Ο Κάνιε Γουέστ δεν μετανιώνει για το «White Lives Matter»

Ο 45χρονος ράπερ παρουσιάζει τη δική του αντίληψη για τα πράγματα

Newsroom |

Κάνιε Γουέστ για «White Lives Matter» - Η πρώτη απάντηση στους επικριτές και η συνέντευξη στο Fox News

Στον σάλο που έχει προκληθεί μετά την εμφάνισή του με ρούχο που έγραφε «White Lives Matter», αναφέρθηκε ο Κάνιε Γουέστ.

Ο πρώην της Κιμ Καρντάσιαν εμφανίστηκε σε fashion show στο Παρίσι με ένα μαύρο φούτερ, το οποίο είχε το λογότυπο «White Lives Matter» -φράση που στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί από ρατσιστικές οργανώσεις όπως η Κου Κλουξ Κλαν.

Στην πρώτη του αντίδραση ο Κάνιε Γουέστ έγραψε στο Instagram: «Όλοι γνωρίζουν ότι το "Black Lives Matter" ήταν απάτη. Τώρα τελείωσε. Παρακαλώ».

Τα αρνητικά σχόλια συνεχίστηκαν, με διάσημες celebrities όπως η Κλόε Καρντάσιαν να εξαπολύουν επίθεση στον Κάνιε Γουέστ. Ο 45χρονος ράπερ παραχώρησε συνέντευξη στο Fox News, επισημαίνοντας ότι δεν περίμενε να λάβει τόσο μεγάλη διάσταση το θέμα.

«Κάνω ορισμένα πράγματα από συναίσθημα. Απλώς διοχετεύω την ενέργεια εκεί και νιώθω καλά. Χρησιμοποιώ το ένστικτό μου και τη σύνδεση με τον Θεό» ανέφερε.

Και ισχυρίστηκε: «Νόμιζα ότι η μπλούζα ήταν αστεία. Όταν μίλησα με τον μπαμπά μου και μου είπε ότι του φάνηκε ξεκαρδιστικό τον ρώτησα “γιατί” και μου είπε: "Είσαι απλώς ένας μαύρος που δηλώνει το προφανές"».

 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Κάνιε Γουέστ ανέφερε: «Πρόκειται για έναν όχλο φιλελεύθερων ναζί. Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που μας έχουν αφαιρέσει την ταυτότητα και μας έχουν χαρακτηρίσει ως "χρώμα", μας είπαν τι σημαίνει να είσαι μαύρος».

«Αν βλέπαμε τους εαυτούς μας ως λαό και όχι ως φυλή, τότε θα αντιμετωπίζαμε καλύτερα τους ανθρώπους μας»  συμπλήρωσε.

«Στην Αμερική, εμείς ως μαύροι θα κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον για το πόσο καλά μιλάμε. Αλλά μιλάμε αγγλικά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο λευκό από τα αγγλικά. Στην πραγματικότητα, δεν είμαστε στη μητρική μας γλώσσα. Άρα κρίνουμε ο ένας τον άλλον με βάση τις "λευκές γραμμές" και όχι με βάση αυτό ακριβώς που βασίζεται η κουλτούρα μας» ανέφερε ακομη, καταλήγοντας: «Οι "φίλοι" γύρω μου, μου είπαν ότι αν έλεγα ότι μου αρέσει ο Τραμπ ότι η καριέρα μου θα τελείωνε. Ότι η ζωή μου θα τελείωνε. Απείλησαν τη ζωή μου».