Πέθανε η πρώην σύζυγος του Τραμπ, Ιβάνα

Από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 73 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom |

Πέθανε η Ιβάνα Τραμπ. 

Η Ιβάνα Τραμπ, η πρώην σύζυγος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πέθανε σε ηλικία 73 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της στο ABC News.

«Η μητέρα μας ήταν μια απίστευτη γυναίκα - μια δύναμη στις επιχειρήσεις, μια αθλήτρια παγκόσμιας κλάσης, μια ακτινοβόλα ομορφιά και μια στοργική μητέρα και φίλη», ανέφερε η οικογένεια Τραμπ σε ανακοίνωσή της.

«Η Ιβάνα Τραμπ είχε καταφέρει να επιβιώσει. Έφυγε από τον κομμουνισμό και αγκάλιασε αυτή τη χώρα. Δίδαξε στα παιδιά της το σθένος και τη σκληρότητα, τη συμπόνια και την αποφασιστικότητα», ανέφερε η οικογένεια. 

Σύμφωνα με το ABC, νοσοκομειακό στο Μανχάταν ανταποκρίθηκε σε τηλεφωνική κλήση για καρδιακή ανακοπή. Οι τραυματιοφορείς βρήκαν την 73χρονη γυναίκα στο διαμέρισμα στο Upper East Side όπου ζούσε λίγο μετά τις 12:30 μ.μ. την Πέμπτη, σύμφωνα με το FDNY.

Σε δήλωσή του στην πλατφόρμα του Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ θυμήθηκε την Ιβάνα ως μια «υπέροχη, όμορφη και καταπληκτική γυναίκα, που έζησε μια σπουδαία και εμπνευσμένη ζωή».

«Το καμάρι και η χαρά της ήταν τα τρία της παιδιά, ο Ντόναλντ Τζούνιορ, η Ιβάνκα και ο Έρικ», έγραψε. 

fxptmgluiay0qqo

Ποια ήταν η Ιβάνα Τραμπ

H Tσεχοσλοβάκα Ιβάνα γνώρισε τον Τραμπ στην Νέα Υόρκη, ενώ τότε δούλευε ως μοντέλο. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το Απρίλιο του 1977, όταν εκείνη ήταν 28 και ο γάμος τους κράτησε 14 χρόνια. Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά (την Ιβάνκα, τον Έρικ και τον Ντόναλντ Τζον Τζούνιορ). Κατά τη διάρκεια του γάμου τους, η σχέση του με την Mαρλ Μπαρ απασχόλησε τα ταμπλόιντ, κάνοντας την Ιβάνα να ζητήσει διαζύγιο το 1991.

Το διαζύγιο κόστισε στον Ντόναλντ Τραμπ εκατομμύρια, με τον εκκεντρικό μεγιστάνα να της δίνει 14 εκατ. δολλάρια, ένα διαμέρισμα στο Plaza, ένα ακίνητο στο Κονέκτικατ με 45 δωμάτια καθώς και πρόσβαση στο σπίτι του στην Φλόριντα, που χρησιμεύει επίσης ως ιδιωτική λέσχη, σύμφωνα με το Vanity Fair.

Μετά το χωρισμό της από τον Tραμπ, ανέπτυξε σειρά ειδών ένδυσης, κοσμημάτων και προϊόντων ομορφιάς, ενώ έκανε δύο γάμους και πήρε ισάριθμα διαζύγια.  Έχει παντρευτεί τον Ρικάρντο Ματσουκέλι το 1995, αλλά ο γάμος τους έληξε δύο χρόνια αργότερα και το 2008, παντρεύτηκε Ροσάνο Ρουμπικότι, με τον χωρισμό τους να επέρχεται λίγο καιρό μετά.

Η Ιβάνα έγραφε μια συμβουλευτική στήλη για την Globe με τίτλο «Ask Ivana» (από το 1995 έως το 2010) και έχει γράψει διάφορα βιβλία φαντασίας, αυτοβοήθειας και μια αυτοβιογραφία.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice