Γυναίκα με γυρισμένη πλάτη πιάνει τα μαλλιά της
© Unsplash
Beauty

7 τρόποι για να αντιμετωπίσετε την αραίωση μαλλιών

Η αραίωση μαλλιών μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες αλλά μην ανησυχείτε

Πώς θα αντιμετωπίσεις την αραίωση μαλλιών

Η αραίωση μαλλιών μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του στρες και των ορμονικών προβλημάτων. Εάν τα μαλλιά σας αραιώνουν, μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε:

7 τρόποι για να αντιμετωπίσετε την αραίωση μαλλιών

Χτενίζετε αντί να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας

Το βούρτσισμα τραβάει περισσότερο τα μαλλιά σας, ειδικά όταν είναι βρεγμένα. Ο πιο ήπιος τρόπος για να τα ξεμπερδέψετε είναι να χρησιμοποιήσετε μια χτένα με φαρδιά δόντια.

Αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά, στον αέρα

Ταμπονάρετε τα μαλλιά σας απαλά με μια πετσέτα, μην τα στύβετε και μην τα στεγνώνετε τρίβοντάς τα. Αφήνετέ τα να στεγνώσουν στον αέρα αντί να χρησιμοποιείτε πιστολάκι μαλλιών που προκαλεί ξηρότητα και οδηγεί στο σπάσιμό τους. Με τον τρόπο αυτό, συμβάλλετε στην προώθηση της ανάπτυξης νέων μαλλιών.

Αποφεύγετε τα χτενίσματα που τραβούν τα μαλλιά σας

Οι σφιχτές πλεξούδες, οι κότσοι και οι αλογοουρές τραβούν τα μαλλιά σας και τα σπάνε. Αφήνετε τα μαλλιά σας κάτω χαλαρά γύρω από το πρόσωπό σας και αποφεύγετε τα λάστιχα μαλλιών που τα πιέζουν ακόμη περισσότερο.

Metal detox L'' Óreal

Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με τα κατάλληλα προϊόντα

Αν τα μαλλιά σας αραιώνουν γιατί έχουν καταστραφεί, ο καλύτερος τρόπος για να τα αποκαταστήσετε είναι να τους δώσετε τη σωστή φροντίδα και το χρόνο να γίνουν ξανά υγιή και δυνατά με τη θεραπεία βαθιάς περιποίησης Metal Detox της L’Oréal Professionnel. Η συγκεκριμένη θεραπεία φροντίζει την επανόρθωση μαλλιών, επαναφέρει τη λάμψη τους και θα προωθεί την ανάπτυξη νέων υγιών μαλλιών.

Επιπλέον, η συγκέντρωση των μεταλλικών στοιχείων στο εσωτερικό της τρίχας μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας και να επηρεάσει αρνητικά το χρωματικό αποτέλεσμα στις υπηρεσίες βαφής, balayage και ξανοίγματος. Χρησιμοποιώντας τα προϊόντα του πρωτοκόλλου Metal Detox (σαμπουάν, κρέμα προστασίας, μάσκα, λάδι), τα μαλλιά αποτοξινώνονται από τα μεταλλικά στοιχεία, γίνονται πιο δυνατά και δύο φορές πιο λαμπερά. Τα συγκεκριμένα καλλυντικά μειώνουν τα μαλλιά που σπάνε κατά 97% με μια μόλις χρήση, ενώ το χρώμα τους παραμένει 100% αξιόπιστο και με διάρκεια.

Κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών σας γιατί αυξάνει την κυκλοφορία γύρω από τους θύλακες των τριχών. Τρίψτε το τριχωτό της κεφαλής σας με κυκλικές κινήσεις, ξεκινώντας από το μέτωπο, προχωρώντας στα πλαϊνά και τελειώνοντας στο πίσω μέρους του κεφαλιού σας.

Ελέγχετε το άγχος σας

Η μείωση του άγχους μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της πτώσης των μαλλιών σας. Εάν κάνετε μια ζωή με υψηλό στρες, δοκιμάστε τα ακόλουθα μέτρα για να ηρεμήσετε:

· Κοιμηθείτε περισσότερο. Η έλλειψη ύπνου παράγει την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη.
· Ασκηθείτε συχνά.
· Δοκιμάστε το διαλογισμό ή τη γιόγκα.

Τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη & ωμέγα-3 λιπαρά

Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα δομικά στοιχεία των μαλλιών σας και αν δεν λαμβάνετε αρκετή, μπορεί να εμφανιστεί τριχόπτωση. Για τη θρέψη μαλλιών, χρειάζεται να τρώτε περισσότερα από τα ακόλουθα τρόφιμα:

· Γαλακτοκομικά προϊόντα
· Ψάρι, κοτόπουλο, μοσχάρι και χοιρινό
· Μαύρα φασόλια, ρεβίθια και άλλα όσπρια

Επιπλέον, το σώμα χρειάζεται ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για να δημιουργήσει νέα μαλλιά, γι' αυτό προσπαθήστε να αυξήσετε την κατανάλωση των παρακάτω τροφών:

· Σολομός
· Σαρδέλες
· Αβοκάντο
· Καρύδια

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice