Ξανά στο εξώφυλλο της Vogue η Linda Evangelista μετά την αποτυχημένη επέμβαση

«Προσπαθώ να αγαπήσω τον εαυτό μου όπως είναι»

Look Team |

Η Linda Evangelista επέστρεψε στο εξώφυλλο της Vogue για πρώτη φορά αφότου «παραμορφώθηκε» από την επέμβαση.

Το μοντέλο Linda Evangelista εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue για πρώτη φορά από τότε που δήλωσε ότι "παραμορφώθηκε" από μια αισθητική επέμβαση που πήγε στραβά.

Στις φωτογραφίες, ταινία και λάστιχο χρησιμοποιήθηκαν για να τραβήξουν προς τα πίσω το πρόσωπο, το σαγόνι και το λαιμό της, κρύβοντας τα προβλήματα που προκλήθηκαν όταν μια θεραπεία κατάψυξης λίπους της "γύρισε μπούμερανγκ".

Η ίδια είπε: "Αυτό δεν είναι το σαγόνι και ο λαιμός μου στην πραγματική ζωή - και δεν μπορώ να κυκλοφορώ με ταινία και λάστιχα παντού".

Ακόμη, είπε στο περιοδικό ότι "προσπαθώ να αγαπήσω τον εαυτό μου όπως είναι".

"Αλλά για τις φωτογραφίες", πρόσθεσε. "Κοιτάξτε, για τις φωτογραφίες σκέφτομαι πάντα ότι είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε φαντασιώσεις. Δημιουργούμε όνειρα. Νομίζω ότι αυτό επιτρέπεται. Επίσης, όλες οι ανασφάλειές μου τακτοποιούνται σε αυτές τις φωτογραφίες, οπότε πρέπει να κάνω αυτό που μου αρέσει να κάνω".

H Linda Evangelista © STEVEN MEISEL/PA WIRE

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που το σούπερ μόντελ, ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα στις πασαρέλες και στα εξώφυλλα των περιοδικών τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, δήλωσε ότι εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας επειδή είχε "παραμορφωθεί βάναυσα" από την αποτυχημένη χειρουργική διαδικασία μείωσης του λίπους.

Είπε ότι η θεραπεία CoolSculpting - ένα εμπορικό όνομα για την κρυολιπόλυση, η οποία χρησιμοποιεί ψυχρές θερμοκρασίες για τη μείωση των λιποαποθέσεων - πήγε στραβά όταν μια σπάνια παρενέργεια αύξησε, αντί να μειώσει, τα λιποκύτταρα.

Τώρα, δήλωσε στη βρετανική Vogue: "Αν ήξερα ότι οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν την απώλεια του βιοπορισμού μου και ότι θα καταλήξω τόσο καταθλιπτική που θα μισώ τον εαυτό μου δεν θα είχα πάρει αυτό το ρίσκο".

Όλες οι φωτογραφίες στο περιοδικό δείχνουν μόνο το μπροστινό μέρος του προσώπου της, με το λαιμό, τα αυτιά και τα μαλλιά της καλυμμένα.

Είπε ότι την είχε προσελκύσει η διαδικασία από τη διαφήμισή της και τη δική της ματαιοδοξία.

H Linda Evangelista © STEVEN MEISEL/PA WIRE

"Αυτές οι διαφημίσεις του CoolSculpting έπαιζαν συνέχεια, στο CNN, στο MSNBC, ξανά και ξανά, και ρωτούσαν: "Σας αρέσει αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη;". Μιλούσαν σε μένα.

"Επρόκειτο για επίμονο λίπος σε περιοχές που δεν μετακινούνταν. Έλεγε ότι δεν υπάρχει χρόνος διακοπής, δεν υπάρχει χειρουργική επέμβαση και... ήπια το μαγικό φίλτρο. Το έκανα γιατί είμαι λίγο ματαιόδοξη. Έτσι το έκανα - και μου γύρισε μπούμερανγκ".

Στη συνέχεια μήνυσε την Zeltiq Aesthetics, την εταιρεία πίσω από τη θεραπεία, και δήλωσε τον Ιούλιο ότι η αγωγή είχε διευθετηθεί.

Σε δήλωσή της προς τη Vogue, η Zeltiq δήλωσε: "Η Zeltiq δεν έχει καμία σχέση με τη θεραπεία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε επιλύσει αυτό το θέμα με την κα Evangelista. Η προτεραιότητά μας εξακολουθεί να είναι η ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης παρέχοντας ασφαλή, αξιόπιστα προϊόντα και υπηρεσίες αισθητικής που υποστηρίζονται από την επιστήμη. Το CoolSculpting είναι μια εγκεκριμένη από τον FDA, μη επεμβατική θεραπεία για ορατές διογκώσεις λίπους σε εννέα περιοχές του σώματος".