6+1 cozy φθινοπωρινά αρώματα που θα αγοράζετε ξανά και ξανά
Cottonbro Studio on Pexels
Beauty

6+1 cozy χειμωνιάτικα αρώματα που θα αγοράζετε ξανά και ξανά

Πικάντικες, κεχριμπαρένιες και ξυλώδεις μυρωδιές που αναδίδουν πολυτέλεια

7 πικάντικα χειμωνιάτικα αρώματα που θα διεγείρουν τις αισθήσεις σας

Το άρωμα είναι κάτι τόσο προσωπικό που πολλές φορές προδίδει κομμάτια του χαρακτήρα μας. Πολλοί άνθρωποι διαλέγουν μια μυρωδιά που τους συντροφεύει για πάντα, αλλά για εμάς τους λιγότερο αποφασιστικούς η επιλογή αρώματος είναι μια σχεδόν αδύνατη διαδικασία. Συνήθως αλλάζουμε μυρωδιά ανάλογα με την εποχή, για αυτό τώρα που ο καιρός σιγά σιγά κρυώνει επιλέγουμε πιο "ζεστά" και έντονα αρώματα. Πικάντικα μπαχαρικά, ξυλώδεις νότες, φρούτα, σοκολάτα, βανίλια, κεχριμπάρι, κλείνονται στις συνθέσεις ελιξιρίων και μας ταξιδεύουν σε μοναδικές μνήμες, διεγείροντας τις αισθήσεις μας. Από την καθημερινή χειμερινή ιεροτελεστία με τα κασμιρένια πουλόβερ, τη ζεστή κούπα καφέ και τα ευωδιαστά κεριά, δεν μπορούν να λείπουν συνεπώς  τα αγαπημένα μας χειμωνιάτικα αρώματα που προσφέρουν ευεξία και φτιάχνουν τη διάθεση. 

Café Rose Eau de Parfum, Tom Ford
Μια θύελλα απολαύσεων για τις αισθήσεις. Ένα άρωμα που αποτυπώνει τον αχαλίνωτο αισθησιασμό ενός εκλεπτυσμένου τριαντάφυλλου εμποτισμένου με ανατρεπτικές νότες μαύρου καφέ. Λουδουδένιο λόγω του μαγιάτικου τριαντάφυλλου, αλλά και πικάντικό χάρη στο σαφράν και το μαύρι πιπέρι.

Rouge Chaotique Extrait De Parfum, Byredo
Το πρώτο «γκουρμέ» άρωμα στη συλλογή Night Veils της Byredo είναι μια ακαταμάχητη ένοχη απόλαυση. Πικάντικο και ταυτόχρονα γλυκό χάρη στο ισχυρό και κυρίαρχο δίδυμο από oud και σαφράν στη σύνθεσή του, ανακατεύεται με το σιροπιαστό δαμάσκηνο και την υπέροχη νότα πραλίνας. «Αγκαλιάζει» το αντιφατικό και το απροσδόκητο σε μια μοναδική νυχτερινή ιεροτελεστεία.

English Pear & Sweet Pea Cologne, Jo Malone London
Όλες οι δημιουργίες του οίκου Jo Malone έχουν ιδιαίτερα «πολυτελείς» μυρωδιές. Η συγκεκριμένη θυμίζει μια αναζωογονητική απόδραση στους οπωρώνες της βρετανικής εξοχής, απολαμβάνοντας το φως του ήλιου και τη δροσιά των λουλουδιών. Χυμώδες, πλούσιο και ρομαντικό, το νέο άρωμα με την υπογραφή της Jo Malone London, πρεσβεύει την αιθέρια κομψότητα του οίκου με το παραπάνω. 

Replica By The Fireplace Eau de Toilette, Maison Margiela
Η διάσημη συλλογή Replica της Maison Margiela, έχει κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία στους beauty addicts, που αυτή τη στιγμή τα βίντεο με το συγκεκριμένο άρωμα «μετρούν» πολλά εκατομμύρια προβολές στο Tik Tok. Πρόκειται λοιπόν για ένα άρωμα που, όπως προδίδει και το όνομά του, παντρεύει τις ξυλώδη νότες με το άρωμα κάστανου, γαρίφαλου, βανίλιας και ανθού πορτοκαλιάς.

L’ Eau Papier Eau de Toilette, Diptyque
Η αρωματική αποτύπωση ενός φύλλου χαρτιού, η νέα δημιουργία του οίκου Diptyque αφήνει διαφορετική μυρωδιά στο κάθε δέρμα, όπως μια λευκή σελίδα που γράφει ο καθένας την ιστορία του. Φυσικά και unisex όπως τα περισσότερα αρώματα του οίκου, καθαρό και λαμπερό, συνδυάζει τα λευκά musks με το ρύζι ατμού, τη μιμόζα και τα λευκά ξύλα.

Baccarat Rouge 540 Eau de Parfum, Maison Francis Kurkdjian
Φωτεινό και σοφιστικέ, το Baccarat Rouge 540 απλώνεται στο δέρμα σαν κεχριμπαρένιο, φλοράλ και ξυλώδες αεράκι με νότες από γιασεμί και σαφράν, κεδρόξυλο και γκρίζο άμπαρο. Δυναμικό και ξεχωριστό, το όνομά του ανακαλεί τη μεταμόρφωση ενός διαυγούς κρυστάλλου που ανακατεύεται με χρυσόσκονη 24 καρατίων και σιγά-σιγά φτάνει στην τήξη στους 540 βαθμούς, για να αναδυθεί μια απαστράπτουσα άλικη όψη. Ένα απόλυτα γιορτινό και πολυαγαπημένο άρωμα που εκπέμπει γοητεία και πολυτέλεια και θα σας κάνει να ξεχωρίσετε στις βραδινές σας εμφανίσεις.

Zafferano Eau De Parfum, Acqua di Parma
Μια πινελιά λουλουδιών λάμπει μέσα από τα αιθέρια έλαια από άνθη πορτοκαλιάς, γιασεμί sambac και γεράνι, ενισχύοντας περαιτέρω την καρδιά της σύνθεσης του αρώματος. Οι ξυλώδεις και κεχριμπαρένιες νότες του σπόρου τόνκα και της βανίλιας απαλύνουν τις ιδιαίτερες πινελιές του σαφράν, δημιουργώντας μια συναρπαστική αρμονία. Ένα άρωμα με απροσδόκητη αντιπαράθεση, μια λαμπερή ερμηνεία του πολύτιμου αρώματος του σαφράν.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice