Η εξομολόγηση της Μέγκαν για την κριτική που της ασκήθηκε στην αρχή της σχέσης της με τον Πρίγκιπα Χάρι

«Με έκαναν να αισθάνομαι ότι η φιλοδοξία ήταν κάτι "απαίσιο" όταν έβγαινα με τον Χάρι»

Newsroom |

Η Δούκισσα του Σάσεξ μιλάει για την κριτική που αντιμετώπισε όταν ξεκίνησε τη σχέση της με τον πρίγκιπα Χάρι.

Η Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, αποκάλυψε ότι δέχτηκε κριτική για τη φιλοδοξία της όταν ξεκίνησε τη σχέση της με τον πρίγκιπα Χάρι, λέγοντας ότι θεωρήθηκε ως κάτι «απαίσιο».

Πρόσθεσε ότι ως παιδί την θεωρούσε πάντα ως θετικό χαρακτηριστικό, πριν μάθει «ένα ή δύο πράγματα» για τις ταμπέλες και τις συμβάσεις που κρατούν τις γυναίκες πίσω.

Στο πρώτο από τα νέα podcast της Archetypes, που κυκλοφόρησε στο Spotify την Τρίτη και έχει τίτλο «The Misconception of Ambition with Serena Williams», η Μέγκαν εκφράζει την επιθυμία της να εξερευνήσει «τα κουτιά στα οποία έχουν τοποθετηθεί οι γυναίκες εδώ και γενιές».

Η δήλωση, η οποία θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως μια νέα αιχμή κατά της βασιλικής οικογένειας, έρχεται μετά από μερικά ταραχώδη χρόνια για τους Sussexes και τη σχέση τους με την οικογένεια.

Το ζευγάρι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τα βασιλικά καθήκοντα το 2020 πριν μετακομίσει στην Καλιφόρνια και δώσει μια εκρηκτική συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Μιλώντας στην οικοδέσποινα του podcast, η Μέγκαν ισχυρίστηκε ότι μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν εκφράσει ανοιχτά ανησυχίες για το πόσο σκούρο θα είναι το δέρμα του γιου της Άρτσι και είπε ότι έφτασε κοντά στην αυτοκτονία ενώ ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί.

Το ζευγάρι είχε μια χαμηλών τόνων επιστροφή στη Βρετανία για τους εορτασμούς του ιωβηλαίου της βασίλισσας και το podcast έρχεται λίγο πριν ετοιμαστούν να επιστρέψουν ξανά σε λίγες εβδομάδες για να παρευρεθούν σε μια σειρά φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.

«Δεν θυμάμαι να αισθάνομαι προσωπικά τον αρνητικό συνειρμό πίσω από τη λέξη φιλόδοξος μέχρι που άρχισα να βγαίνω με τον νυν σύζυγό μου και προφανώς η φιλοδοξία είναι ένα τρομερό, τρομερό πράγμα. Για τις γυναίκες», δηλώνει η ίδια. «Από τη στιγμή που ένιωσα την αρνητική χροιά πίσω από αυτήν, είναι πραγματικά δύσκολο να την ξενοιάσω. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω ούτε στα εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες που μικραίνουν, τόσο πολύ μικραίνουν τον εαυτό τους σε τακτική βάση».

Στο podcast, η Μέγκαν εξηγεί ότι θέλει να εξερευνήσει τα στερεότυπα που κρατούν πίσω τις γυναίκες, «κουτάκια όπως η ντίβα, η τρελή» και να φτάσει στο βάθος του από πού προέρχονται, γιατί έχουν παραμείνει για τόσο καιρό, προσθέτοντας: «Φυσικά, ξέρω κι εγώ ένα ή δύο πράγματα για αυτές τις ταμπέλες».

Είπε ότι ήθελε να μοιραστεί τις εμπειρίες της και τις εμπειρίες άλλων γυναικών, με την ελπίδα ότι «η δική της εμπειρία θα βοηθήσει άλλες γυναίκες να ανοιχτούν και να αποκαλύψουν τα στρώματα της συγκίνησης μέσα σε όλες μας».

Η Μέγκαν Μαρκλ και η Σερένα Γουίλιαμς, οι οποίες περιγράφουν τη στενή φιλία τους στο podcast, μιλούν επίσης για το πώς οι γυναίκες αντιμετωπίζονται διαφορετικά όταν γίνονται μητέρες, με τη Meghan να λέει: «Τα διπλά πρότυπα μεταξύ του πώς αντιμετωπίζονται οι άνδρες και οι γυναίκες μετά την απόκτηση παιδιών είναι τόσο, τόσο αληθινά. Το έχω νιώσει».

Η Γουίλιαμς, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το τένις, αποκάλυψε το μαρτύριο που πέρασε καθώς πήρε την απόφαση να εξελίξει την καριέρα της. Είπε ότι είχε μιλήσει με τον Χάρι, ο οποίος κάνει μια μικρή εμφάνιση στο podcast και προσκαλεί τη Γουίλιαμς στο σπίτι του ζευγαριού.

Η Γουίλιαμς είπε ότι συχνά ήταν κοντά στην κατάθλιψη από τότε που πήρε την απόφαση, αλλά ήταν «συναρπαστικό να μην χρειάζεται να ανησυχείς για... την απόδοση σε τόσο υψηλό επίπεδο».

«Το τένις επιλέχθηκε για μένα και μου άρεσε αυτή η επιλογή... αλλά τώρα για πρώτη φορά σε ολόκληρη τη ζωή μου επιλέγω να κάνω κάτι. Και είναι δύσκολο», δήλωσε η Γουίλιαμς.

Η Μέγκαν πρόσθεσε ότι η Γουίλιαμς, η ίδια και ο Χάρι «γνωρίζουν πραγματικά ότι μερικές φορές η σωστή απόφαση δεν είναι η πιο εύκολη απόφαση [...] και χρειάζεται πολλά».

Κλείνοντας το podcast η Μέγκαν είπε ότι υπάρχει μια «λανθασμένη αντίληψη ότι αν είσαι μια φιλόδοξη γυναίκα, έχεις μια ατζέντα».

Στο podcast που πιθανότατα θα εξεταστεί ενδελεχώς από τους φανατικούς οπαδούς της βασιλικής οικογένειας, υποστηρίζει ότι αν οι γυναίκες είναι φιλόδοξες θεωρούνται εγωίστριες ή επιθετικές ή εκμεταλλεύτριες, προσθέτοντας: «Αν είσαι τόσο άγρια ή δυνατή ή γενναία, τότε κατά κάποιο τρόπο αξίζεις ό,τι σου ρίχνουν. Όσο δυσανάλογο ή άδικο κι αν είναι και ακόμα κι όταν είναι περισσότερο από ό,τι οι περισσότεροι θα μπορούσαν να αντέξουν».

Σε ένα διαφημιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter, η Μέγκαν υποσχέθηκε να είναι «αφιλτράριστη» στη σειρά της, λέγοντας ότι «οι άνθρωποι θα πρέπει να περιμένουν την πραγματική μου μορφή σε αυτό» και όχι αυτό που βλέπουν μέσα από τον φακό των μέσων ενημέρωσης.

Πρόσθεσε: "Είμαι ενθουσιασμένη που θα είμαι ο εαυτός μου, θα μιλήσω και θα είμαι αφιλτράριστη".