Ο Έλιοτ Πέιτζ υπέρ του αγώνα των ιθαγενών του Καναδά να σώσουν τον υγροβιότοπο Eisner Cove Wetland
Ο Έλιοτ Πέιτζ υπέρ του αγώνα των ιθαγενών του Καναδά να σώσουν τον υγροβιότοπο Eisner Cove Wetland © Lloyd Bishop/NBC via Getty Images
Celebrities

Ο Elliot Page στο πλευρό των ιθαγενών του Καναδά για τη σωτηρία της γη τους (βίντεο)

Το βίντεο από τον αγώνα τους που ανέβασε στο Ιnstagram

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ο Elliot Page στηρίζει τον αγώνα των αυτοχθόνων του Καναδά να σώσουν τη γη τους από την ανοικοδόμηση. Η μάχη για το Eisner Cove Wetland.

Σε πρώτο πλάνο έφερε o Elliot Page τον αγώνα που δίνουν αυτόχθονες του Καναδά για να σώσουν έναν από τους τελευταίους ανέγγιχτους υγροβιότοπους στη Νέα Σκωτία, το Eisner Cove Wetland.

Στον λογαριασμό του στο Instagram ο τρανσέξουαλ ηθοποιός δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή που αστυνομικοί συλλαμβάνουν μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία διαμαρτύρεται για το σχέδιο ανέγερσης συγκροτήματος κατοικιών σε αυτόν τον «πνεύμονα» πρασίνου, ο οποίος φιλοξενεί πολλά είδη δέντρων και φυτών, καθώς και ζώα και πτηνά.

Τμήμα της περιοχής αυτής στο Ντάρτμουθ του Καναδά, το οποίο είναι γεμάτο δέντρα και λίμνες, έχει πωληθεί από τις τοπικές αρχές σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία σχεδιάζει να χτίσει περισσότερες από 700 πολυτελείς κατοικίες.

Κάτοικοι δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν ότι αν γίνει η αρχή, τότε η αστικοποίηση θα συνεχιστεί, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμο δάσος και σημαντικός υγροβιότοπος. «Αυτή η γυναίκα συνελήφθη, επειδή υπερασπίζεται τη γη της» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Elliot Page.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice