Διάφορα σχέδια νυχιών
© instagram
Beauty

Ποιο είναι το ιδανικό σχήμα για τα νύχια σου

Στρογγυλά, αμυγδαλωτά, μυτερά και πολλά ακόμη σχήματα. Πώς ξέρεις ποιο σου ταιριάζει;

Νύχια: Ποια σχήματα υπάρχουν και πώς θα βρεις το ιδανικό για τα δικά σου χέρια.

Μια ματιά στο Pinterest ή το Instagram αρκεί για να ζαλιστείς από τα δεκάδες χρώματα και σχέδια νυχιών. Το πρώτο βήμα όμως πριν διαλέξεις χρώμα, μοτίβο ή λεπτομέρεια είναι να βρεις το σχήμα που ταιριάζει καλύτερα στα νύχια και τις ανάγκες σου. Αλήθεια, πόσα σχήματα νυχιών πίστευες ότι υπάρχουν;

Στρογγυλά
Μπορεί να το έχεις δει στη μαμά σου, μπορεί να το θεωρείς λίγο παλιομοδίτικο αλλά το στρογγυλό σχήμα στα νύχια έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Το βασικότερο είναι ότι διαρκεί περισσότερο. Βλέπεις οι στρογγυλεμένες πλευρές είναι πιο δύσκολο να σπάσουν ή να ξεφλουδίσουν, επομένως αν έχεις λεπτά νύχια που σπάνε εύκολα ή θες να διατηρείς κοντό το μήκος, αυτό θα σε βοηθήσει πολύ.

Τετράγωνα
Ίσως τα πιο δημοφιλή, ειδικά τώρα τελευταία. Με γαλλικό μανικιούρ ή έντονα χρώματα μπορούν να τραβήξουν όλα τα βλέμματα στα χέρια σου. Δείχνουν καλύτερα σε μεσαίο ή μεγάλο μήκος και ακόμα καλύτερα αν έχεις λεπτά δάχτυλα. Δυστυχώς είναι και τα πιο επίφοβα να σπάσουν στις άκρες ή να ξεφλουδίσουν, ακόμα κι αν έχεις ακρυλικό ή τζελ, οπότε αν κάνεις συχνά δουλειές δε νομίζω πως θα σε βολέψουν.

Στιλέτο
Έχουμε καιρό τώρα που απορούμε πώς η CardiB και οι λοιπές διάσημες που προτιμούν τα πολύ μυτερά νύχια, κάνουν καθημερινά δουλειές ή βάζουν φακούς επαφής για παράδειγμα. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα αρκετά εντυπωσιακό σχήμα αν και αρκετά δύσκολο να κρατήσει πολύ. Αν επισκέπτεσαι συχνά τα nail salons και σου αρέσει να επιδεικνύεις τα νύχια σου με κάθε ευκαιρία, είναι ιδανικά για σένα. Επίσης, ταιριάζουν και σε πιο κοντά και... στρουμπουλά δάχτυλα καθώς τα κάνουν να φαίνονται λεπτά και μακριά.

 

 

Αμυγδαλωτά
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το πιο κομψό και σέξι σχήμα νυχιών. Παραπέμπει αρκετά στο φυσικό σχήμα, δεν έχει έντονες γωνίες που να σπάνε εύκολα και κολακεύει κάθε είδους δάχτυλα. Εφαρμόζεται σε μικρό, μεσαίο ή μεγάλο μήκος και δείχνει υπέροχο με ό,τι σχέδιο κι αν διαλέξεις και κρατάει αρκετά, ακόμα και χωρίς τζελ ή ακρυλικό.

Οβάλ
Τα οβάλ νύχια είναι κάτι ανάμεσα σε στρογγυλά και αμυγδαλωτά! Οι στρογγυλεμένες άκρες τους εγγυώνται διάρκεια στο μανικιούρ αλλά για να αναδειχθούν χρειάζονται τουλάχιστον μεσαίο ή μεγάλο μήκος. Αν εργάζεσαι καθημερινά σε υπολογιστή ίσως πρέπει να προτιμήσεις κάτι πιο κοντό.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice