Ballerina bun
Photo: Daria Rom / Unsplash
Beauty

Ballerina bun: Οι μπαλαρίνες δείχνουν τον τρόπο για τον τέλειο κότσο

Η τάση του balletcore περνά πλέον και στα μαλλιά μας

Ballerina bun: Τα εύκολα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να το πετύχεις

To balletcore στυλ κυριάρχησε τον προηγούμενο χρόνο. Φλατ παπούτσια στυλ μπαλαρίνα, γκέτες, λευκά καλσόν και κορμάκια έγιναν από τα αγαπημένα items των fashion lovers. Αυτή τη φορά, οι χορεύτριες μπαλέτου δεν μένουν απλά στο στυλιστικό κομμάτι αλλά δίνουν τα φώτα τους για θέματα hairstyle. Το λεγόμενο ballerina bun δεν είνα άλλο από τον σινιόν κότσο, τον οποίο και τελειοποιούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και τον προτείνουν σε μπαλαρίνες και μη.

Πώς να πετύχεις το τέλειο Ballerina bun

Σύμφωνα με τη μπαλαρίνα του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας, Angela Wood, το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του τέλειο ballerina bun είναι η ενυδάτωση των μαλλιών μας και γι' αυτό ψεκάζει τα καλοβουρτσισμένα μαλλιά της με ένα υγρό που αποτελείται από conditioner και νερό και περιέχει, όπως λέει, anti-frizz ιδιότητες.

Σειρά έχει η δημιουργία μιας εξαιρετικά σφιχτής, ψηλής αλογοουράς που χαρίζει εφέ ανόρθωσης στα χαρακτηριστικά του προσώπου, την οποία σχηματίζοντας έναν σπειροειδή κότσο που τον στερεώνει με μεγάλα τσιμπιδάκια.

@englishnationalballet How to do a perfect #ballerinabun with the gorgeous Angela Wood! Just in time for the return of ballet classes after summer. ✨ #howto #hairtutorial #ballerina ♬ Ghibli system. A sad and beautiful ballad(87172) - 朝木春美千

H χορεύτρια Τessa Turnip, από την άλλη, ξεκινά από τη χωρίστρα κι έπειτα εφαρμόζει στα μαλλιά της μια γενναιόδωρη ποσότητα τζελ και hairspray τύπου λακ ώστε να διατηρήσει τα μαλλιά λεία και να μην «πετάει» ούτε μια τρίχα. Αφού σχηματίσει έναν χαμηλό κότσο χρησιμοποιεί τσιμπιδάκια και διχτάκι στο χρώμα των μαλλιών της για το τέλειο κράτημα.

Πολλές μπαλαρίνες αγαπούν τις πλεξούδες και τα κοτσιδάκια. Σχηματίζουν λοιπόν αλογοουρές κι έπειτα διαχωρίζουν τα μαλλιά τους για να τα πλέξουν. Στρίβουν τις πλεξούδες τους γύρω από τον κότσο, κι έτσι του δίνουν ένα πιο επίσημο στυλ.

Άλλες πάλι ανεβάζουν τον βαθμό δυσκολίας και δημιουργούν λίγο πιο περίπλοκες πλέξεις προκειμένου να αναβαθμίσουν τον κότσο τους. Η πρίμα μπαλαρίνα του Royal Ballet Theater, Yasmine Naghdi, δείχνει στο παρακάτω βίντεο πώς δημιουργεί μια κομψή γαλλική κοτσίδα που καταλήγει σε κότσο. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice