5 τρόποι για να αφαιρέσεις το βερνίκι νυχιών χωρίς να χρησιμοποιήσεις ασετόν

Ο μύθος ότι η λακ για τα μαλλιά αφαιρεί το βερνίκι νυχιών είναι αληθινός

Τρόποι για να αφαιρέσεις το βερνίκι νυχιών χωρίς να χρησιμοποιήσεις ασετόν 

Τutti frutti nails, pastel ombré μανικιούρ, milky nails, γαλλικό manicure με έντονα, παιχνιδιάρικα χρώματα... με όποια καλοκαιρινή τάση κι αν πειραματιστείς στο σπίτι σου, φτάνει η στιγμή που θα χρειαστεί να ξεβάψεις τα νύχια σου. Πιθανότατα αν έχεις συνηθίσει να κάνεις ημιμόνυμο μανικιούρ ή τζελ στην αγαπημένη nail artist σου, το βασικό συστατικό αφαίρεσης του βερνικιού νυχιών θα λείπει από το νεσεσέρ σου. Αν έχεις ξεμείνει, λοιπόν, από ασετόν και δεν μπορείς να ξεβάψεις το μανικιούρ σου, μην ανησυχείς καθόλου γιατί σου έχουμε 5 τρόπους για να αφαιρέσεις εύκολα και γρήγορα το μανό με απλά υλικά που έχεις στο σπίτι.

5 τρόποι για να αφαιρέσεις το βερνίκι νυχιών χωρίς να χρησιμοποιήσεις ασετόν

Ξύδι και χυμός πορτοκαλιού
Μια εύκολη λύση για να αφαιρέσεις το βερνίκι νυχιών σου είναι να ανακατέψεις τον αγαπημένο σου χυμό φρούτων με λευκό ξίδι. Το μυστικό σύμφωνα με τους ειδικούς είναι να ενώσεις ίση ποσότητα λευκού ξιδιού και φυσικού χυμού πορτοκαλιού και έπειτα να τα ανακατέψεις. Στη συνέχεια, βουτάς το βαμβάκι στο μείγμα και το πιέζεις στα νύχια σου για περίπου 10 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει το μανό. Στο τέλος το περνάς σταδιακά προς τα κάτω για να αφαιρέσεις τα πολύχρωμα σχέδια ή τα glitter που είχες τοποθετήσει.

Λεμόνι
Oι nail artists αναφέρουν ότι ακόμη και το λεμόνι μπορεί να αφαιρέσει το βερνίκι νυχιών. Μια σκέτη φέτα ή λίγος χυμός λεμονιού τοποθετημένος σε βαμβάκι, αρκεί για να δράσει. Άφησε το μέχρι να μαλακώσει πάνω στο μανό και μετά ξεκίνα να το τρίβεις κυκλικά. Αν πάλι έχεις μικρά κοψίματα ή ρωγμές στα πετσάκια γ΄ύρω από το νύχι, καλό είναι να κάνεις αυτή τη διαδικασία πολύ προσεκτικά γιατί το λεμόνι θα προκαλέσει τσούξιμο στο δέρμα σου.

Λακ
Ο μύθος ότι η λακ για τα μαλλιά αφαιρεί το βερνίκι νυχιών είναι αληθινός, σύμφωνα με αρκετούς experts. Αυτό που πρέπει να προσέξει κανείς είναι η λακ να βρίσκεται σε υγρή μορφή σε spray. Εμπότισε, λοιπόν, ένα βαμβάκι με σπρέι μαλλιών και τύλιξέ το στο νύχι. Σε μερικά λεπτά θα έχει αφαιρεθεί το χρώμα και τα σχέδια από τα νύχια σου, και θα είσαι έτοιμη για να μεγαλουργήσεις με το επόμενο trend!

Οδοντόκρεμα και μαγειρική σόδα
Μια oδοντόκρεμα υπάρχει σε όλα τα σπίτια. Οι περισσότερες οδοντόκρεμες έχουν καθαριστικά συστατικά που βοηθούν να κρατήσουμε την τερηδόνα μακριά από τα δόντια, αλλά συμβάλλουν και στο να αποχαιρετήσουμε βρομιές που δεν μπορούμε να ξεφορτωθούμε εύκολα. Για παράδειγμα η λευκή οδοντόκρεμα δεν γυαλίζει μόνο τα δόντια, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καθαριστικό οικιακής χρήσης για να αφαιρέσουμε δύσκολους λεκέδες. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι περιέχει τον διαλύτη οξικό αιθυλεστέρα, ένα κοινό συστατικό σε ορισμένα προϊόντα αφαίρεσης βερνικιών νυχιών. Αναμειγνύεις την οδοντόκρεμα με μαγειρική σόδα και τρίβεις στα νύχια, χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα. Στο τέλος σκουπίζεις το βερνίκι με μπάλες βαμβακιού.

Οινόπνευμα, αντισηπτικό σπρέι ή άρωμα
Το οινόπνευμα ή ακόμη και το απολυμαντικό χεριών, είναι δύο από τους καλύτερους τρόπους για να αφαιρέσεις το βερνίκι σου. Το πρώτο βήμα είναι να απλώσεις λίγο καθαρό οινόπνευμα ή αντισηπτικό σπρέι σε ένα βαμβάκι και να το τοποθετήσεις στο νύχι. Στη συνέχεια, το αφήνεις να δράσει για περίπου 10 δευτερόλεπτα και το τρίβεις απαλά. Ακόμη, αν δεν διαθέτεις τίποτα από τα παραπάνω μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο παλιό σου άρωμα, μια και τα αρώματα έχει βάση τους το οινόπνευμα, άρα μπορεί να λειτουργήσει σε περίπτωση ανάγκης. Εδώ σημαντικό είναι να προσέξεις ότι θα χρειαστεί περισσότερο προϊόν από ό,τι αν χρησιμοποιούσες απλό οινόπνευμα για να αφαιρέσεις όλο το βερνίκι – ειδικά αν υπάρχουν σχέδια στα νύχια.

© Unsplash

Όποιον από τους παραπάνω τρόπους κι αν επιλέξεις για να αφαιρέσεις το βερνίκι, φρόντισε να ακολουθήσει λίγη φροντίδα και ενυδάτωση. Επειδή επιλογές όπως το οινόπνευμα ή το απολυμαντικό χεριών μπορεί να αφυδατώσουν το δέρμα, χρησιμοποίησε ένα ειδικό λάδι για να ενυδατώσεις ξανά τα νύχια και τα πετσάκια σου και μια κρέμα χεριών για να ολοκληρώσεις το πακέτο περιποίησης νυχιών-χεριών.