλάει το ίδιο για όλους, απλά σε κάποιους φαίνεται περισσότερο και σε κάποιους λιγότερο. Πριν αρχίσεις να πανικοβάλλεσαι με τις πρώτες ρυτίδες και να κλείνεις ραντεβού για μπότοξ, δες πώς μπορούν μερικές απλές ασκήσεις να σε βοηθήσουν.

Γυμνάζοντας τους μυς που βρίσκονται ακριβώς κάτω από το δέρμα, αυξάνεις την κυκλοφορία του αίματος που μεταφέρει οξυγόνο στα δερματικά κύτταρα και τα ενυδατώνει. Το αποτέλεσμα είναι δέρμα υγιές, λαμπερό, απαλλαγμένο από τοξίνες. Με αυτές τις ασκήσεις μπορείς να ενεργοποιήσεις την έκκριση κολλαγόνου και ελαστίνης, ουσίες που δημιουργούν αυτή την πολυπόθητη σφριγηλότητα στο δέρμα.

Για να έχεις ορατά αποτελέσματα σύντομα, θα πρέπει να κάνεις αυτές τις ασκήσεις 20 λεπτά καθημερινά, 6 φορές την εβδομάδα. Βάλε τις στο πρόγραμμα το πρωί όταν σηκώνεσαι από το κρεββάτι.

Για το λαιμό

Στάσου με ίδια την πλάτη, κοιτώντας ευθεία. Ακούμπησε τα δάχτυλά σου στη βάση του λαιμού και γείρε το κεφάλι σου προς τα πίσω. Τώρα τράβα το δέρμα προς τα κάτω. Φέρε το κεφάλι σου στην αρχική θέση και σκύψε προσπαθώντας να ακουμπήσεις με το σαγόνι το στέρνο σου. Επανέλαβε την άσκηση 2 φορές.

Στάσου με την πλάτη ίσια, κοιτώντας ευθεία. Σταύρωσε τα χέρια σου πάνω από το στήθος σου και γείρε το κεφάλι προς τα πίσω. Πάρε βαθιά ανάσα και μέτρα μέχρι το 10. Γύρνα στην αρχική θέση.

Στάσου ίσια και γείρε το κεφάλι στα αριστερά προσπαθώντας να ακουμπήσεις με το αυτί σου τον ώμο. Ακούμπα την αριστερή παλάμη στον κρόταφο σαν να προσπαθείς να αποτρέψεις την κίνηση ενώ φέρνεις αντίσταση με τους μυς του λαιμού. Κάνε το ίδιο και στη δεξιά πλευρά.

Για τα χείλη

Γείρε το κεφάλι σου πίσω και βγάλε προς τα έξω το κάτω χείλος σου, σαν να προσπαθείς να ακουμπήσεις το ταβάνι με αυτό. Μείνε έτσι για 5-10 δευτερόλεπτα, κάνε μια παύση και επανέλαβε 2-3 φορές.

Στάσου ίσια και τράβα τις γωνίες του στόματός σου προς τα κάτω. Μείνε για 10 δευτερόλεπτα. Νιώθεις ένα μικρό μούδιασμα; Αυτό σημαίνει ότι οι μυς γυμνάζονται.

Τράβα τα χείλη σου προς τα μέσα ώστε να καλύψουν τα δόντια σου και σχημάτισε με το στόμα σου ένα Ο. Στη συνέχεια χαμογέλασε, πάντα με τα χείλη να καλύπτουν τα δόντια. Κάντο 6 φορές.

Για τα μάτια

Βάλε τους μέσους σου στις εσωτερικές γωνίες των φρυδιών και τους δείκτες στις εξωτερικές ασκώντας ελαφριά πίεση. Κοίτα το ταβάνι και τράβα το κάτω βλέφαρο ελαφρώς προς τα πάνω. Χαλάρωσε. Επανάλαβε 6 φορές και ολοκλήρωσε κλείνοντας τα μάτια σου πολύ σφιχτά για 10 δευτερόλεπτα.

Για το μέτωπο

Τοποθέτησε τα χέρια σου στο μέτωπο με τα δάχτυλα να κοιτούν προς τα μέσα. Άνοιξε ελαφρώς τα δάχτυλά σου, ώστε να βρίσκονται από τα φρύδια μέχρι την αρχή των μαλλιών. Τράβα τα χέρια σου αργά προς τα έξω, ασκώντας ελαφριά πίεση με τα δάχτυλα στο μέτωπο σαν να το τεντώνεις. Χαλάρωσε και επανάλαβε 10 φορές.

Για τα μάγουλα

Κάθισε ίσια και κράτα ένα μολύβι με τα χείλη σου. Προσπάθησε να γράψεις στον αέρα το όνομά σου, χωρίς να κουνήσεις το κεφάλι σου -μόνο τα χείλη. Είναι πιο δύσκολο απ' όσο φαντάζεσαι αλλά γυμνάζει τρομερά τους μυς του προσώπου. Κάνε ένα μικρό διάλειμμα και επανάλαβε 3 φορές.

Πάρε μια βαθιά ανάσα και γέμισε το στόμα σου με αέρα, ώστε να φουσκώσουν τα μάγουλα. Βάλε τα χέρια σου στο πρόσωπο, έτσι ώστε τα δάχτυλα να ακουμπάνε τα αυτιά σου. Άσκησε ελαφριά πίεση όπως θα πίεζες ένα φουσκώμένο μπαλόνι. Μείνε για 10 δευτερόλεπτα.

Για το προγούλι

Άνοιξε το στόμα σου και γύρνα τα χείλη σου προς τα μέσα καλύπτοντας τα δόντια. Βάλε τον δείκτη σου στο κέντρο του σαγονιού και τράβα το προς το στήθος. Φέρε αντίσταση στην κίνηση με τους μυς του σαγονιού σφίγγοντας και χαλαρώνοντάς τους εναλλάξ για 10 δευτερόλεπτα. Πες αντίο στο διπλοσάγονο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice