Πώς να βρεις εύκολα το σχήμα των ματιών σου και το μακιγιάζ που τους ταιριάζει

Ένας πανεύκολος φωτογραφικός οδηγός

Συμβουλές ομορφιάς: Πώς να βρεις το σχήμα των ματιών σου παρατηρώντας το σχήμα ματιών των celebrities.

Καμιά φορά βλέπουμε στα περιοδικά ή στο instagram celebrities με ωραίες σκιές και καταπληκτικά φτερωτά ή γατίσια αϊλάινερ που αναδεικνύουν το βλέμμα τους. Προσπαθώντας να αντιγράψουμε τα συγκεκριμένα μακιγιάζ, διαπιστώνουμε πως στα δικά μας μάτια φαίνονται χάλια. Αυτό δεν οφείλεται στο ακαμάτικο χέρι μας αλλά στο σχήμα των ματιών μας. Όχι ότι είναι ελαττωματικό, απλώς είναι αλλιώτικο.

Με το μακιγιάζ συμβαίνει ό,τι και με τα ρούχα: δεν είναι όλα για όλους. Κοινώς δεν πρέπει να κάνουμε κόπι πάστε ένα στιλ της Πατ ΜακΓκραθ, ας πούμε, που μας άρεσε, αλλά να το προσαρμόσουμε στο χρώμα της επιδερμίδας μας και στο σχήμα του προσώπου και των ματιών μας. Είδη και σχήματα ματιών υπάρχουν πολλά. Σε γενικές γραμμές ας τα κατηγοριοποιήσουμε σε: κουκουλωτά, σκιστά, αμυγδαλωτά, στρογγυλά, ανοδικά και καθοδικά. Και ας έχουμε στο μυαλό μας πως είτε αμυγδαλωτά είτε μπιρμπίλικα, όλα τα μάτια είναι ωραία!

Για να βρεις το σχήμα των δικών σου ματιών, θα πρέπει κανονικά να σταθείς μπροστά στον καθρέφτη και να αρχίσεις τη μελέτη. Φαίνεται το καπάκι ή το σκεπάζει το βλέφαρο (κουκουλωτά); Τι κλίση έχει η εξωτερική γωνία (ανοδικά ή καθοδικά); Φαίνεται άσπρο γύρω από την ίριδα (στρογγυλά); Φαίνεται μόνο η ίριδα και καθόλου άσπρο (αμυγδαλωτά); 

Εμείς σου έχουμε ευκολότερο τρόπο να εντοπίσεις το σχήμα των ματιών σου. Δες τις εικόνες των διασήμων γυναικών που ακολουθούν. Αν τα μάτια σου μοιάζουν με της Beyonce, είναι αμυγδαλωτά. Αν φέρνουν προς Τέιλορ Σουίφτ, είναι κουκουλωτά. Αν θυμίζουν Μάργκο Ρόμπι, είναι ανοδικά, ενώ αν δείχνουν σαν της Κέιτι Χολμς είναι καθοδικά. Αν πιστεύεις πως έχεις τα μάτια της Σκάρλετ Γιόχανσον, έχεις στρογγυλά μάτια. Τέλος, αν τα μάτια της Γκρέτα Λι παραπέμπουν στα δικά σου, είναι σκιστά.

Beyonce - αμυγδαλωτά μάτια

Μπιγιονσέ
© Mason Poole/Parkwood Media/Getty Images for Atlantis The Royal

Τέιλορ Σουίφτ - κουκουλωτά μάτια

Τέιλορ Σουίφτ
© Gotham/GC Images

Μάργκο Ρόμπι - Ανοδικά μάτια

Μάργκο Ρόμπι
© Gareth Cattermole/Getty Images

Κέιτι Χολμς - καθοδικά μάτια

Κέιτι Χολμς
© Vittorio Zunino Celotto/Getty Images for Kering

Σκάρλετ Γιόχανσον - στρογγυλά μάτια

Σκάρλετ Γιόχανσον
© Taylor Hill/WireImage

Γκρέτα Λι - σκιστά μάτια

Γκρέτα Λι
© Taylor Hill/FilmMagic

Άπαξ και εντοπίσετε το σχήμα των ματιών σας, μπορείτε εύκολα να βρείτε και το κατάλληλο μακιγιάζ: παρατηρήστε πώς βάφονται οι διάσημες σωσίες σας (λέμε τώρα) και αντιγράψτε τους. Πόσο highlighter, τι χρώματα, τι γωνίες, τι φωτίζουν, τι σκιάζουν, και γενικώς τι κάνουν οι μακιγιέρ τους, που δεν είναι ό,τι κι ό,τι, είναι οι καλύτεροι του κόσμου. Αν είναι να κλέψεις, κλέψε τον καλύτερο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice