10 beauty trends απευθείας από τις πασαρέλες

Τι θα δούμε σε μαλλιά, μακιγιάζ και νύχια την ερχόμενη σεζόν

Τα beauty trends που εντοπίσαμε από τα fashion weeks της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, του Μιλάνου και του Παρισιού στις κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023.

Σίγουρα αυτά που εντοπίζεις πρώτα σε ένα runaway είναι τα ρούχα των σχεδιαστών, το match-άρισμα τους με αντίστοιχα αξεσουάρ και φυσικά τις outstanding παρουσίες που «οργώνουν» την πασαρέλα. Ένα ολοκληρωμένο outfit όμως, χρειάζεται και το κατάλληλο beauty κομμάτι. Make up, μαλλιά, ακόμη και νύχια –ακόμη και αν τα τελευταία είναι τις περισσότερες φορές εμφανή μόνο από το φωτογραφικό «μάτι»- χτίζουν μια ολοκληρωμένη fashion εικόνα και τότε μόνο μπορούμε να μιλήσουμε για style.

Με αφορμή τη λήξη του fashion week στο Παρίσι που αφορούσε τις κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 και την ολοκλήρωση των fashion weeks του έτους, ψάξαμε και βρήκαμε τα επικρατέστερα beauty trends, που αναμένεται να επικρατήσουν την ερχόμενη σεζόν.

1. Χτένισμα “Just woke up”
Σίγουρα όλες έχουμε ζητήσει από τον κομμωτή/ κομμώτρια μας «μαλλιά wavy που να φαίνονται σαν τα φυσικά μας». Το γνωστό επιμελώς ατημέλητο χτένισμα. Ωστόσο, οι hair stylists των φετινών runaways το πήγαν ένα βήμα παρακάτω. Είδαμε μοντέλα με μαλλιά που φάνταζαν έως και αχτένιστα. Και επειδή όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολη και κουραστική είναι η δουλειά των μοντέλων, δε θα μας έκανε και εντύπωση να έριξαν έναν υπνάκο στα backstage πέντε λεπτά πριν την επίδειξη.

 2. Βοld χρώματα μαλλιών

Ζούμε σε μία εποχή έκρηξης χρωμάτων. Χρώματα στα ρούχα, στα παπούτσια, στις τσάντες, στα νύχια, γιατί όχι και στα μαλλιά; Στις πασαρέλες είδαμε μαλλιά βαμμένα μπλε, πράσινα, μωβ, ροζ, αλλά και bleach blonde.


3. Bob Cut

Είναι επίσημο, το bob cut είναι το χτένισμα της ερχόμενης ανοιξιάτικης και καλοκαιρινής σεζόν. Σχεδόν κάθε σχεδιαστής ανέδειξε σε κάποιο βαθμό ένα bob cut. Αυτό το τολμηρό χτένισμα κάνει κάθε εμφάνιση πιο edgy και πρωτοποριακή.

4. Slicked-back χτένισμα

Είδαμε πολλά τέτοιου είδους χτενίσματα, που αναδεικνύουν άψογα το πρόσωπο. Πρόκειται για χτένισμα με όλα τα μαλλιά πίσω χωρίς κάποιου είδους χωρίστρα. Μαλλιά που δίνουν την αίσθηση ότι έχεις βγει μόλις από το νερό, δημιουργώντας μία «δροσερή εικόνα». Τέλος στα ενοχλητικά τουφάκια.

5. Glass (and glossy) επιδερμίδα

Πρόκειται για ένα “no make-up effect” trend που ενισχύει το γυμνό πρόσωπο –αγαπημένη τάση της Hailey Bieber. Στόχος των σχεδιαστών και των make-up artists ήταν να δημιουργήσουν την αίσθηση μίας φυσικής και καθαρής επιδερμίδας που μοιάζει με αυτή μιας πορσελάνινης κούκλας. Τo πρόσωπο πολλών μοντέλων ενισχύθηκε με serum για γυαλιστερό φινίρισμα και για μία γήινη, φωτεινή και λαμπερή εμφάνιση, που ενισχύει τη φυσική τους ομορφιά. Μάλιστα, η Fara Homidi, make-up artist της Eckhaus Latta, αντί για γυαλιστερά highlighters και gloss προσώπου, χρησιμοποίησε ημιδιαφανή μάσκα προσώπου μίας χρήσης. Eμείς αναρωτιόμαστε: Τίτλοι τέλους για τις ματ πούδρες;


6. Παστέλ Eyeliner, Candy-colored και Metallic Σκιές

Αυτή η τάση της πασαρέλας δεν αποτελεί έκπληξη. Τα γραφικά liner και οι πολύχρωμες σκιές ματιών κυριαρχούν στις τάσεις του μακιγιάζ τα τελευταία δύο χρόνια - κυρίως λόγω της επιρροής του TikTok. Στα διάφορα shows που πραγματοποιήθηκαν, τα βλέφαρα των μοντέλων ήταν στολισμένα με αποχρώσεις όπως το καυτό ροζ, το μπλε electric, το τιρκουάζ και το neon κίτρινο. Παρατηρήσαμε επίσης metallic σκιές, αλλά και χείλη που δημιουργούσαν ένα futuristic galactic look.


7. Σκούρες αποχρώσεις κραγιόν

Σκούρες, τολμηρές και φλογερές αποχρώσεις των χειλιών είναι μια τάση που πρέπει να περιμένετε με ανυπομονησία την ερχόμενη άνοιξη. Το απαλά ροζ είναι εκτός θέματος, ενώ το μαύρο και το μπορντό –κυρίως το oxblood- παίρνουν άριστα 10.

8. Βλεφαρίδες extra extra large

Δεν υποσχόμαστε ότι θα γίνει trend, ωστόσο παρουσιάστηκε από την Prada –αγαπημένο trend setter brand- και δε γινόταν να μην το αναφέρουμε. Η make-up artist (και beauty editor της Vogue), Pat McGrath εφήρμοσε πυκνές, ψεύτικες και ειδικά κατασκευασμένες βλεφαρίδες στα άνω βλέφαρα των μοντέλων, δημιουργώντας μια εικόνα extra dramatic. Οι υπερμεγέθεις βλεφαρίδες της Prada έγιναν viral, με τις γωνίες των βλεφαρίδων με κλίση προς τα κάτω να δημιουργούν μια οπτική ψευδαίσθηση.


9. Πειραματισμοί στα φρύδια

Μετά το trend του brow lamination, σειρά έχει το πολύ ανοιχτό φρύδι –beach blond όχι μόνο στις τρίχες των μαλλιών. Άλλωστε, το «no brow look» έχει κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και μήνες, φτάνοντας τώρα και στην πασαρέλα. Θετική εντύπωση προκάλεσαν και τα φρύδια στολισμένα με glitter για περισσότερο glam.

10. Κοσμήματα νυχιών

Αν ψάχνετε να κάνετε το επόμενο μανικιούρ σας πιο spicy, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω εικόνες πασαρέλες. Δοκιμάστε και εσείς ένα ή δύο κοσμήματα για να δώσετε στα νύχια σας λίγη επιπλέον λάμψη.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice