Καθαρισμός προσώπου με micellarwater

Η καθημερινή περιποίηση προσώπου είναι σημαντικό να περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας

Micellarwater: ο νέος τρόπος καθαρισμού του προσώπου σας

Η καθημερινή περιποίηση προσώπου είναι σημαντικό να περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας. Ο καθαρισμός απομακρύνει το μακιγιάζ και όλους τους ρύπους που συσσωρεύονται στην επιδερμίδα βοηθώντας στη διατήρηση ενός υγιούς και λαμπερού δέρματος. Η ενυδάτωση χαρίζει στο δέρμα υγρασία κάνοντας το πιο απαλό και λιγότερο επιρρεπές σε ξηρότητα, ξεφλούδισμα και ατέλειες.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο καθαρισμός προσώπου είναι απαραίτητος:

  • Αφαίρεση ακαθαρσιών: Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, το πρόσωπο εκτίθεται σε ρύπους, σκόνη, ιδρώτα και άλλες ακαθαρσίες. Ο καθαρισμός βοηθά στην αφαίρεση αυτών των ακαθαρσιών, προλαμβάνοντας έτσι την πρόωρη γήρανση και άλλα δερματικά προβλήματα.
  • Προστασία από μικρόβια: Οι ακαθαρσίες μπορεί να περιέχουν βακτήρια και άλλα μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις. Ο καθαρισμός βοηθά στην προστασία από αυτά.
  • Βελτίωση υγείας του δέρματος: Η καθημερινή αφαίρεση των ακαθαρσιών και ο σωστός καθαρισμός ενθαρρύνει την υγεία του δέρματος.
  • Προστασία από ελεύθερες ρίζες: Αν οι ακαθαρσίες και οι ρύποι παραμείνουν στην επιδερμίδα, θα αυξήσουν τις ελεύθερες ρίζες προκαλώντας οξειδωτική βλάβη στα κύτταρα του δέρματος. Ο καθαρισμός προστατεύει από αυτήν τη βλάβη.
  • Αποτελεσματική απορρόφηση των καλλυντικών: Το καθαρό δέρμα απορροφά καλύτερα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε μετά τον καθαρισμό γιατί επιτρέπει στα ενεργά συστατικά τους να δρουν πιο αποτελεσματικά.
  • Πρόληψη ακμής: Ο καθαρισμός αφαιρεί τον περίσσιο λάδι και τις ακαθαρσίες που μπορούν να προκαλέσουν ακμή και αλλεργίες.

Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται καθημερινά, πρωί και βράδυ, ώστε να διατηρηθεί η υγεία της επιδερμίδας και να προληφθούν δερματικά προβλήματα. Μπορείτε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας με ένα απαλό καθαριστικό ή με ένα μικκυλιακό νερό καθαρισμού προσώπου.

Το νερό καθαρισμού micellar είναι ένα είδος καθαριστικού προσώπου που χρησιμοποιείται για τον απαλό,καθημερινό καθαρισμό του προσώπου χωρίς να χρειάζεται ξέπλυμα με νερό. Είναι εμπλουτισμένο με μικρά σωματίδια που ονομάζονται micelles, τα οποία ενεργούν ως μαγνήτες που τραβούν τους ρύπους και το μακιγιάζ από το δέρμα.

larocheposay-product-eau-micellaire-micellar-water-ultra-400ml

Για το πρόσωπο και τα μάτια, οι δερματολόγοι συστήνουν το νέο Oil Infused Micellar Water της La Roche-Posay που αφαιρεί ακόμα και το αδιάβροχο μακιγιάζ από τα μάτια, χωρίς να διαταράσσει την ισορροπία του ευαίσθητου δέρματος. Είναι καθαριστικό «όλα σε 1» και σέβεται τη φυσιολογική ισορροπία της επιδερμίδας. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και δεν αφήνει λιπαρή αίσθηση μετά την εφαρμογή.

Εναλλακτικά, προτείνεται το Micellar Water Ultra της La Roche-Posay γιατί καθαρίζει και απομακρύνει απαλά τους ρύπους και το μακιγιάζ από το ευαίσθητο δέρμα, το καταπραΰνει και σέβεται τη φυσιολογική του ισορροπία.

Ας δούμε, πώς μπορείτε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας με micellar water:

virginia-marinova-_naybnc4gs0-unsplash

Για αφαίρεση του μακιγιάζ ματιών:

  • Χρησιμοποιήστε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ από βαμβάκι.
  • Βρέξτε τον δίσκο με το micellarwater.
  • Αφαιρέστε το μακιγιάζ από τα μάτια με απαλές κινήσεις.
  • Εάν χρειαστεί, επαναλάβετε τη διαδικασία για να εξασφαλίσετε ότι όλο το μακιγιάζ και οι ακαθαρσίες έχουν αφαιρεθεί.

Για τον καθαρισμό προσώπου:

  • Χρησιμοποιήστε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ από βαμβάκι.
  • Βρέξτε τον δίσκο με το micellarwater.
  • Περάστε απαλά τον δίσκο σε όλο το πρόσωπο.
  • Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και λιγότερη τριβή, κρατήστε το βαμβάκι πάνω στο δέρμα για λίγα δευτερόλεπτα και έπειτα σκουπίστε απαλά.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice