Finding Freedom: ένα νέο βιβλίο προσπαθεί να φωτίσει το Megxit
© Max Mumby/Indigo/Getty Images
Celebrities

Finding Freedom: Ένα νέο βιβλίο προσπαθεί να φωτίσει το Megxit

Τι συνέβη στο παλάτι και ο Χάρι με τη Μέγκαν αποφάσισαν να τα τινάξουν όλα στον αέρα;

«Finding Freedom - Harry and Meghan and the the making of a modern Royal family»: ένα νέο βιβλίο με υποθέσεις για τους λόγους που οδήγησαν στο Megxit.

Μια νέα βιογραφία με τίτλο «Finding Freedom» ήρθε για να ταράξει και πάλι τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας και να πυροδοτήσει νέα κουτσομπολιά για τις σχέσεις των δύο συνυφάδων, Κέιτ και Μέγκαν, αλλά και των δύο πριγκίπων.

Οι συγγραφείς Omid Scobie και Carolyn Durand χαρακτηρίζονται μεροληπτικοί υπέρ των Σάσεξ. Λέγεται ότι είχαν αποκτήσει πρόσβαση στον στενό κύκλο του Χάρι και της Μέγκαν προκειμένου να γράψουν το «Finding Freedom». Ωστόσο το ζευγάρι αρνείται ότι έχει συνεισφέρει στη συγγραφή του λέγοντας ότι δεν έχει απαντήσει σε ερωτήσεις των συγγραφέων, οι οποίοι καταγράφουν το δικό τους ανεξάρτητο ρεπορτάζ.

Στις σελίδες του βιβλίου αναφέρεται πως η σχέση ανάμεσα στα δύο πριγκιπικά ζευγάρια ήταν τόσο άσχημη, ώστε ακόμα και κατά την αποχαιρετιστήρια εμφάνιση της Μέγκαν η Κέιτ την αγνοοούσε και την περιφρονούσε επιδεικτικά. 

9780063046108.jpg

Η Κέιτ και ο Ουίλιαμ απάντησαν στους ισχυρισμούς του «Finding Freedom», μέσω αντιπροσώπων. Φίλοι τους δηλώνουν ότι όχι απλώς δεν απέφευγαν τη Μέγκαν, αλλά έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να νιώσει καλοδεχούμενη στο παλάτι. Της απηύθυναν ιδιαίτερη πρόσκληση και στο φτωχικό τους στο Νόρφολκ, το ιδιόκτητο παλατάκι Anmer Hall των Cambridges, έκαναν μαζί Χριστούγεννα, ενώ το προσωπικό μαγείρεψε ειδικά για την Αμερικανίδα ηθοποιό vegan εδέσματα. Επίσης διοργάνωσαν για τους φίλους και τις παράνυμφους της Μέγκαν πάρτι πριν το γάμο της με τον Χάρι, τον Μάιο του 2018. Τέλος, η φανατική του τένις Κέιτ ζήτησε από τη Μέγκαν να τη συνοδεύσει στο Γουίμπλετον δύο συνεχόμενες χρονιές. 

Στο βιβλίο λέγεται πως η Κέιτ και η Μέγκαν δεν υπήρξαν ποτέ φίλες, γεγονός που δεν το αρνείται καμία πλευρά. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι, ενώ ψώνιζαν στα ίδια μαγαζιά, η Κέιτ προτιμούσε να πηγαίνει μόνη της για shopping, ενώ ποτέ δεν επισκέφτηκε τη συνυφάδα της. 

Οι σημαντικότερες «αποκαλύψεις» του «Finding Freedom»

  • Ο Χάρι χαρακτήριζε τον Ουίλιαμ «σνομπ» για τον τρόπο με τον οποίο μιλούσε για τη Μέγκαν. Λέγεται ότι, όταν αναφερόταν σε αυτήν, δεν την αποκαλούσε με το όνομά της, αλλά με το «this girl».
  • Ο Χάρι είχε συμβουλεύσει τον Ουίλιαμ να μη βιαστεί να πάρει αποφάσεις σχετικά με την επισημοποίηση του έρωτά του με τη Μέγκαν. Τα δύο αδέλφια είχαν νιώσει στο πετσί τους πως τους περιτριγύριζαν άτομα με σκοπό να τους εκμεταλλευτούν, οπότε είχαν αναπτύξει ένα «ραντάρ» εντοπισμού τέτοιων περιπτώσεων. Καθώς ο Ουίλιαμ δεν γνώριζε τη Μέγκαν, ήθελε να σιγουρευτεί πως ο αδελφός του δεν θα παρασυρθεί από τον έρωτα παίρνοντας μια λανθασμένη και βιαστική απόφαση. Αν και οι προθέσεις του ήταν καλές, τελικά τα δύο αδέλφια ψυχράνθηκαν. 
  • Η Μέγκαν και ο Χάρι ένιωθαν αποκομμένοι και απογοητευμένοι, καθώς ο Ουίλιαμ και η Κέιτ έπαιρναν τις «καλές δουλειές».
  • Η Μέγκαν παραπονιόταν ότι εγκατέλειψε τη ζωή της για τη Βασιλική Οικογένεια. 
  • Ο πρίγκιπας Χάρι έλεγε πως όταν αντιμετώπιζε τον βασιλικό θεσμό και τις υποχρεώσεις του ήταν σαν να αντιμετώπιζε μια ομάδα που τον πυροβολεί.
  • Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ένιωσαν απογοήτευση όταν η Βασίλισσα αρνήθηκε να τους συναντήσει εγκαίρως για να συζητήσει μαζί τους τις απαιτήσεις τους. 
  • Ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας χαρακτήριζαν τη Μέγκαν «showgirl του Χάρι που έρχεται με πολλές αποσκευές».
  • Η Δούκισσα του Κέιμπριτς, Κέιτ Μίντλετον, θεωρούσε πως δεν έχει πολλά κοινά με τη Μέγκαν, πέρα από το ότι ζούνε στο παλάτι του Κένσινγκτον.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice