Κοπέλες με μακριά μαλλιά και αφέλειες
©www.instagram.com
Beauty

Τι πρέπει να σκεφτείς πριν κάνεις αυτό το γαλλικό στιλ κουρέματος

Πάντα είναι καλή στιγμή για ανανέωση αλλά ας το συζητήσουμε πρώτα

Θέλεις να κόψεις αφέλειες ή φράντζα για ανανέωση; Διάβασε όσα πρέπει να σκεφτείς πριν αντιγράψεις το french style που βλέπεις παντού.

Ας παραδεχτούμε ότι όταν σκέφτεσαι Γαλλίδες, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι απαράμιλλο στιλ και μακριά μαλλιά με αφέλειες. Ναι. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος άγραφος νόμος που ορίζει στις Γαλλίδες πώς θα κόβουν τα μαλλιά τους, αλλά για κάποιο λόγο φαίνεται να είναι αρκετά δημοφιλές ώστε να το έχουμε στο μυαλό μας σαν καρτ-ποστάλ για τις Παριζιάνες. Ανεξαρτήτως εθνικότητας βέβαια, μια γυναίκα με αυτό το κούρεμα δείχνει σίγουρα κομψή κι αυτός είναι μάλλον ο λόγος που το συγκεκριμένο έχει μεγάλη δημοτικότητα στους κύκλους ομορφιάς.

Αρκεί να σκεφτείς ότι οι γυναίκες με μακριά μαλλιά πρέπει να είναι πολύ, πολύ, πολύ αποφασισμένες για να τα κόψουν όταν αναζητούν μια ανανέωση. Με αυτό το στιλ δεν χρειάζεται παρά να κόψουν μόνο μια φράντζα και να κρατήσουν ανέπαφο το υπόλοιπο μήκος. Είναι όμως η κατάλληλη επιλογή για σένα αυτό το στιλ ή θα το μετανιώσεις την επόμενη κιόλας ημέρα; Διάβασε τι πρέπει να σκεφτείς πριν κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο -έτσι κι αλλιώς έχεις χρόνο μέχρι να ανοίξουν ξανά.

1. Πριν κόψεις φράντζα σιγουρέψου ότι είσαι προετοιμασμένη. Αν σκοπεύεις να την περιποιείσαι, τότε θα δείχνει εκπληκτική. Επίσης, αργεί λίγο να μακρύνει οπότε άπαξ και την κόψεις θα ξεχάσεις για λίγο το κομμωτήριο.

2. Ένα από τα θετικά του να έχεις αφέλειες ή φράντζα είναι ότι έχεις μια καλή δικαιολογία για να αποφύγεις το λούσιμο όλων των μαλλιών. Μαζεύεις τα μακριά μαλλιά σε μια αλογοουρά, λούζεις τη φράντζα και την στιλιζάρεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να δείχνεις καθημερινά περιποιημένη ακόμα κι αν δεν έχεις προλάβει να λουστείς.

3. Σκέψου το σοβαρά πριν κόψεις κοντές αφέλειες γιατί δεν θα μπορείς να τις κρύψεις ή να τις τραβήξεις πίσω αν θες. Θα πρέπει να τις δείχνεις καθημερινά και να τις υποστηρίζεις με κάθε look. Συνήθως οι κοντές αφέλειες ταιριάζουν σε πρόσωπα με σχήμα οβάλ, καρδιάς ή στρογγυλό αλλά για τις φράντζες δεν ισχύει το ίδιο. Εξαρτάται καθαρά από την περίπτωση.

4. Καλύτερα να το συζητήσεις με τον κομμωτή σου ώστε να είσαι σίγουρη ότι θα διαλέξεις το σωστό μήκος που θα αναδεικνύει τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου. Για παράδειγμα, οι πιο μακριές αφέλειες τραβούν την προσοχή στα ζυγωματικά ή τη μύτη και μπορούν να «μικρύνουν» ένα μακρύ πρόσωπο. Αντίθετα, η πλαϊνή φράντζα κάνει τα στρογγυλά πρόσωπα να φαίνονται πιο «μακριά».

5. Αν δεν είσαι σίγουρη ότι θα συνηθίσεις τις αφέλειες, καλύτερα ξεκίνα με μια μακριά φράντζα που μπορείς να χτενίζεις στο πλάι του προσώπου ή να στερεώνεις πίσω από τα αυτιά. Έχει κι αυτό το γαλλικό vibe του.

6. Οι αφέλειες και οι φράντζες χρειάζονται έξτρα προσπάθεια στο styling οπότε αν τα μαλλιά σου είναι εκ φύσεως ατίθασα και σε δυσκολεύουν, τότε ίσως να έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα.

7. Η καραντίνα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα περίπτωσης που οι αφέλειές σου μπορεί να χρειάζονται τριμάρισμα γιατί μπαίνουν στα μάτια σου αλλά τα κομμωτήρια είναι κλειστά. Καλύτερα να μην επιχειρήσεις να τις κόψεις μόνη σου σπίτι γιατί μπορεί να χειροτερέψεις τραγικά την κατάσταση. Σκέψου λοιπόν αν έχεις την υπομονή να περιμένεις το ραντεβού στο κομμωτήριο ή αν θα σε πιάσει εκνευρισμός και απογοήτευση.

8. Τα σγουρά μαλλιά μπορούν να δείχνουν εξίσου εντυπωσιακά με αφέλειες ή φράντζα αλλά θα χρειαστείς ειδικά προϊόντα styling για να καταφέρεις ένα ωραίο αποτέλεσμα. Κάνε από πριν την έρευνά σου και δες αν αξίζει.

9. Μη φοβάσαι να ρισκάρεις, στην τελική αργά ή γρήγορα θα μακρύνουν ξανά. Μαλλιά είναι. Και οι αλλαγές σε μήκος είναι πολύ πιο υγιείς από τις συχνές αλλαγές χρωμάτων οπότε αν ψάχνεις απεγνωσμένα μια ανανέωση, ορίστε η ευκαιρία σου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice