11 τρόποι να χρησιμοποιήσεις το αυγό ως καλλυντικό
© emmagrau / Pixabay
Beauty

11 τρόποι να χρησιμοποιήσεις το αυγό ως καλλυντικό

Πώς να εντάξεις το αυγό στη ρουτίνα ομορφιάς

Συμβουλές ομορφιάς: 11 συνταγές με βάση το αυγό για να φτιάξεις προϊόντα ομορφιάς για το δέρμα, τα μαλλιά και την περιοχή των ματιών.

Πιάσ’ το αυγό και ομόρφυνε! Τα αυγουλάκια δεν πρέπει να τα τρως μόνο για πρωινό ή ως πηγή πρωτεΐνης, αλλά μπορείς κάλιστα να φτιάξεις με αυτά ωραιότατα καλλυντικά για τα μαλλιά, το δέρμα και τα μάτια. 

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν ανά τους αιώνες το ασπράδι του αυγού για την τόνωση του δέρματος. Στη συνέχεια το έβαλαν και στα μαλλιά τους προσθέτοντας και άλλα φυσικά υλικά. Και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά.

Πάρε ένα μπολάκι, «μαγείρεψε» αυτές τις χειροποίητες συνταγές και δεν θα χάσεις. Θα έχεις και τα αυγά και τα πασχάλια (σόριιι). Αρκεί να αντέχεις την αυγουλίλα. 

01. Μάσκα ματιών με αυγό και καρότο
Θα χρειστείς ένα ασπράδι, μια κουταλιά της σούπας τριμμένο καρότο και ένα κουταλάκι του γλυκού αλόε βέρα. Ανακάτεψε καλά και βάλε το μείγμα με προσοχή κάτω από τα μάτια. Ξέβγαλε μετά από 15 με 30 λεπτά. 

02. Ασπράδι αυγού για το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
Βάλε το ασπράδι στο κάτω μέρος του ματιού, άφησέ το να στεγνώσει και ξέπλυνε με προσοχή. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς επίσης να σβήσεις μεγάλους πόρους και λεπτές ρυτιδούλες. 

03. Ενυδατική μάσκα με αυγό και αβοκάντο
Ανακάτεψε μισό αβοκάντο, ένα ολόκληρο αυγό, ένα κουταλάκι γιαούρτι, ένα κουταλάκι σόδα και ένα κουταλάκι λάδι καρύδας. Άπλωσε στο πρόσωπό σου για 10 λεπτά και ξέβγαλε πριν στενγώσει τελείως η μάσκα. 

04. Απολεπιστική μάσκα με ασπράδι και μέλι
Ανακάτεψε ένα ασπράδι με ένα κουταλάκι μέλι και άπλωσε στο πρόσωπό σου. Άφησε το μείγμα να στεγνώσει τελείως και αφαίρεσέ το με ένα πανί βουτηγμένο σε χλιαρό νερό. Το αυγό κάνει σύσφιξη, ενώ το μέλι έχει ενυδατικές και αντιβακτηριακές ιδιότηες.

05. Μάσκα κατά της ακμής με λεμόνι και αυγό
Ανακάτεψε ένα αυγό με μια κουταλιά χυμό λεμονιού και άπλωσε στο πρόσωπο. Άφησε να στεγνώσει και ξέπλυνε. Το λεμόνι δίνει στο δέρμα βιταμίνη C και οξύ, που σβήνουν σημάδια της ακμής αλλά και λεπτές ρυτίδες. 

girl-1711133_1280.jpg
© Andrew Poynton / Pixabay

06. Αντιοξειδωτική μάσκα με κόκκινο κρασί και αυγό
Ανακάτεψε τρεις κουταλιές κόκκινο κρασί, ένα αυγό, μια κουταλιά μέλι και άπλωσε στο δέρμα σου για 15 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.  

07. Αναζωογονητική μάσκα με κολοκύθα και αυγό
Ανακάτεψε δύο κουταλιές λιωμένη κολοκύθα με ένα ασπράδι, μια κουταλιά γιαούρτι και μια κουταλιά μέλι. Άπλωσε στο πρόσωπο για 10 λεπτά και ξέπλυνε

08. Ενυδατική μάσκα μαλλιών με μπανάνα, αβοκάντο και αυγό
Ανακάτεψε μισό αβοκάντο, μισή μπανάνα, ένα αυγό και δύο κουταλάκια ελαιόλαδο. ΆΠλωσε στα μαλλιά σου γα 30 λεπτά και ξέβγαλε με αρκετό κρύο νερό. 

09. Έξτρα ενυδατική μάσκα μαλλιών
Ανακάτεψε δύο αυγά, δύο κουταλιές λάδι καρύδας και δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Κάνε μασάζ ξεκινώντας από το τριχωτό της κεφαλής και καταλήγοντας στις άκρες. Κάλυψε το κεφάλι σου με μια πετσέτα και ξέπλυνε μετά από 20 λεπτά. 

10. Μαλακτικό υψηλής πρωτεΐνης
Ανακάτεψε ένα ασπράδι, ένα κουταλάκι μαλακτικό και ένα κουταλάκι ελαιόλαδο. Άπλωσε στα μαλλιά μετά το λούσιμο και ξέπλυνε μετά από ένα λεπτό. 

11. Μάσκα μαλλιών με πράσινο τσάι και αυγό
Ανακάτεψε έναν κρόκο αυγού με δύο κουταλιές φρεσκοβρασμένο αφέψημε πράσινου τσαγιού. Άπλωσε στα μαλλιά σου για 30 λεπτά και στη συνέχεια λούσου ως συνήθως. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice