4 αλλαγές στη ρουτίνα ομορφιάς εν όψει άνοιξης
© Luisella Planeta Leoni / Pixabay
Beauty

4 αλλαγές στη ρουτίνα ομορφιάς εν όψει άνοιξης

Σε ποια σημεία πρέπει να αλλάξεις το καθημερινό μποτέ σου

4 συνήθειες στη ρουτίνα ομορφιάς που πρέπει να αλλάξετε εν όψει άνοιξης και των υψηλότερων θερμοκρασιών.

Κάθε φορά που βρισκόμαστε στο μεταίχμιο δύο εποχών, παίρνουν τον λόγο οι ειδικοί ομορφιάς για να μας συμβουλεύσουν να αλλάξουμε, πολύ ή λίγο, τις συνήθειές μας. Το δερματάκι μας επηρεάζεται πολύ από τις θερμοκρασίες και θέλει ειδική φροντίδα.

Τώρα που τα κρύα δείχνουν να έχουν τελειώσει, περνάμε πλέον στη ρουτίνα περιποίησης της ζέστης και του λαμπερού ήλιου. Τι αλλάζει στον καιρό; Αλλάζουν τα ποσοστά υγρασίας και οι θερμοκρασίες, αλλά αλλάζουμε κι εμείς που στρεφόμαστε πλέον σε υπαίθριες δραστηριότητες.

Οι χαμηλοί Κέλσιοι έχουν αφήσει το πρόσωπό μας ξηρό, θαμπό, με ερεθισμούς και φαγούρες και πρέπει αφενός να το συνεφέρουμε, αφετέρου να προετοιμαστούμε πριν αρχίσουμε να τρέχουμε και να χοροπηδάμε στα λιβάδια.

Λοιπόν, πώς πρέπει να προετοιμάσουμε τα πρόσωπά μας για τις πιο ζεστές μέρες που επιτέλους έρχονται; Ας δούμε τι μας συμβουλεύουν αυτοί που ξέρουν.

Κάντε απολέπιση (αν δεν έχετε κάνει ήδη)
Κανονικά τον χειμώνα αποφεύγουμε την απολέπιση, που ωστόσο είναι χρήσιμη γιατί ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και είναι ένα βήμα για τη διατήρηση μιας νεανικής επιδερμίδας. Έτσι κι αλλιώς, τον χειμώνα το δέρμα μας ξεφλουδίζεται από μόνο του. Την άνοιξη και το καλοκαίρι, λόγω αυξημένης υγρασίας, τα οξέα και τα δραστικά συστατικά των απολεπιστικών είναι καλύτερα ανεκτά. Τόσο η χημική όσο και η φυσική απολέπιση μπορούν να ενσωματωθούν στην ανοιξιάτικη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας άφοβα. Πάντως μην ξεπετσίζεστε υπερβολικά. Μία με δύο φορές την εβδομάδα μια απολέπιση φτάνει και περισσεύει.

Γυρίστε το σε μια πιο ελαφριά ενυδατική
Ενώ οι βαριές και πλούσιες ενυδατικές είναι κατάλληλες για τον χειμερινό καιρό, την άνοιξη και το καλοκαίρι δεν προσφέρονται. Σκεφτείτε να απλώνετε μια κολλώδη κρέμα πάνω σε ένα ιδρωμένο πρόσωπο - αηδία σκέτη. Οι βαριές κρέμες καλύπτουν το πρόσωπο, ώστε να μη χάνει την υγρασία του. Όμως με τη ζέστη ανεβαίνουν και τα ποσοστά υγρασίας της ατμόσφαιρας και τα πυκνά ενυδατικά συστατικά δεν είναι απαραίτητα. Καλύτερα επιλέξτε μια ενυδατική σε μορφή τζελ.

Αλλάξτε αντηλιακό
Το χειμώνα, ενώ δεν είναι σωστό, αμελούμε να απλώνουμε το αντηλιακό μας. Όμως τώρα που ο ήλιος ξαναγίνεται λαμπερός, το αντηλιακό είναι υποχρεωτικό. Αναβαθμίστε την αντηλιακή σας κρέμα επιλέγοντας μία με υψηλό δείκτη προστασίας, γιατί οι ακτίνες UV είναι ακόμα πιο επικίνδυνες για τη γήρανση του προσώπου μας. 50άρι αντηλιακό και μετά έξω στον καθαρό αέρα.

Ανανεώστε το νεσεσέρ σας
Όπως πλένουμε τα χειμωνιάτικα και τα αποσύρουμε στην ντουλάπα, έτσι πρέπει να ανανεώσουμε και το νεσεσέρ μας. Καταρχάς κάνουμε καθαριότητα. Πλένουμε τα βουρτσάκια και τα σφουγγαράκια μας πολύ προσεκτικά. Ελέξτε την ημερομηνία λήξης σε κάθε προϊόν που χρησιμοποιείτε και όποια έχουν μπαγιατέψει πετάξτε τα. Ακόμα και οι μη ανοιχτές συσκευασίες, μετά από συγκεκριμένο χρόνο παύουν να είναι δραστικές και αποτελεσματικές. Αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε την ημερομηνία λήξης, απλά μυρίστε το περιεχόμενο και θα καταλάβετε αν αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα καλλυντικό ή να το στείλετε στον κάδο των αχρήστων.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice