Προϊόντα της εταιρείας Apivita
Προϊόντα της εταιρείας Apivita
Beauty

APIVITA: Ολοκληρωτική η εξαγορά της εταιρείας

Στην κατοχή της Exea και το πακέτο μετοχών του Νίκου Κουτσιανά - Νέος πρόεδρος στο ΔΣ ο Manuel Puig

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Στα χέρια της ισπανικής εταιρείας καλλυντικών Puig περνά εξ ολοκλήρου η Apivita. Όπως έγινε γνωστό, η Exea, εταιρεία χαρτοφυλακίου του ισπανικού ομίλου Puig, εξαγόρασε και το πακέτο μετοχών του Νίκου Κουτσιανά.

Πλέον, νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται ο Manuel Puig. Σημειώνεται ότι ο Νίκος Κουτσιανάς παρέμεινε ως μειοψηφικός μέτοχος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου μετά την εξαγορά της εταιρείας το 2017.

O όμιλος Puig δραστηριοποιείται στον κλάδο των καλλυντικών, με τεράστιο κύκλο εργασιών και παρουσία σε περισσότερες από 150 χώρες. Διαθέτει μάρκες διεθνούς φήμης και εκπροσωπεί κορυφαία brands στην Ισπανία.

Ο Νίκος και η Νίκη Κουτσιανά ίδρυσαν την Apivita, το 1979. Tο όνομα της εταιρείας προέρχεται από τις λατινικές λέξεις «Apis» (σ.σ. μέλισσα) και «Vita» (σ.σ. ζωή). Στόχος της εταιρείας είναι η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, με βάση φυσικές πρώτες ύλες. Η αξιοποίηση της πλούσιας ελληνικής χλωρίδας στηριζόταν σε ένα παραγωγικό μοντέλο βασισμένο στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Το brand ξεπέρασε γρήγορα τα ελληνικά σύνορα, αποκτώντας παρουσία σε δεκάδες χώρες, με τα προϊόντα της να γίνονται ανάρπαστα.

Το μήνυμα του CEO της Apivita, Herve Lesieur, για τη νέα μετοχική σύνθεση μετά την εξαγορά των μετοχών του Νίκου Κουτσιανά

«To 2017, η Exea, εταιρεία χαρτοφυλακίου της Οικογένειας Puig, εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της APIVITA, ο ιδιοκτήτης της οποίας Νίκος Κουτσιανάς έμεινε ως μειοψηφικός μέτοχος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

» Το Δεκέμβριο του 2020, βάσει συμφωνίας μεταξύ των μελών, η Exea εξαγόρασε το πακέτο μετοχών του Νίκου Κουτσιανά και νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ορίζεται ο Manuel Puig.

» Όλοι μας ευχαριστούμε τον κύριο Νίκο Κουτσιανά για όλα αυτά τα χρόνια στην APIVITA, την οποία ίδρυσε με τη γυναίκα του Νίκη το 1979. Η APIVITA είναι ένα cult brand ("μάρκα λατρείας") που προσφέρει φυσικές λύσεις ομορφιάς από μελισσοκομικά προϊόντα και μεσογειακά φυτικά εκχυλίσματα ενισχυμένα με κοσμητολογία αιχμής ως μία καινοτόμα υπεύθυνη εταιρεία (η APIVITA είναι B Corp από το 2017).

» Η εταιρεία αναπτύσσει σημαντικά τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα και στις διεθνείς αγορές, ειδικά στην Ευρώπη και στην Ασία. Όλοι μας ευχόμαστε στον κύριο Νίκο Κουτσιανά επιτυχίες στις επόμενες επιχειρηματικές του δραστηριότητες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice