Altuzarra, Dries Van Noten, Loewe © Getty Images
Altuzarra, Dries Van Noten, Loewe © Getty Images
Beauty

Beauty Trends 2023: Όλες οι hot τάσεις στο μακιγιάζ για το Καλοκαίρι

Extra glam μάτια, φυσική επιδερμίδα και η επιστροφή της κλασικής χωρίστρας στο πλάι

Τα ωραιότερα beauty trends του καλοκαιριού όπως τα είδαμε στις μεγαλύτερες πασαρέλες.

Disco fever

Η αγάπη για τις υγρές μεταλλικές σκιές, όπως και για το έντονο glitter, θα συνεχιστεί απτόητη και το καλοκαίρι – μια και η disco αισθητική έχει απασχολήσει αρκετά τα καλοκαιρινά make up trends. Πάρτε ως έμπνευση τα abstract μεταλλικά eye looks των Dries Van Noten και Chloé, τα οποία μπορείτε πανεύκολα να δημιουργήσετε ακόμα και με το δάχτυλό σας. Για μια ακόμα πιο λαμπερή εμφάνιση, ο Peter Do προτείνει φρύδια κυριολεκτικά καλυμμένα από glitter. Σύμφωνα με το TikTok, το hashtag #glitterbrows έχει 4.7 εκατομμύρια views και η πιο φορέσιμη εκδοχή τού trend είναι η mascara φρυδιών με glitter.

Tip: Δώστε ένα ανεπιτήδευτο glam ύφος στις λαμπερές σκιές κρατώντας το υπόλοιπο μακιγιάζ φρέσκο και φυσικό.

Chloe
Chloe © Getty Images/ Pascal le Segretain
Dries Van Noten
Dries Van Noten © Getty Images/ Victor Virgile
Peter Do
Peter Do © Getty Images/ Victor Virgile

Επιδερμίδα που ακτινοβολεί
Το υγιές δέρμα που ακτινοβολεί είναι «in». Πώς μπορούμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο; Αρχικά ξεκινάμε με μια βαθιά ενυδάτωση και αφήνουμε στην άκρη τα βαριά make up. Τα υβριδικά skin care καλλυντικά είναι επίσης εδώ για να μας βοηθήσουν, προσφέροντας extra περιποίηση, ανάλαφρες υφές και αιθέρια φινιρίσματα. Ένα ακόμα trick που κάνει τη διαφορά είναι η στρατηγική εφαρμογή ενός υγρού high lighter ή κάποιου face oil, επάνω σε no-make up looks, όπως είδαμε στις πασαρέλες των Roberto Cavalli, Victoria Beckham και Proenza Schouler. Το μήνυμα για φέτος το καλοκαίρι σαφές: Το skincare είναι το νέο make up.

Tip: Αν υπάρχουν τυχόν ατέλειες στην επιδερμίδα του προσώπου χρησιμοποιήστε την τεχνική του «micro-concealing» καμουφλάροντας τοπικά με ελάχιστο προϊόν.

Cavalli
Cavalli © Getty Images/ Daniele Venturelli
Proenza Schouler
Proenza Schouler © Victor Virgile
Victoria Beckham
Victoria Beckham © Victor Virgile

Dramatic flicks
Μαζί με την αναβίωση του goth και του grunge sleaze που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στα social media, είδαμε μια απροσδόκητα σκοτεινή τάση στο φετινό καλοκαιρινό μακιγιάζ. Μιλάμε για τα έντονα «flicks» με το eye liner, όπως και τα «τραβηγμένα» smokey μάτια που κυριάρχησαν στα μεγαλύτερα S/S shows. Για τον οίκο Dior, ο make up artist Peter Philips σχεδίασε δύο γραμμές στην εσωτερική γωνία των ματιών. Ο Dries Van Noten κινήθηκε πιο δυναμικά καθώς επέλεξε μια έντονη γραμμή που κάλυπτε σχεδόν ολόκληρο το κινητό βλέφαρο, ενώ ο Versace έδωσε στα μοντέλα του ένα σβησμένο γατίσιο βλέμμα.

Tip: Το μυστικό για να λειτουργήσει το παραπάνω make up look το καλοκαίρι είναι μία φυσική βάση, ήσυχα χείλη και φυσικά αδιάβροχα προϊόντα ματιών.

Christian Dior
Christian Dior © Getty Images/ Kristy Sparrow
Dries Van Noten
Dries Van Noten © Getty Images/ Victor Virgile
Gigi Hadid για Versace
Gigi Hadid για Versace © Getty Images/ Victor Virgile

Καλοκαιρινό αναψοκοκκίνισμα
Υπήρξε μια περίοδος που μας αφορούσε μόνο το bronzer και το high lighter, αλλά το ρουζ επέστρεψε και είναι πιο τολμηρό από ποτέ. Η τάση είναι πλέον γεγονός καθώς κυριαρχεί ήδη σε πολλά beauty looks του TikTok όπως το «cold girl make up» και το «crying girl make up» που είδαμε παντού τον χειμώνα. Για φέτος το καλοκαίρι, οι ροζ αποχρώσεις στα μάγουλα συνεχίζουν στην ίδια ένταση, με σχεδιαστές όπως οι Armani, Altuzarra και Christian Cowan να μας προτείνουν την πιο ηλιοκαμένη εκδοχή του look. Οι υφές είναι κρεμώδεις και τα φινιρίσματα έξτρα shimmery, θυμίζοντας τη ροδαλή λάμψη που αποκτάει το πρόσωπό μας ύστερα από μια βόλτα στον καλοκαιρινό ήλιο.

Tip: Εδώ η τοποθέτηση είναι το κλειδί. Με ένα στρογγυλεμένο πινέλο δουλέψτε το προϊόν στις κορυφές των ζυγωματικών και ύστερα σβήστε απαλά προς τις εξωτερικές γωνιές των ματιών.

Altuzarra
Altuzarra © Getty Images/ Victor Virgile
Emporio Armani
Emporio Armani © Getty Images/ Victor Virgile
Giorgio Armani
Giorgio Armani © Pascal le Segretain

Χωρίστρα στο πλάι
Η αλήθεια είναι πως η χωρίστρα στο πλάι είχε περάσει δύσκολα τον τελευταίο καιρό. Βλέπετε, η Gen Z γενιά την χαρακτήρισε ως «ντεμοντέ» στο TikTok και όρισε την χωρίστρα στο κέντρο ως τη μόνη επιλογή. Έλα όμως που οι φετινές S/S πασαρέλες ήταν γεμάτες από hair looks με βαθιές, πλαϊνές χωρίστρες. Οι Max Mara, Miu Miu και Loewe συμφωνούν επιλέγοντας sleek χτενίσματα, με τη χωρίστρα στο πλάι να προσθέτει ένα cool στοιχείο. Βέβαια, η χωρίστρα αυτή έχει το θετικό ότι ταιριάζει σε κάθε τύπο μαλλιών, γλυκαίνει κάθε σχήμα προσώπου και, αναλόγως το styling, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι από σέξι και μυστηριώδες μέχρι κλασικό και preppy.

Tip: Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, το ιδανικό σημείο για να τοποθετήσετε μια πλαϊνή χωρίστρα, είναι ακριβώς στην ευθεία του τόξου των φρυδιών σας.

Loewe
Loewe © Getty Images/ Peter White
Max Mara
Max Mara © Getty Images/ Victor Virgile
Miu Miu
Miu Miu © Getty Images/ Victor Boyko

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice