Doja Cat, Bella Hadid, Barbie Ferreira
Doja Cat, Bella Hadid, Barbie Ferreira © Instagram
Beauty

Τα λεπτά φρύδια των 90s επιστρέφουν. Να χαρούμε ή να απελπιστούμε;

Αφήστε τα τσιμπιδάκια στην άκρη γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά

Skinny eyebrows: Το TikTok και οι πασαρέλες δηλώνουν πως επιστρέφουν ξανά. Τι έχουμε να μάθουμε από την ιστορία για την αμφιλεγόμενη τάση;

Για εκείνες που ξεπέρασαν ύστερα από πολύ κόπο το «τραύμα» των πολύ λεπτών φρυδιών που τόλμησαν στην εφηβεία τους, η παρακάτω είδηση πρόκειται να ξυπνήσει κακές μνήμες. Δυστυχώς όμως, οφείλω να ενημερώσω για τις εξελίξεις: Τα λεπτά φρύδια επιστρέφουν και είναι επίσημα ένα από τα top trends του 2022.

Η μόδα είναι γνωστό ότι κάνει πάντοτε κύκλους. Γύρω στα τέλη των 90s και αρχές των 00s, τα supermodels και οι εμβληματικές pop stars της εποχής, έκαναν δημοφιλή τα λεγόμενα skinny eyebrows. Από την Gwen Stefani και την Pamela Anderson, μέχρι την Kate Moss και την Naomi Campbell, η όψη των εξαιρετικά λεπτών φρυδιών δεν δημιουργούνταν απλώς με το τσιμπιδάκι, αλλά ζωγραφίζονταν ακόμα και ως μια λεπτεπίλεπτη γραμμή με τη χρήση ενός μολυβιού. Η τάση του συγκεκριμένου look βέβαια, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα μακιγιάζ των flapper girls των 20s όπως η εμβληματική Clara Bow, ως μια αντίδραση στα συμβατικά πρότυπα ομορφιάς της τότε εποχής.

Ύστερα όμως, στις αρχές του 2010, εμφανίστηκε η Cara Delevingne με τα χαρακτηριστικά, έντονα φρύδια της, πείθοντάς μας ότι τα γεμάτα και καλοσχηματισμένα φρύδια, είναι ένα ακαταμάχητο στοιχείο ομορφιάς. Άπειρες τεχνικές όπως το γέμισμα των φρυδιών με μολύβια, μάσκαρες, σκιές, μέχρι και θεραπείες με serums ή το ημιμόνιμο micro-blading, εμφανίστηκαν για να σώσουν τα «μαδημένα» φρύδια που άφησε πίσω της η προηγούμενη εποχή.

Παρ' όλα αυτά, η ιστορία επαναλαμβάνεται χάρη στους «ανατρεπτικούς» genZ. Μαζί λοιπόν με την αγάπη τους για τα χαμηλόμεσα και φαρδιά τζινς, τα Y2K χτενίσματα και κάθε trend που έρχεται από το 2000, έφεραν ξανά στο προσκήνιο τα αμφιλεγόμενα, λεπτά φρύδια. Μια από τις πρώτες διάσημες προσωπικότητες που λάνσαρε την επιστροφή αυτού αναπάντεχου trend, είναι φυσικά η Bella Hadid. Για να είμαστε δίκαιοι, τα λεπτά και ανοδικά φρύδια της Bella, τονίζουν με έναν μοναδικό τρόπο το βλέμμα της. Θα ταίριαζαν όμως σε κάθε πρόσωπο;

Το trend ακολούθησαν αρκετές ακόμα celebrities που έχουν δείξει μια ιδιαίτερη αγάπη στην Y2K αισθητική όπως η Kylie Jenner, η Doja Cat και οι Alexa Demie και Barbie Ferreira από τη σειρά Euphoria.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Google search, η τάση με τα λεπτά φρύδια είναι η τρίτη στη σειρά μεγαλύτερη αναζήτηση σχετικά με την ομορφιά. Στο TikTok το hashtag #skinnybrows έχει πάνω από 3.3 εκατομμύρια views, ενώ στην ίδια πλατφόρμα, έχει δημιουργηθεί ήδη ένα φίλτρο το οποίο μετατρέπει τα φρύδια εκείνου που το χρησιμοποιεί σε Y2K λεπτά φρύδια, με σκοπό να δημιουργήσει έναν δελεασμό προς το trend.

Καλές είναι οι αλλαγές. Ωστόσο, σε αντίθεση με ένα δραστικό κούρεμα, τα μαδημένα φρύδια, δεν είναι εγγυημένο ότι θα ξαναφυτρώσουν. Μας το είπαν οι μαμάδες μας ή το συνειδητοποιήσαμε οι ίδιες αφού αφαιρέσαμε κάθε τρίχα από τα φρύδια μας επανειλημμένα, μέχρι που καταστρέψαμε την ανάπτυξή τους. Την ξέρουμε την ιστορία, έχει επαναληφθεί. Δεν θέλω βέβαια να χαρακτηρίσω τα λεπτά φρύδια ως μια απόλυτα καταστροφική τάση. Τα λεπτά φρύδια δείχνουν υπέροχα στις πασαρέλες, στα editorials και φυσικά υπάρχουν κάποια πρόσωπα με φυσικά λεπτά φρύδια ή τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για να υποστηρίξουν το look. Για όλους τους άλλους που είτε έχουμε γεννηθεί με πλούσια φρύδια, είτε έχουμε δώσει ήδη μια περιουσία στο να τα δημιουργήσουμε ή να τα επαναφέρουμε, ας αφήσουμε την τάση να περάσει, διότι έτσι θα γίνει.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice