Πέντε λάθη που επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος
© Elena We / Pixabay
Beauty

Πέντε λάθη που επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος

Μην τα κάνεις και θα μείνεις for ever young

Πέντε κακές συνήθειες στη φροντίδα του δέρματος που πρέπει να κόψεις για να καθυστερήσεις τα σημάδια του χρόνου να εμφανιστούν.

Μελετώντας τις διάφορες συμβουλές ομορφιάς, καταλήγεις να διαβάζεις πολλές φορές αντιφατικά πράγματα. Από τη μια, κάποιοι σου μιλούν για καθημερινό βαθύ διπλό (πρωί και βράδυ) καθαρισμό και άλλοι σου λένε πως αυτό είναι μια άχρηστη συνήθεια. Επομένως, στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης κάνε ό,τι σε ευχαριστεί, σου ταιριάζει και σε βολεύει σε σχέση με το πρόγραμμά σου. 

Ωστόσο, όλοι οι ειδικοί μας διαβεβαιώνουν πως υπάρχουν κάποιες κακές συνήθειες που επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος χωρίς μα και μου και σου και του. Αν βαρέθηκες να καταξοδεύεσαι σε πανάκριβες κρέμες, λοσιόν και σίρουμ χωρίς να βλέπεις ουσιαστικό αποτέλεσμα, ήρθε απλώς η ώρα να αναθεωρήσεις τη ρουτίνα ομορφιά σου. Εύκολη και σίγουρα φτηνή απόφαση. 

Δες πέντε κινήσεις, αμέλειες και συνήθειές σου που βλάπτουν το δέρμα σου και άλλαξέ τες αμέσως. 

01. Μήπως δεν φοράς καθημερινά αντηλιακό;
Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι η μεγαλύτερη αιτία γήρανσης, το έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές. Ωστόσο, συνηθίζουμε να φορούμε αντηλιακή κρέμα μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Λες και ζούμε σε σκανδιναβική χώρα και τον χειμώνα δεν βλέπουμε ήλιο. Άσε που οι βλαβερές ακτίνες UV διαπερνούν τα σύννεφα για να μας γεράσουν πριν την ώρα μας, ακόμα και αν αυτό δεν γίνεται αντιληπτό. Επίσης, αν το μέικ απ μας περιέχει αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, δεν είναι αρκετό. Θέλει και έξτρα επάλειψη από κάτω. ΟΚ;

02. Μήπως ξεβάφεσαι με μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου;
Συνήθως τα μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου περιέχουν χημικά και αλκοόλ, στοιχεία που διαταράσσουν το pH του δέρματος. Έτσι μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και αφήνουν το δέρμα στεγνό και αφυδατωμένο. Κι ένα αφυδατωμένο δέρμα γερνά νωρίς. Επομένως, τα μαντηλάκια τα χρησιμοποιούμε μόνο ως λύση ανάγκης: αν είμαστε σε ταξίδι, αν κοιμηθούμε σε ξένο σπίτι ή βαριόμαστε υπερβολικά να πλυθούμε.

03. Μήπως παραλείπεις την ενυδατική συχνά;
Αν νομίζεις πως βάζουμε ενυδατική μόνο όταν νιώθουμε το πρόσωπό μας σκληρό που «τραβάει», πλανιέσαι πλάνην οικτρά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ενυδάτωση βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων εάν θέλεις να διατηρήσεις το δέρμα σου φρέσκο, λαμπερό και νεανικό. Εκτός από μια καλή ενυδατική, καλή δουλίτσα στην ενυδάτωση κάνουν και οι οροί, τα σίρουμ που λένε και τα χωριά μας. (για την ιστορία, μόλις διέκοψα το γράψιμο και έβαλα κρέμα)

04. Μήπως δεν μακιγιάρεσαι αλλά «στοκάρεσαι»;
Πολλές φορές ένα βαρύ μακιγιάζ βαραίνει και τα χαρακτηριστικά μας, και αντί να κρύβει τις ρυτίδες τις αναδεικνύει. Μακιγιάρετε το πρόσωπό σας με ελαφρά προϊόντα, μην το παρακάνετε με το μέικ απ ούτε και με την πούδρα. Μόνο όσο χρειάζεται και μόνο όπου χρειάζεται.

05. Μήπως το παρακάνεις με την απολέπιση;
Το πρόσωπό μας το χαϊδεύουμε, δεν το κακοποιούμε. Αν κάθε τρεις και λίγο κάνουμε πίλινγκ και το τρίβουμε, το ταλαιπωρούμε ασκόπως και το λεπταίνουμε. Θα κάνουμε την απολέπισή μας πού και πού, δεν λέμε το αντίθετο, αλλά αφού διαλέξουμε ένα απαλό απολεπιστικό χωρίς οξέα. Καλό είναι να περιορίσουμε το πίλινγκ στη μία φορά την εβδομάδα και στο ενδιάμεσο να κάνουμε κάποια μάσκα περιποίησης. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice