Τα λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ, αν έχεις λιπαρό δέρμα
© beautyimagesdotcom / Pixabay
Beauty

Τα λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ, αν έχεις λιπαρό δέρμα

Και πρέπει να τα αποφεύγεις

7 λάθη στο μακιγιάζ που βλάπτουν τις λιπαρές επιδερμίδες και μία συμβουλή για καλύτερα αποτελέσματα.

Ασχέτως αν είστε make up victim και παρακολουθείτε όλες τις τάσεις και τα νέα προϊόντα, αν έχετε λιπαρό δέρμα, πρέπει να λειτουργήσετε με προσοχή και φειδώ.

Άλλωστε είναι γνωστό πως τα trends και οι «κανόνες» του μακιγιάζ δεν ισχύουν γενικώς και χωρίς εξαιρέσεις, αλλά πρέπει να προσαρμόζονται με βάση τον τύπο του δέρματός μας και τις ανάγκες του.

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, κάποια προϊόντα ή συνήθειες πρέπει να τα αποφεύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι. Αν έχετε παρατηρήσει ότι ξαφνικά προκύπτουν στην επιδερμίδα σας ερεθισμοί ή σπυράκια, τότε σίγουρα κάτι κάνετε λάθος.

Ας δούμε μερικά λάθη στο μακιγιάζ της λιπαρής επιδερμίδας και ας μην τα επαναλάβουμε.

01. Μήπως υπερβάλλεις με το μέικ απ;
Το λιπαρό δέρμα θέλει ελαφρύ, απλό μακιγιάζ, κι όχι «στοκάρισμα». Μην το παρακάνετε επομένως, γιατί η υπερβολική χρήση βαριών προϊόντων φράζει τους πόρους, κι επιλέξτε μια ελαφριά φόρμουλα εξειδικευμένη σε λιπαρές επιδερμίδες, ούτε πολύ ενυδατική ούτε πολύ ξηρή. Η ισορροπία είναι το κλειδί.

02. Μήπως χρησιμοποιείς primer;
Χμμμ, μην το κάνεις. Το primer είναι μια ενυδατική βάση για να στηριχτεί πάνω της το μέικ απ. Όπου όμως διαβάσεις τη λέξη «ενυδάτωση», πρέπει να μένεις μακριά. Προτίμησε προϊόντα που περιγράφονται ως «μαλακτικά».

03. Μήπως χρησιμοποιείς προϊόντα με σιλικόνη;
Η σιλικόνη εμπεριέχεται σε πολλά καλλυντικά και είναι ύπουλη απέναντι στα λιπαρά δέρματα. Καλύτερα να την αποφύγετε.

04. Μήπως χρησιμοποιείς μέικ απ που έχει στη σύνθεσή του τη λέξη oil;
Το «oil» δεν ενδείκνυται, σημαίνει ότι θα πέσει έξτρα λιπαρότητα στο ήδη λιπαρό δέρμα. Τσεκάρετε πάντα τη σύνθεση των προϊόντων που εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας. Προτιμήστε κάποιο μέικ απ που λέει πως έχει ματ αποτέλεσμα.

05. Μήπως το ρουζ σου εμπεριέχει κάτι που δεν πρέπει;
Αν έχετε λιπαρό δέρμα, προτιμήστε ρουζ και κραγιόν με φυσικά συστατικά. Πολλές φορές η τεχνητή βαφή εμπεριέχει ουσίες που μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα σας και να φουντώσουν την ακμή σας.

06. Μήπως τα καλλυντικά σου έχουν άρωμα στη σύνθεσή τους;
Ναι, τα αρωματισμένα καλλυντικά είναι πολύ ευχάριστα και απολαυστικά, όμως βλάπτουν το λιπαρό δέρμα καθώς περιέχουν αλκοόλ. Καλύτερα είναι τα άοσμα και γενικώς όσα έχουν την πιο απλή σύνθεση. Το αλκοόλ, ενώ πιστεύουμε ότι «μαραίνει» τα σπυράκια και αφαιρεί την έξτρα λιπαρότητα, τελικά μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, ερυθρότητα και ερεθισμό.

07. Μήπως χρησιμοποιείτε καλλυντικά που υπόσχονται λάμψη;
Τα λιπαρά δέρματα λάμπουν από μόνα τους, δεν χρειάζονται έξτρα λάμψη. Καλύτερα επιλέξτε ό,τι υπόσχεται ματ εφέ.

+01. Προτίμησε προϊόντα μακράς διαρκείας
Ό,τι γράφει long-lasting σας κάνει. Το λιπαρό δέρμα έχει την τάση να σβήνει ή να αλλοιώνει το εφέ του μακιγιάζ. Αντίθετα τα προϊόντα μακράς διαρκείας θα σας κρατήσουν περιποιημένη για περισσότερες ώρες και δεν θα χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο να τρέχετε σε καθρέφτη για να πουδραριστείτε.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice