7 εύκολα tips για να έχεις πάντα απαλά, υγιή και νεανικά χέρια
Συμβουλές ομορφιάς: 7 εύκολα tips για να έχεις πάντα απαλά, υγιή και νεανικά χέρια. ©Milan Popovic/unsplash
Beauty

7 tips για απαλά και νεανικά χέρια

Συμβουλές για την περιποίηση των χεριών

Συμβουλές ομορφιάς: 7 εύκολα tips για να έχεις πάντα απαλά, υγιή και νεανικά χέρια - Πώς να τα φροντίζεις για να μη σκάνε.

Συχνά, εστιάζουμε υπερβολικά στην περιποίηση του προσώπου, και ξεχνούμε ένα κομμάτι του σώματος που απαιτεί φροντίδα και αποκαλύπτει πολλά για την ηλικία μας: τα χέρια. Το δέρμα στο επάνω μέρος τους είναι εξίσου ευαίσθητο με του υπόλοιπου σώματος. Ίσως και περισσότερο, καθώς έχει λιγότερους αδένες λιπαρότητας από ό,τι το πρόσωπό μας.

Το ότι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, πλενόμαστε συχνά σημαίνει ότι από τα χέρια αφαιρείται ένα μεγάλο μέρος των φυσικών ελαίων. Επιπλέον, με τη χρήση των αντισηπτικών είναι λογικό να αισθανόμαστε το δέρμα μας πιο ξηρό, πιο ταλαιπωρημένο και πιο γηρασμένο από το κανονικό.

Επιβαρυντικός παράγοντας είναι φυσικά και ο καιρός. Το κρύο στεγνώνει το δέρμα και αφαιρεί την υγρασία, με αποτέλεσμα τα γνωστά «σκασμένα» χέρια.

Ποια είναι λοιπόν η λύση για να διατηρήσουμε τα χέρια μας απαλά, ελαστικά, ενυδατωμένα και νεανικά; Ορίστε μερικές απλές συμβουλές.

Κρέμα χεριών
Κυκλοφορούν άπειρες στο εμπόριο και δεν πρέπει να περιφρονούμε τη συχνή χρήση τους, ίσως και κάθε φορά που πλένουμε τα χέρια μας. Ενυδατώνουν και καταπραΰνουν τους ερεθισμούς. Για σοβαρά προβλήματα κατάλληλη είναι και η βαζελίνη.

Υαλουρονικό οξύ
Αν το πρόσωπο μπορεί να επωφεληθεί από το υαλουρονικό οξύ, το ίδιο μπορούν και τα χέρια. Αφού απλώσετε τον ορό στο πρόσωπο, ρίξτε δυο τρεις σταγόνες και στο πάνω μέρος των χεριών. Θα ξανανιώσουν!

Μάσκα χεριών
Αν το πρόσωπο ωφελείται από τις μάσκες, το ίδιο συμβαίνει και με τα χέρια. Είτε μπορείτε να προμηθευτείτε μάσκες χεριών που κυκλοφορούν στο εμπόριο είτε να φτιάξετε μια δική σας DIY. Απλώστε στα χέρια σας μια παχύρευστη ενυδατική κρέμα, φορέστε γάντα ή κάλτσες και αφήστε το προϊόν να δράσει όλη τη νύχτα.

Απολέπιση
Αν η απολέπιση είναι ωφέλιμη για το πρόσωπο, το ίδιο είναι και για τα χέρια. Επιλέξτε καλύτερα κάποιο ήπιο απολεπιστικό μέσο.

Με προσοχή το αντισηπτικό
Αντισηπτικά κυκλοφορούν πολλά και με τον κορωνοϊό η χρήση τους είναι απαραίτητη. Δοκιμάστε πολλά ώσπου να καταλήξετε σε εκείνα που δεν «ανοίγουν», δεν πληγιάζουν τα χέρια σας.

Γάντια
Φορέστε γάντια είτε έξω, τον χειμώνα, είτε όταν κάνετε δουλειές. Όταν πλένετε πιάτα, όταν σφουγγαρίζετε ή όταν απολυμαίνετε το μπάνιο με χλωρίνη, τα γάντια είναι απαραίτητα για την προστασία των χεριών σας και την πρόληψη περιττών ζημιών. Φορέστε κάτω από τα γάντια και μια ενυδατική κρέμα για έξτρα περιποίηση.

Αντηλιακό
Βάζουμε πάντα αντηλιακό στο πρόσωπό μας πριν φύγουμε από το σπίτι (ναι, βάζουμε). Γιατί όχι και στα χέρια μας; Οι περιβαλλοντικοί επιθετικοί παράγοντες, όπως οι ακτίνες UV και η ρύπανση, είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για το δέρμα όλου του σώματος, άρα και των χεριών.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice