Μεταξωτή μαξιλαροθήκη: Το μυστικό για υπέροχο δέρμα και μαλλιά
© Logan Weaver / Unsplash
Beauty

Μεταξωτή μαξιλαροθήκη: Το μυστικό για υπέροχο δέρμα και μαλλιά

Η πιο έξυπνη επένδυση που μπορείς να κάνεις για την βραδινή σου ρουτίνα ομορφιάς

Μεταξωτή μαξιλαροθήκη: Πώς το μεταξωτό ύφασμα μπορεί να μεταμορφώσει το δέρμα και τα μαλλιά σου ενώ κοιμάσαι

Καθώς η κουλτούρα του skincare είναι στο “peak” της και όλο και περισσότεροι άνθρωποι εφαρμόζουν ευλαβικά στο πρόσωπό τους ορούς, μάσκες και λοσιόν πριν τον ύπνο, οι beauty enthusiasts αγκαλιάζουν ακόμα ένα «εργαλείο» στην ρουτίνα ομορφιάς τους -τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες.

Το μετάξι είναι ένα φυσικό υλικό το οποίο είναι σε όλους μας γνωστό για την πολυτελή όψη του, όπως και για την υπέροχη αίσθηση που δίνει όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα. Πέραν όμως από τον ποιοτικό ύπνο που μπορεί να προσφέρει, οι ειδικοί αναφέρουν και μια σειρά από οφέλη ομορφιάς τόσο για το δέρμα, όσο και για τα μαλλιά μας.

Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε τους λόγους που οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες έχουν κερδίσει όλο αυτό το hype και τον τρόπο που μπορείς να τις εντάξεις και εσύ στην δική σου ρουτίνα.

Το μυστικό για υπέροχο δέρμα και μαλλιά

Λιγότερες ρυτίδες και λεπτές γραμμές
Οι περισσότεροι από εμάς κοιμόμαστε στο ένα πλευρό, με το πρόσωπό μας να πιέζεται στο μαξιλάρι. Το αποτέλεσμα είναι να ξυπνάμε με τις λεγόμενες “sleep wrinkles” που όσο μεγαλώνουμε, δυστυχώς, αφομοιώνονται στο δέρμα. Όταν όμως χρησιμοποιούμε μεταξωτές μαξιλαροθήκες, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε καθόλου για αυτό. Εν αντιθέσει με τα πιο σκληρά υφάσματα όπως το βαμβάκι ή το λινό, το μετάξι έχει μια λεία επιφάνεια, η οποία εξαλείφει την τριβή με το δέρμα και τον επακόλουθο σχηματισμό ρυτίδων.

Διατήρηση της ενυδάτωσης
Τα βαμβακερά υφάσματα έχουν την τάση να αφυδατώνουν το δέρμα, καθώς είναι ιδιαίτερα απορροφητικά. Το μετάξι, από την άλλη, επιτρέπει στο δέρμα να διατηρεί περισσότερη υγρασία, η οποία με τη σειρά της βοηθάει στην πρόληψη του ξηρού δέρματος. Επίσης, μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι λιγότερο πιθανό να απορροφήσει κάποια κρέμα ή ορό που μπορεί να χρησιμοποιείς στο βραδινό σου skincare, επιτρέποντας στο δέρμα να συγκρατήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων.

Μετάξι και ακμή
Ένα ακόμα μέγα θετικό του μεταξωτού υφάσματος, είναι το γεγονός ότι είναι υποαλλεργικό και αντιβακτηριδιακό, καθιστώντας το μια ιδανική επιλογή για το ευαίσθητο δέρμα ή ακόμα και για όσους εμφανίζουν έκζεμα ή άλλες δερματικές παθήσεις. Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες συνιστώνται επίσης και για όσους έχουν ακμή, καθώς αποτρέπουν την εξάπλωση βακτηριδίων και αφήνουν τους πόρους να αναπνέουν όλη νύχτα.

Προώθηση της υγείας της τρίχας
Η μεταξωτή επιφάνεια είναι πολύ φιλική και προς τα μαλλιά. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, δημιουργείται τριβή μεταξύ μιας κοινής μαξιλαροθήκης και των μαλλιών, με αποτέλεσμα η τρίχα να μπερδεύεται, να σπάει και να φριζάρει. Επειδή όμως το μετάξι είναι τόσο απαλό, επιτρέπει στα μαλλιά να γλιστράνε πάνω στο ύφασμα, αφήνοντας τα λαμπερά, δυνατά ενώ διατηρούν πολύ πιο εύκολα ένα τυχόν χτένισμα. Επίσης, αν εφαρμόζετε στα μαλλιά σας λαδάκια ή leave-in θεραπείες μαλλιών, δεν θα απορροφηθούν από το μετάξι.

Πώς να εντάξεις τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες στη ρουτίνα σου

Επενδύστε στην ποιότητα
Όταν πρόκριτε να επιλέξετε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, διάλεξε μια με καθαρό μετάξι υψηλής ποιότητας, η οποία θα σου εξασφαλίσει ανθεκτικότητα και μια μακροχρόνια επένδυση στην ρουτίνα ομορφιάς σου. Το σατέν ύφασμα, αν και μοιάζει πολύ στην υφή με το μετάξι, δεν προσφέρει ακριβώς τα ίδια οφέλη.

Ο σωστός καθαρισμός
Μην περιμένεις να δείς τα μέγιστα αποτελέσματα όταν δεν διατηρείς την μαξιλαροθήκη σου καθαρή. Ιδανικά συνίσταται πλύσιμο στο χέρι ή στην επιλογή του ευαίσθητου κύκλου στο πλυντήριο, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, για την σωστή διατήρηση του υφάσματος.

Η συνέπεια είναι το κλειδί
Όπως και με κάθε beauty tool ή προϊόν, η συνέπεια είναι το βασικό στοιχείο που φέρει την διαφορά. Έτσι, αυτό που πρέπει πει να κάνεις είναι να εντάξεις πλήρως τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες στην νυχτερινή σου τελετουργία, ώστε να απολαύσεις όλα τα πλεονέκτηματά τους.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice