Τι να κάνεις αν δεν σου αρέσει το νέο σου κούρεμα
© jacqueline macou from Pixabay
Beauty

Τι να κάνεις αν δεν σου αρέσει το νέο σου κούρεμα

Για αρχή, σταμάτα να κλαις

Αν δεν σου αρέσει το καινούργιο σου κούρεμα, μπορείς να προχωρήσεις σε μερικές απλές κινήσεις για να διορθώσεις την εμφάνισή τους και τη διάθεσή σου.

Φαγώθηκες να κουρευτείς και έπρηζες τις φίλες σου επ' αυτού. Είχες βαρεθεί το μαλλί και το στιλ σου, ήθελες να αλλάξεις, είπες να δείξεις τόλμη για να έρθει η γοητεία. Και τι κατάλαβες; Κοιτάχτηκες στον καθρέφτη και μετάνιωσες οικτρά με την αλλαγή, γιατί αποδείχτηκε πιο δραστική από ό,τι επιθυμούσες.

Γνωστά πράγματα, τα έχουμε περάσει όλοι σε κάποια φάση της ζωής μας. Βέβαια, εκτός από την περίπτωση ενός αντικειμενικά κακού νέου κουρέματος που γεννά πρόσκαιρη δυστυχία, υπάρχουν άνθρωποι που περνούν τα στάδια του πένθους αμέσως μόλις φύγουν από το κομμωτήριο έτσι κι αλλιώς, ανεξαρτήτως αν είναι καλό το χτένισμά τους ή όχι. Κλαίνε τις πεσμένες στο πάτωμα τρίχες τους, που δεν πρόκειται να ξανακολλήσουν, για μέρες.

Είναι πολύ φυσικές και αναμενόμενες όλες οι αντιδράσεις μπροστά σε μια νέα «τριχωτή» πραγματικότητα. Ξαφνικά, μπροστά στον καθρέφτη του σπιτιού όλα δείχνουν αλλιώς, και το κεφάλι μας δεν είναι όπως το ονειρευτήκαμε. Και τότε αρχίζουν τα κλάματα και τα μοιρολόγια, η γκρίνια και η απόγνωση.

Αν είσαι από τις μετανιωμένες που πήγες και έκοψες τα μαλλιά σου κοντά ή τα έβαψες σε λάθος χρώμα, ας σου πούμε μερικά λόγια παρηγοριάς και ίσως στο τέλος στεγνώσουν τα δάκρυά σου.

Αρχικά, αν υποπτευθείς ήδη από το κομμωτήριο πως δεν πήρες το μαλλί που είχες στον νου σου, μίλα. Ανάφερε τους προβληματισμούς σου στο κομμωτή, πες του τι δεν σε ικανοποιεί. Εκείνος έχει τον τρόπο να διορθώσει κάποια πράγματα, να κάνει το μαλλί να στρώνει ή να σου προτείνει εναλλακτικές. Εντάξει, δεν είναι και μάγος, αλλά κάτι καλύτερο από σένα μπορεί να κάνει. Βέβαια το πώς θα διαμαρτυρηθείς παίζει μεγάλο ρόλο. Δεν θέλει ούτε αγένειες ούτε μπούλινγκ, θέλει ευγένεια και πολλά «αν» και «ίσως» και «θα μπορούσαμε». Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να εκνευρίσεις τον επαγγελματία και να γίνουν χειρότερα τα πράματα, ήτοι να πας για (λίγο παραπάνω) μαλλί και να βγεις (εντελώς) κουρεμένος.  

Αν συνειδητοποιήσεις το πρόβλημα όταν έχεις ήδη φτάσει σπίτι, και πάλι μην απελπίζεσαι. Βγάλε από τα συρτάρια όλα τα αξεσουάρ για τα μαλλιά, από κοκκαλάκια μέχρι μαντίλες. Με μερικές διορθωτικές κινήσεις, μπορεί να αλλάξει και η εμφάνιση και η ψυχολογία σου.

Αν δεν πιάσει ούτε αυτό και παραμένεις απαρηγόρητη, μπορείς να μπεις στο ίντερνετ και να παραγγείλεις εξτένσιονς ή -γιατί όχι;- μια περούκα. Κι έτσι θα γίνεις και πάλι μακρυμαλλούσα. Το βασικό πάντως είναι να θυμάσαι πως τα μαλλιά ξαναμεγαλώνουν και πως υπάρχουν σοβαρότερα θέματα για να ρίξεις δάκρυα. Όχι για τρίχες. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice