Ζιλιέτ Μπινός: Τι εξομολογήθηκε για το ερωτικό της παρελθόν η ηθοποιός, με αφορμή τη νέα της ταινία Both Sides of the Blade.
© Rich Fury/Getty Images for Balmain
Celebrities

Ζιλιέτ Μπινός: «Ερωτεύτηκα δύο άνδρες στα 20 μου. Ήταν ανυπόφορο»

Η δημόσια εξομολόγηση της ηθοποιού έρχεται με αφορμή τη νέα της ταινία, στην οποία υποδύεται μια γυναίκα που μπλέκει σε ερωτικό τρίγωνο

Ζιλιέτ Μπινός: Τι εξομολογήθηκε για το ερωτικό της παρελθόν η ηθοποιός, με αφορμή τη νέα της ταινία Both Sides of the Blade.

«Ερωτεύτηκα δύο άνδρες στα 20 μου. Ήταν ανυπόφορο» λέει η Ζιλιέτ Μπινός. Η εξομολόγησή της σε συνέντευξή της στον Guardian αφορά την προσωπική της αληθινή ζωή. Ωστόσο, ο ρόλος που υποδύεται στην ταινία «Both Sides of the Blade» παρουσιάζει ανατριχιαστικές ομοιότητες. «Είναι μια ανυπόφορη κατάσταση γιατί όλοι νιώθουν πληγωμένοι», εξηγεί. «Μερικοί μπορούν να το κάνουν, εγώ όχι». 

Γιατί δεν διάλεγε έναν από τους δύο, έρχεται η εύλογη ερώτηση. «Αγαπάμε με διαφορετικούς τρόπους» λέει. «Προσπαθείς να καλύψεις μια ανάγκη μέσα σου. Όταν βρίσκεσαι μέσα στο τρίγωνο, δεν αντιλαμβάνεσαι γιατί σου συμβαίνει». 

Και πώς τελείωσε αυτή η φάση; «Χώρισα με τον έναν άνδρα λόγω ενοχών, και μετά από λίγο χώρισα και με τον άλλον. Νομίζω πως έπρεπε να καταστρέψω τη σχέση με κάποιον τρόπο, οπότε τον έσπρωξα μακριά μου». 

Μιλώντας για την ηρωίδα την οποία υποδύεται και για το πώς βρέθηκε σε ένα ερωτικό τρίγωνο, ίσως μιλά και για τον εαυτό της: «Η Σάρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανάγκη, ένα σεξουαλικό κάλεσμα, κάτι σαν κύμα καύσωνα, ίσως έρωτα. Πρέπει να το ζήσει. Πρέπει να ερευνήσει τι είναι όλο αυτό. Αν δεν το κάνει, θα πρέπει να βάλει τον εαυτό της σε παρένθεση ή… στο ψυγείο». «Πολλοί από μας θα λέγαμε» συνεχίζει, «“μη, είναι καταστροφικό”. Γινόμαστε συντηρητικοί πριν καν ξεκινήσει κάτι. Αλλά όταν καταφθάνει ένα τόσο μεγάλο κύμα, είναι δύσκολο να μην ενδώσεις. Η Σάρα απαιτεί να είναι ελεύθερη να είναι ο εαυτός της, χωρίς να ξέρει τα αποτελέσματα. Αυτό είναι πολύ γενναίο. Και τρομερό! Ξέρω πόσο επώδυνο και επικίνδυνο μπορεί να γίνει».  

Πέρα από τα ερωτικά της, η Μπινός εξομολογήθηκε και τους προβληματισμούς της σχετικά με τον επαγγελματικό της προσανατολισμό. Όταν ήταν 14 χρονών βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα υποκριτική ή ζωγραφική. Τη λύση της την έδωσε μια φίλη της μητέρας της: «Ζιλιέτ, διάλεξε να κάνεις τα πάντα». Η νεαρή ακολούθησε τη συμβουλή και εξακολουθεί να παίζει στο σινεμά και να ζωγραφίζει. Έργα της έχουν εμφανιστεί και σε ταινίες του πρώην συντρόφου της, του σκηνοθέτη Λεός Καράξ. 

Στα 58 της, η Μπινός έχει δύο παιδιά: έναν γιο του οποίου ο πατέρας είναι επαγγελματίας δύτης, και μια κόρη που απέκτησε με τον ηθοποιό Μπενουά Μαζιμέλ. Μερικές από τις πιο γνωστές σχέσεις της ήταν με τον σκηνοθέτη Πιέρ Πραντινά και τον ηθοποιό (κούκλος) Ολιβιέρ Μαρτίνεθ, ενώ διαβόητο ήταν και το δημόσιο πέσιμο που της έκανε ο Φρανσουά Μιτεράν και η χυλόπιτα που τον κέρασε. Το 1993 ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας την κάλεσε σε δείπνο στο προεδρικό μέγαρο. Όταν εκείνη μέσω του Τύπου τον ρώτησε για ποιον λόγο την καλεί, εκείνος απάντησε: «Ονειρεύτηκα ένα βράδυ ότι τη φίλησα. Τώρα ελπίζω ότι θα γίνει η ερωμένη μου». Τελικά έμεινε με το όνειρο, αφού η ηθοποιός τον αγνόησε επιδεικτικά.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice