Αδύναμα μαλλιά με τάση να (στη) σπάνε;
Εlement Digital on Pexels
Beauty

Αδύναμα μαλλιά με τάση να (στη) σπάνε;

Πώς θα φροντίσετε σωστά τα μαλλιά σας για να είναι απαλά και υγιή

Γιατί σπάνε οι τρίχες των μαλλιών σου και τι μπορείς να κάνεις.

Θες δυνατά και λαμπερά μαλλιά που ακτινοβολούν υγεία; Και ποιος δε θέλει! Όμως, πόσο εύκολο είναι στην πραγματικότητα να επιτευχθεί κάτι τέτοιο; Δείχνοντας λίγη περισσότερη προσοχή στην καθημερινή περιποίηση των μαλλιών σου και ακολουθώντας τα παρακάτω tips and tricks που θα σου δώσουμε, το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει, βλέποντας στα μαλλιά σου άμεση κιόλας διαφορά.

Το μεγάλο μυστήριο: Γιατί σπάνε τα μαλλιά;

Η αντιμετώπιση των αδύναμων μαλλιών με σπασμένη τρίχα απαιτεί κατανόηση των πιθανών αιτιών που κρύβονται πίσω από αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο. Ο ήλιος, το καθημερινό χτένισμα, η υπερβολική χρήση θερμότητας και οι βαφές αποτελούν παράγοντες που ταλαιπωρούν τα μαλλιά, κάνοντάς τα ξηρά, με ψαλίδα, εύθραυστα και θαμπά. Επιπλέον, τα ορμονολογικά είναι ένα βασικό αίτιο για τα αδύναμα μαλλιά με σπασμένες άκρες, οπότε πρέπει να ελέγχεις τακτικά την υγεία σου, ειδικά αν παρατηρείς κάποια αλλαγή έντονη.

Αδύναμα μαλλιά με τάση να (στη) σπάνε;
Clarissa Gkeollgh on Unsplash

Ένας επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η έλλειψη επαρκούς ενυδάτωσης. Τα μαλλιά χρειάζονται υγρασία για να παραμείνουν ανθεκτικά και να διατηρήσουν την ελαστικότητά τους.

Η λύση: Επιλογές φροντίδας για απαλά και υγιή μαλλιά

Εάν επιθυμείς να διατηρήσεις τα μαλλιά σου λαμπερά και ανθεκτικά, η λέξη-κλειδί είναι "φροντίδα". Επίλεξε προϊόντα μαλλιών που ενυδατώνουν βαθιά και αναδομούν την τρίχα. Μην ξεχνάς, επίσης, να χρησιμοποιείς εβδομαδιαία επαγγελματικές μάσκες μαλλιών και λάδια, που θα προσθέσουν υγιή λάμψη και θα ενισχύσουν τη δομή της τρίχας.

Αδύναμα μαλλιά με τάση να (στη) σπάνε;
Cotton Bro Studio on Pexels

Βρεγμένα μαλλιά ίσον εύθραυστα
Μπορεί να μην το ήξερες, αλλά τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ εύθραυστα και αρκετά επιρρεπή σε φθορές. Για τον λόγο αυτό, απόφυγε τις έντονες κινήσεις κατά τη διάρκεια του λουσίματος και σε καμία περίπτωση μη βουρτσίζεις τα μαλλιά σου ενώ είναι βρεγμένα ή νωπά.

Αδύναμα μαλλιά με τάση να (στη) σπάνε;
Rdne Stock Project on Pexels

Λούσιμο με χλιαρό νερό
Προτίμησε το λούσιμο των μαλλιών σου με χλιαρό προς κρύο νερό. Το καυτό νερό φθείρει τις τρίχες, ανοίγει τα λέπια τους, απομακρύνει την εσωτερική τους υγρασία, ενεργοποιεί τους σμηγματογόνους αδένες και προκαλεί λιπαρότητα. Αντίθετα η χρήση χλιαρού νερού, διατηρεί την υγρασία του τριχωτού και καθιστά τα μαλλιά σου ενυδατωμένα, με υγιή όψη και λάμψη.

Αδύναμα μαλλιά με τάση να (στη) σπάνε;
Yan Krukau on Pexels

Το σωστό βούρτσισμα των μαλλιών σου
Το χτένισμα των μαλλιών απαιτεί απαλές κινήσεις, για να αποφευχθεί το σπάσιμο των τριχών. Ξεκίνησε να τα ξεμπερδεύεις και να τα βουρτσίζεις από τις άκρες, ανεβαίνοντας σιγά-σιγά προς τη ρίζα. Ο σωστός τρόπος βουρτσίσματος βοηθάει στην ενδυνάμωση των θυλάκων της τρίχας, κατανέμει σωστά τα φυσικά έλαια στο τριχωτό και προωθεί τη σωστή ανάπτυξη των μαλλιών.

Αδύναμα μαλλιά με τάση να (στη) σπάνε;
Jessica Ticozzelli on Pexels

Όχι άλλη θερμότητα!
Αν ταλαιπωρείσαι από μαλλιά που σπάνε, απόφυγε σε κάθε περίπτωση την υπερβολική χρήση θερμότητας. Και τον χειμώνα, που δεν μπορείς να αποφύγεις το στέγνωμα των μαλλιών με πιστολάκι, επίλεξε τουλάχιστον χαμηλή θερμοκρασία και πριν τη χρήση, πάντα, άπλωσε κατά μήκος των μαλλιών σου θερμοπροστατευτικά προϊόντα.

Αδύναμα μαλλιά με τάση να (στη) σπάνε;
Cotton Bro Studio on Pexels

Συχνό κούρεμα
Ο μόνος τρόπος για να ξεφορτωθείς τα ταλαιπωρημένα μαλλιά με σπασμένες άκρες είναι ένα καλό κούρεμα. Πρέπει να διώξεις τα αδύναμα σημεία για να μπορέσεις να κάνεις μία καινούργια αρχή στην περιποίηση των μαλλιών σου. Ρώτησε τον κομμωτή σου για κατάλληλες κοπές και χτενίσματα που θα μειώσουν την πίεση στις τρίχες και θα προστατεύσουν τα μαλλιά σου από το σπάσιμο. 

Αδύναμα μαλλιά με τάση να (στη) σπάνε;
Mathilde Langevin on Unsplash

Εντατική Ενυδάτωση
Τα υγιή μαλλιά είναι τα ενυδατωμένα μαλλιά. Επίλεξε σαμπουάν και conditioner πλούσια σε ενυδατικά συστατικά και δες άμεσα αποτελέσματα και αποκατάσταση της ξηρότητας και του σπασίματος της τρίχας των μαλλιών σου.

Αν θέλεις να ενδυναμώσεις λοιπόν τα λεπτά και αδύναμα μαλλιά σου, τώρα μπορείς! Χρησιμοποίησε το Full Resist Σαμπουάν που είναι εμπλουτισμένο με Aminexil και έναν τονωτικό συνδυασμό συστατικών [Bιοτίνη + Aργινίνη]. Ακόμα, για extra περιποίηση και ενδυνάμωση των μαλλιών σου, δοκίμασε το νέο Elvive Full Resist Anti hair-fall serum που ενδυναμώνει τις ρίζες των μαλλιών και μειώνει την τριχόπτωση λόγω σπασίματος. 

Τα μαλλιά αποτελούν για τους περισσότερους από εμάς, το σήμα κατατεθέν μας. Γι’ αυτό, αν θες όμορφα και λαμπερά μαλλιά που γεμίζουν με αυτοπεποίθηση, χάρισέ τους τη φροντίδα και προστασία που τους αξίζει.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice