Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Η σοκαριστική αλλαγή Άπλγκεϊτ από τη σκλήρυνση κατά πλάκας - Δείτε βίντεο
© Amy Sussman/WireImage/Getty Images/Ideal Image
Celebrities

Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Με μπαστούνι στα βραβεία SAG η ηθοποιός που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας

«Είναι μάλλον η τελευταία μου απονομή»

62224-137655.jpg
Newsroom |

Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Με μπαστούνι στα βραβεία SAG η ηθοποιός που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ έδωσε το παρών στα βραβεία SAG 2023 και δήλωσε πως μάλλον αυτή θα είναι η τελευταία τελετή απονομής, στην οποία θα βρεθεί ως ηθοποιός. «Είναι η τελευταία μου απονομή βραβείων ως ηθοποιός πιθανότατα, οπότε είναι κάπως μεγάλη υπόθεση για εμένα», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στους Los Angeles Times.

Η 51χρονη σταρ, η οποία διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2021, περπάτησε στο κόκκινο χαλί φορώντας ένα εντυπωσιακό μαύρο φόρεμα, συνδυασμένο με ένα μπαστούνι διακοσμημένο με διάφορα μηνύματα. Η ηθοποιός εμφανίστηκε στην εκδήλωση μαζί με τη 12χρονη κόρη της, Σέιντι Γκρέις.

Η ηθοποιός αποκάλυψε την είδηση για την ασθένειά της τον Αύγουστο του 2021 σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στους «New York Times». «Είναι η πρώτη φορά που κάποιος θα με δει όπως είμαι. Πήρα 18 κιλά- δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς μπαστούνι. Θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι έχω πλήρη επίγνωση όλων αυτών», είχε δηλώσει.

Η Άπλγκεϊτ διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα της τελευταίας σεζόν της σειράς του Netflix, «Dead to Me». Η ηθοποιός σταμάτησε για πέντε μήνες, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει τη θεραπεία της.

Αποκάλυψε επίσης ότι κοιτάζοντας πίσω στον χρόνο υπήρχαν κάποια σημάδια της ασθένειας, όπως η απώλεια της ισορροπίας της σε μια σκηνή χορού κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν της σειράς. «Μακάρι να είχα δώσει προσοχή. Αλλά ποια ήμουν εγώ για να ξέρω;», είπε χαρακτηριστικά.

Η Άπλγκεϊτ είπε ότι μόλις επέστρεψε, χρειαζόταν αναπηρικό καροτσάκι για να φτάσει στο πλατό, λόγω της μειωμένης κινητικότητάς της και ότι ένας τεχνικός ήχου έπρεπε να κρατάει τα πόδια της για να τραβήξει ορισμένα πλάνα.

Η ηθοποιός δήλωσε για τα γυρίσματα της τελευταίας σεζόν: «Είχα μια υποχρέωση. Οι αρμόδιοι μου είπαν "ας σταματήσουμε. Δεν χρειάζεται να το τελειώσουμε. Ας βάλουμε μερικά επεισόδια μαζί με ήδη καταγεγραμμένο υλικό". Είπα "όχι, θα το κάνουμε, αλλά θα το κάνουμε με τους δικούς μου όρους"». «Δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχτώ αυτό. Είμαι τσαντισμένη».

Τελικά όπως αποδείχτηκε το διάλειμμα λειτούργησε θετικά για εκείνη: «Έπρεπε να επεξεργαστώ την απώλεια της ζωής μου, την απώλεια αυτού του μέρους του εαυτού μου. Χρειαζόμουν αυτόν τον χρόνο. Παρόλο που δεν μπορώ να πω: "Γιούχου, είμαι μια χαρά"».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice