Κοπέλα στον ήλιο
© Unsplash/ Fleur Kaan
Beauty

Η καλύτερη προστασία του προσώπου σας από τον ήλιο!

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος ακόμη και τις δροσερές ή ελαφρώς συννεφιασμένες μέρες

Αντηλιακή προστασία: Η σειρά Capital Soleil της Vichy παρέχει υψηλή αντιηλιακή προστασία ευρέως φάσματος και είναι δερματολογικά ελεγμένη για υγιή επιδερμίδα.

Κάθε φορά που βγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους χωρίς αντηλιακή προστασία, η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) βλάπτει την επιδερμίδα σας. Με τον καιρό, αυτή η ζημιά συσσωρεύεται και βλέπετε αλλαγές στο δέρμα σας, που μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερες από την ηλικία σας. Αυτές οι αλλαγές, μπορεί να είναι:

  • Ρυτίδες
  • Χαλαρό δέρμα
  • Σημάδια γήρανσης
  • Κηλίδες ή ερυθρή επιδερμίδα Ο ιατρικός όρος για αυτές τις αλλαγές είναι "φωτογήρανση" ή "πρόωρη γήρανση". Η βλάβη από τον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος. Γι’ αυτό, πριν βγείτε έξω για ν’ απολαύσετε την ηλιοφάνεια, πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τις παρακάτω συμβουλές:

1. Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό προσώπου

Ο αντηλιακός δείκτης προστασίας (SPF) βαθμολογεί την αποτελεσματικότητα των αντηλιακών στον αποκλεισμό των υπεριωδών ακτίνων (UV). Οι υψηλότεροι αριθμοί δείχνουν μεγαλύτερη προστασία. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με τουλάχιστον SPF30, ακόμη και τις δροσερές ή ελαφρώς συννεφιασμένες μέρες.

Το ευρέος φάσματος στην ετικέτα ενός προϊόντος σημαίνει ότι το αντηλιακό φιλτράρει την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία UVA και στην υπεριώδη ακτινοβολία UVB. Οι ακτίνες UVA διεισδύουν βαθιά στο δέρμα και είναι κυρίως υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση και τον καρκίνο του δέρματος. Οι ακτίνες UVB επηρεάζουν την επιδερμίδα και προκαλούν ηλιακά εγκαύματα.

Η πρωτοποριακή σειρά Capital Soleil της Vichy παρέχει υψηλή αντιηλιακή προστασία ευρέως φάσματος και είναι δερματολογικά ελεγμένη για υγιή επιδερμίδα. Οι λεπτόρρευστες, δροσερές υφές της, και οι καινοτόμες συνθέσεις της, ενυδατώνουν και προστατεύουν την επιδερμίδα σας από τις επιβλαβείς συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας, και σας χαρίζουν λαμπερό μαύρισμα. Η σειρά Capital Soleil έχει αντηλιακό σώματος με νερό, αντηλιακό σπρέϊ και γαλάκτωμα καθώς και αντηλιακό ειδικά για το πρόσωπο.

Κοπέλα στον ήλιο
© Unsplash/ Sonnie Hiles

Διαλέξτε το αντηλιακό προσώπου Capital Soleil της Vichy που σας ταιριάζει:

  • UV-Age Daily SPF50 & UV-Age Daily SPF50 αντηλιακό προσώπου με χρώμα, προλαμβάνουν και διορθώνουν τα σημάδια της φωτογήρανσης.
  • UV Clear SPF50, προλαμβάνει και διορθώνει σημάδια, ατέλειες και λιπαρότητα.
  • Κατά της Λιπαρότητας 3-σε-1 SPF50+, ελέγχει τη λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, δίνει άμεσο ματ αποτέλεσμα και εξυγιαίνει χάρη στη δράση του κατά των ρύπων.
  • Αντηλιακή κρέμα για κηλίδες με χρώμα SPF50+, πολύ υψηλή προστασία και φροντίδα των κηλίδων.
  • Αντιηλιακό Κατά των ρυτίδων 3-σε-1 SPF50 με τριπλή δράση, κατά των ρυτίδων, για ελαστικότητα και λάμψη.
  • Solar Eco-Designed Milk SPF50+, πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία και 24ωρη ενυδάτωση. Κατάλληλο για πρόσωπο και σώμα.

2. Αποφύγετε τον ήλιο τις ώρες αιχμής

Προσπαθήστε να μην βρίσκεστε εκτιθέμενες στον ήλιο μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ.

3. Βρείτε λίγη σκιά

Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο δερματικής βλάβης, αν αναζητήσετε σκιά κάτω από μια ομπρέλα, ένα δέντρο ή κάποιο άλλο καταφύγιο. Ακόμη και όταν βρίσκεστε στη σκιά, φροντίστε να προστατεύετε το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας αντηλιακά προσώπου.

4. Φορέστε καπέλο

Φορέστε ένα καπέλο με γείσο που σκιάζει το πρόσωπο σας. Αποφύγετε τα ψάθινα καπέλα με τρύπες που αφήνουν το φως του ήλιου να περάσει.

5. Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα

Τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν τα μάτια σας και το τρυφερό δέρμα γύρω από αυτά, από τις ακτίνες UV. Τα γυαλιά ηλίου που μπλοκάρουν τις ακτίνες UVA και UVB προσφέρουν την καλύτερη προστασία.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice