Η Jane Fonda κρατά το χρυσό αγαλματάκι των Όσκαρς
Jane Fonda © EPA / HFPA / HANDOUT
Celebrities

Η Jane Fonda διαγνώστηκε με καρκίνο - Το δυνατό μήνυμά της

Διαβάστε όσα έγραψε η ηθοποιός

62224-137655.jpg
Newsroom |

Jane Fonda: Η διάγνωση με καρκίνο non Hodgkin, οι θεραπείες και το μήνυμά της για τη συνέχιση της ακτιβιστικής της δράσης.

H Jane Fonda διαγνώστηκε με καρκίνο. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός με μία ανάρτηση στο Instagram θέλησε να κάνει γνωστό στους θαυμαστές της ότι ξεκινά χημειοθεραπείες και δήλωσε αισιόδοξη ότι θα ξεπεράσει την περιπέτεια υγείας της. Η 84χρονη ηθοποιός διαγνώστηκε με λέμφωμα non Hodgkin.

«Αυτός είναι ένας πολύ θεραπεύσιμος καρκίνος. Το 80% των ανθρώπων επιβιώνουν, οπότε νιώθω πολύ τυχερή», αναφέρει στην ανάρτησή της η Jane Fonda. Η ηθοποιός είχε διαγνωστεί πριν από αρκετά χρόνια με καρκίνο του μαστού και του δέρματος, τον οποίο είχε αποδώσει στην ηλιοθεραπεία. Σε κάθε περίπτωση, η Jane Fonda υποστήριξε ότι οι θεραπείες στις οποίες υποβάλλεται δεν θα την κρατήσουν μακριά από τον ακτιβισμό της για το κλίμα. 

Jane Fonda: Η ανάρτησή της για τη διάγνωση με καρκίνο

«Σχεδόν κάθε οικογένεια στην Αμερική χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο κάποια στιγμή και πάρα πολλές δεν έχουν πρόσβαση στην ποιοτική υγειονομική περίθαλψη που λαμβάνω και αυτό δεν είναι σωστό. Πρέπει επίσης να μιλήσουμε πολύ περισσότερο όχι μόνο για θεραπείες αλλά για αίτια, ώστε να μπορούμε να τις εξαλείψουμε. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ορυκτά καύσιμα προκαλούν καρκίνο. Το ίδιο και τα φυτοφάρμακα, πολλά από τα οποία βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα.

» Κάνω χημειοθεραπεία για 6 μήνες και χειρίζομαι τις θεραπείες αρκετά καλά και, πιστέψτε με, δεν θα αφήσω τίποτα από αυτά να επηρεάσει τον ακτιβισμό μου για το κλίμα. Ο Καρκίνος είναι δάσκαλος και προσέχω τα μαθήματα. Ένα πράγμα που μου έχει ήδη δείξει είναι η σημασία της κοινότητας. Η ανάπτυξη και η εμβάθυνση της κοινότητας, ώστε να μην είμαστε μόνοι. Και ο καρκίνος, μαζί με την ηλικία μου -σχεδόν 85- σίγουρα διδάσκει τη σημασία της προσαρμογής στις νέες πραγματικότητες. Ζούμε την πιο σημαντική περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας γιατί αυτό που κάνουμε ή δεν κάνουμε αυτή τη στιγμή θα καθορίσει τι είδους μέλλον θα υπάρξει και δεν θα επιτρέψω στον καρκίνο να με εμποδίσει να κάνω ό,τι μπορώ, χρησιμοποιώντας κάθε εργαλείο στην εργαλειοθήκη μου και αυτό περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό τη συνέχιση της οικοδόμησης αυτής της κοινότητας Fire Drill Fridays και την εύρεση νέων τρόπων για να χρησιμοποιήσουμε τη συλλογική μας δύναμη για να κάνουμε αλλαγές», γράφει η Jane Fonda για τον καρκίνο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice