Ποιο hairstyle ταιριάζει περισσότερο στο σχήμα προσώπου σου;

Το οβάλ πρόσωπο είναι το πιο ευπροσάρμοστο και κατάλληλο για πειραματισμούς

Το ιδανικό χτένισμα και κούρεμα για τα μαλλιά μας ανάλογα με το σχήμα προσώπου μας

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε «σταμπάρει» ένα κούρεμα ή χτένισμα σε κάποιο γυναικείο celebrity crush μας και όταν το ζητάμε στο κομμωτήριο, φεύγουμε με δάκρυα. Ο λόγος είναι απλός και αποτυπώνεται σε μια φράση χιλιοειπωμένη: «Δεν πάνε σε όλους τους ανθρώπους τα ίδια πράγματα». Στη συγκεκριμένη περίπτωση το διαφορετικό σχήμα προσώπου της καθεμιάς «κάνει τη ζημιά». Δείτε παρακάτω ποιο στυλ κουρέματος ή χτενίσματος σας ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα προσώπου σας.

Κούρεμα και χτένισμα ανάλογα με το σχήμα προσώπου

Μαλλιά για οβάλ πρόσωπο

Good news! Ξεκινάμε από τα εύκολα. Ένα σχήμα προσώπου θεωρείται οβάλ εάν το μήκος είναι μεγαλύτερο από το πλάτος και η γραμμή του σαγονιού είναι ελάχιστα στενότερη από τη γραμμή των μαλλιών, η οποία είναι ελαφρώς στρογγυλεμένη- δεν έχει εξέχοντα σημεία ή γωνίες.

Θεωρείται το πιο ευπροσάρμοστο για styling, οπότε μπορείτε να πειραματιστείτε ελεύθερα. Όταν επιλέγετε το σωστό-τερο χτένισμα για το οβάλ πρόσωπό σας, ο κύριος στόχος είναι να αποφύγετε την επιμήκυνση του προσώπου σας. Αν αγαπάτε τα κοντά κουρέματα, δοκιμάστε ένα chin-length bob cut (δηλαδή να σταματάει στο ύψος του πηγουνιού) και αφήστε τους ώμους σας ακάλυπτους. Αν πάλι είστε φαν του μακρύ μαλλιού, δοκιμάστε τα πλαινά φραντζάκια, τα οποία πλαισιώσουν το πρόσωπό σας και επιτυγχάνουν ένα εξισορροπητικό αποτέλεσμα χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσετε μήκος.

Διασημότητες: Kim Kardashian, Charlize Theron, Bella Hadid, Elle Macpherson, Julia Roberts, Cindy Crawford, Courtney Cox

Μαλλιά για πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού

Σκεφτείτε το πρόσωπό σας σαν έναν πραγματικό πολύτιμο λίθο, που στενεύει στην κορυφή και στο κάτω μέρος.  

Ένα καρέ– που σταματάει ακριβώς στο ύψος των ώμων- θα βοηθήσει στη διεύρυνση της όψης του σαγονιού και θα δημιουργήσει αρμονία και στυλ. Επίσης, τα μακριά κυματιστά μαλλιά με χωρίστρα στη μέση και γιατί όχι τοποθετημένα πίσω από τα αυτιά, αναδεικνύουν τη δομή των οστών σας. Ένα ακόμη hairstyle είναι μαλλιά μεσαίου μήκους –κάτω από τους ώμους και πάνω από το στήθος-με κίνηση και όγκο στο τελείωμα. Το πετυχαίνετε με φλου χτένισμα με βούρτσα. Με μία φράση; Wave after wave.

Διασημότητες: Halle Berry, η Vanessa Hudgens, Jennifer Lopez, Megan Fox, Rihanna, Scarlett Johansson 

Μαλλιά για στρογγυλό πρόσωπο

Τα πρόσωπα με στρογγυλό σχήμα έχουν το ίδιο πλάτος και μήκος, χωρίς έντονες γωνίες.

Είναι συνήθως "baby-faces", πράγμα που σημαίνει ότι έχετε το «πράσινο» φως να επιλέξετε πιο νεανικά χτενίσματα, όπως π.χ. ένα ανδρικό με καρφάκια. Αν και πιθανόν να νομίζατε το αντίθετο, τα κοντά μαλλιά κολακεύουν ιδιαίτερα τα στρογγυλά πρόσωπα. Αν αισθάνεστε ιδιαίτερα τολμηρές, ένα κοντό choppy pixie κούρεμα με όγκο στην κορυφή δείχνει υπέροχο, καθώς προσθέτει υφή και γωνίες, χωρίς να φαίνεται σκληρό. Την ίδια στιγμή, όταν «στιλιζάρετε» ένα στρογγυλό πρόσωπο, ο κύριος στόχος είναι να επιμηκύνετε το πρόσωπο και να το κάνετε να φαίνεται πιο οβάλ. Ένα γρήγορο τέχνασμα για να το πετύχετε αυτό είναι με περισσότερο όγκο μαλλιού από τη μία πλευρά. Αυτό θα μειώσει οπτικά το πλάτος του προσώπου σας και θα ξεγελάσει το μάτι δημιουργώντας μια πιο «στενή» εικόνα. Μία ακόμη καλή λύση είναι μια πολύ ψηλή αλογοουρά ή γαλλική πλεξούδα με τα μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω για να επιμηκύνετε την όψη του προσώπου.

Διασημότητες: Selena Gomez, Kirsten Dunst, Ginnifer Goodwin, Miranda Kerr, Emma Stone, Chrissy Teigen

Μαλλιά για πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Ακριβώς όπως μια καρδιά που θα σχεδιάζατε, ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι πιο φαρδύ στη γραμμή των μαλλιών και στους κροτάφους και στενεύει προς ένα μικρό, στενό πηγούνι, που είναι ελαφρώς μυτερό. Επιπλέον χαρακτηριστικά είναι τα «φονικά» ζυγωματικά.

Όταν επιλέγετε ένα χτένισμα για το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, μπορείτε είτε να επιλέξετε να τονίσετε το κωνικό σχήμα του προσώπου σας είτε να το εξισορροπήσετε κάνοντας το κάτω μέρος του προσώπου σας να φαίνεται πιο φαρδύ. Αν επιλέξετε να τονίσετε το σχήμα της καρδιάς, τραβήξτε τα μαλλιά σας ψηλά σε έναν κότσο. Διαφορετικά, επιλέξτε ένα κούρεμα που μόλις ξεπερνά τον ώμο, με μύτες προς τα κάτω για να προσθέσετε πλάτος γύρω από το σαγόνι σας. Αν θέλετε να κρατήσετε τα μαλλιά σας μακρύτερα- καλά θα κάνετε γιατί το μήκος ενδείκνυται στο εν λόγω σχήμα προσώπου. Δοκιμάστε μια βαθιά πλαϊνή χωρίστρα με κυματισμούς για να τραβήξετε την προσοχή μακριά από το μέτωπο. Last tip; Μα φυσικά οι αγαπημένες –και παρεξηγημένες- αφέλειες.

Διασημότητες: Tyra Banks, Kourtney Kardashian, Reese Witherspoon, Naomi Campbel, Mary-Kate Olsen, Eva Longoria


Μαλλιά για τετράγωνο πρόσωπο

Το πρόσωπο τετράγωνου σχήματος είναι φαρδύ και το μέτωπο, τα ζυγωματικά και η γραμμή του σαγονιού έχουν σχεδόν το ίδιο πλάτος. Η έντονη «ευθεία» γραμμή του σαγονιού είναι ένα εξέχον χαρακτηριστικό.

Αποφύγετε το κούρεμα με τις άκρες των μαλλιών σας σε ευθεία γραμμή, γιατί έτσι ενισχύεται η γεωμετρία στο σχήμα. Αντ' αυτού, επιλέξτε ακανόνιστα μήκη με ελαφριές μύτες προς τα κάτω για να γλυκάνετε το πρόσωπο. Αν προτιμάτε όλα τα μαλλιά σας στο ίδιο μήκος, οι ειδικοί συνιστούν να κάνετε χωρίστρα στο πλάι για ένα ασύμμετρο αποτέλεσμα, για να εξισορροπήσετε με αυτόν τον τρόπο το τετράγωνο σχήμα του σαγονιού. Αν αγαπάτε τα bangs-φραντζάκια, προτιμήστε πιο λεπτά που ξεκινούν από ψηλά, από τα ζυγωματικά.

Διασημότητες: Hailey Baldwin, Gwyneth Paltrow, Olivia Wilde, Natali Portman, Sandra Bullock, Rosario Dawson, Margot Robbie

Μαλλιά για μακρύ πρόσωπο

Ο ευκολότερος τρόπος για να περιγράψετε ένα μακρύ σχήμα προσώπου είναι ότι πρόκειται για ένα οβάλ σχήμα προσώπου... απλά μακρύτερο - το μήκος του προσώπου είναι αισθητά μεγαλύτερο από το πλάτος του προσώπου.

Ο κύριος στόχος για τα μακριά σχήματα προσώπου είναι να κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο φαρδύ από ό,τι είναι για να εξισορροπήσετε το μεγαλύτερο μήκος, οπότε οι μπούκλες είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς. Γιατί πιστεύετε ότι η Carrie Bradshaw ήταν πάντα τόσο υπέροχη; Εκτός από την αξιοζήλευτη ντουλάπα της γεμάτη με ρούχα σχεδιαστών υψηλής ραπτικής, άφηνε τις φυσικές της μπούκλες ελεύθερες, άγριες και ατίθασες «ανοίγοντας» το σχήμα του προσώπου της. Οι μπούκλες πρέπει να ξεκινούν ψηλά δημιουργώντας όγκο και στο πάνω μέρος, ώστε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός φαρδύτερου προσώπου. Αποφύγετε τα ίσια μαλλιά, χρειάζεται να δώσετε φάρδος στην όψη του προσώπου σας.  

Διασημότητες: Sarah Jessica Parker, Liv Tyler, Hilary Swank, Giselle, Meryl Streep

Αν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε σε ποια κατηγορία από τις 6 ανήκετε, κάντε κλικ εδώ.

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice