5 απλοί τρόποι για να μη δείχνουν πρησμένα τα μάτια σου
cocoparisienne / Pixabay
Beauty

5 απλοί τρόποι για να μη δείχνουν πρησμένα τα μάτια σου

Πώς να εξαφανίσεις τις «σακούλες» με μερικά εύκολα τρικάκια

Συμβουλές ομορφιές: 5 απλοί τρόποι για να μη δείχνουν πρησμένα τα μάτια σου και να λειανθούν οι αντιαισθητικές «σακούλες».

Ας το πάρουμε ανάποδα. Για να μην εμφανίζονται πρηξίματα στα μάτια σου, πρέπει να ξεκουράζεσαι και να κοιμάσαι επαρκώς και να τρέφεσαι υγιεινά. Όμως επειδή οι παρασπονδίες τόσο απέναντι στον ύπνο όσο και στην υγιεινή διατροφή είναι συχνές, συχνά βλέπεις και τις αντιαισθητικές «σακούλες».

Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερο και ευάλωτο σε διάφορους παράγοντες: γονίδιο, κατακράτηση υγρών, αλλεργίες, έκθεση στον ήλιο, έλλειψη ύπνου, κακή διατροφή. Υπάρχουν ωστόσο μερικά απλά τρικάκια που μας επιτρέπουν να ξεπρήξουμε τα βλέφαρά μας ή να λειάνουμε τις «σακούλες» σε ελάχιστα λεπτά.

Το κρύο κουτάλι
Πολύ απλό κόλπο. Έχε πάντα δύο καθαρά κουταλάκια στην κατάψυξη. Τη μέρα που θα ξυπνήσεις με πρησμένα μάτια, απλά πίεσε ελαφρώς τα παγωμένα κουταλάκια πάνω τους, αρχίζοντας από το κάτω βλέφαρο.

Η κρύα αλόη
Έχε στο ψυγείο αλόε βέρα σε τζελ. Άπλωσε στα πρησμένα μάτια όπως θα έβαζες την κρέμα ματιών, και λύθηκε το πρόβλημα.

Η κρύα μάσκα
Αγόρασε μια μάσκα ματιών, από αυτές με το ειδικό μπλε υγρό, που τις διατηρείς στην κατάψυξη. Όταν παραστεί η ανάγκη, τη φοράς στα πρησμένα σου μάτια. Ξεκουράζουν άμεσα, ενώ επίσης κάποιους τους βοηθούν και στις ημικρανίες.

Ένα φακελάκι του τσαγιού
Βούτηξε ένα φακελάκι τσαγιού σε ζεστό νερό και φτιάξε το αφέψημα με τον παραδοσιακό τρόπο. Στη συνέχεια τοποθέτησε το φακελάκι πάνω στα πρησμένα βλέφαρα για μερικά λεπτά. Αν έχεις χαμομήλι, όπως έκαναν οι παλιοί, ακόμα καλύτερα.

Κρέμα ματιών 
Είναι γνωστό πως ο τρόπος που εφαρμόζουμε την κρέμα ματιών επηρεάζει και την κατάστασή τους. Αντί επομένως να την απλώνεις με τρίψιμο, καλύτερα να δοκιμάσεις να την βάζεις με ελαφρά χτυπηματάκια και ελαφρύ μασάζ (το γνωστό ταπ ταπ).

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice