Το γηραιότερο σούπερ μόντελ του κόσμου, η Κάρμεν ντελ Ορέφιτσε, ποζάρει στα 91 της 

Έχει μπει στο ρεκόρ Γκίνες

Newsroom |

Η φωτογράφιση της Κάρμεν ντελ Ορέφιτσε στα 91 της για περιοδικό. 

Η 91χρονη ένα από τα διασημότερα μοντέλα στον κόσμο και ένα από τα νεότερα μοντέλα που έκαναν εξώφυλλο στο Vogue (1947) εντυπωσιάζει στο τεύχος Οκτωβρίου του «New You». Παράλληλα, κοσμεί το εξώφυλλο μαζί με την 69χρονη σταρ της μόδας, Beverly Johnson, η οποία έγραψε ιστορία ως η πρώτη Αφροαμερικανή που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue το 1974.

Τη φωτογράφιση έκανε ο φωτογράφος διασημοτήτων, Φαντίλ Μπαρίσα. Η Κάρμεν γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 3 Ιουνίου 1931. Έγινε μοντέλο στα 13 της χρόνια αφού την πλησίασε η σύζυγος του φωτογράφου Herman Landschoff, ενώ ήταν στο αστικό λεωφορείο. 

© New You

Έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους σχεδιαστές, ήταν βασικό πρόσωπο σε δεκάδες καμπάνιες καλλυντικών, pόζαρε για τον Σαλβαδόρ Νταλί και συνεργάστηκε με φημισμένους φωτογράφους όπως οι Σέσιλ Μπίτον, Νόρμαν Πάρκινσον και Ρίτσαρντ Αβέντον.

Κάρμεν ντελ Ορεφίτσε © Getty Images/Ideal Image

Πιστεύει ότι όσο μεγαλώνει, τόσο πιο αληθινή γίνεται με τον εαυτό της. Επομένως, «η ηλικία δεν έχει καμία σημασία. Η ομορφιά είναι μέσα σε κάθε έναν από εμάς, ανεξάρτητα από την εμφάνιση, την ηλικία ή τα άλλα χαρακτηριστικά». Δηλώνει επίσης απερίφραστα «Φυσικά κι έχω ακόμα ενεργή σεξουαλική ζωή. Γιατί να την εγκαταλείψω; 'Εχω παρατήσει πολλά πράγματα, αλλά δεν σκοπεύω να παρατήσω την αγάπη». Δεν κρύβει την ηλικία της βάφοντας τα μαλλιά της, αλλά επέλεξε να τα κάνει όλα γκρίζα και τότε αυτό έγινε το εμπορικό της σήμα.

Η Κάρμεν μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το μοντέλο με τη μακρύτερη καριέρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη New You (@newyoumedia)