H Rihanna.
H Rihanna επέλεξε Alaia © Mike Coppola/Getty Images
Celebrities

Όσκαρ 2023: Τι φόρεσαν οι celebrities

Οι εμφανίσεις των διασήμων στο «σαμπανιζέ» χαλί

Τελετή απονομής βραβείων Όσκαρ 2023: Ποιoυς σχεδιαστές προτίμησαν οι διασημότητες στο (άλλοτε) κόκκινο χαλί

Επιμέλεια φωτογραφικού υλικού: Ευτέρπη Μουζακίτη

H 95η ετήσια τελετή απονομής των Όσκαρ στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, oλοκληρώθηκε, με το "Everything Everywhere All At Once" να κηρύσσεται ο μεγάλος νικητής της χρονιάς. Την τελετή παρουσίασε ο κωμικός Τζίμι Κίμελ, ο οποίος για τρίτη φορά αναλαμβάνει τον ρόλο του οικοδεσπότη -και με μηδενικά χαστούκια στο ιστορικό του. Οι A-listers του Χόλιγουντ έκαναν την εμφάνισή τους αυτή τη φορά σε σαμπανιζέ χαλί, φορώντας τα πιο βραδινά τους ρούχα. Η τελετή απονομής βραβείων Όσκαρ, είναι πράγματι μία από τις πιο πολυσυζητημένες εκδηλώσεις που παράλληλα αντιμετωπίζεται ως fashion event. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που οι ενδυματολογικές επιλογές των σταρ συζητιούνται εξίσου με τα βραβεία απονομής- αν όχι περισσότερο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι παρευρισκόμενοι παρουσίασαν εντυπωσιακά, λαμπερά σύνολα, ο καθένας/η καθεμία κοντά στο στιλ του/της. Αν και δεν καταφέραμε να παρευρεθούμε στα Όσκαρ- έχοντας την ίδια «ατυχία» με τον Mr. Mayers – τον γιο της Rihanna, παρακολουθήσαμε κάθε λεπτομέρεια από τον καναπέ μας, κρατώντας σημειώσεις των αγαπημένων μας looks.

Αν λέγαμε ότι κάποια χρωματική παλέτα πρωταγωνίστησε την χθεσινή βραδιά, αυτή θα ήταν η λευκή-κρεμ. Ίσως γιατί ήταν σε πλήρη αρμονία με το νέο χρώμα του χαλιού. Ανάμεσα στην αφθονία των λευκών φορεμάτων ήταν το κομψό σχέδιο Valentino της Emily Blunt και το φόρεμα Louis Vuitton στο χρώμα του πάγου της Ana De Armas, για το οποίο χρειάστηκαν 1.000 ώρες για να ολοκληρωθεί. Αντίστοιχες αποχρώσεις διάλεξαν και οι δύο γυναίκες που κέρδισαν τον Α' και Β' γυναικείο ρόλο, Michelle Yeoh -πρώτη γυναίκα από την Ασία που βραβεύεται και Jamie Lee Curtis. Με πιο πριγκιπικό στυλ εμφανίστηκε η Sophia Carson σε λευκό φόρεμα υψηλής ραπτικής Giambattista Valli με εφαρμοστό μπούστο, το οποίο είχε συνδυάσει άψογα με ένα εντυπωσιακό κολιέ. Συγκεκριμένα, τα κοσμήματά της ήταν Chopard, συμπεριλαμβανομένων 122,49 καρατίων σμαραγδιών και 92,57 καρατίων διαμαντιών. 

Emily Blunt
H Emily Blunt επέλεξε Valentino ©instagram/ reallyblunt
Η Ana De Armas
Η Ana De Armas επέλεξε Louis Vuitton ©Mike Coppola/Getty Images
Michelle Yeoh
Η Michelle Yeoh επέλεξε Dior ©instagram/ W mag
H Jamie Lee Curtis
H Jamie Lee Curtis επέλεξε Dolce & Gabbana © EPA/CAROLINE BREHMAN
H Sofia Carson.
H Sofia Carson επέλεξε Giambattista Valli © Mike Coppola/Getty Images
Η Zoe Saldana.
Η Zoe Saldana επέλεξε Fendi © EPA/CAROLINE BREHMAN

Nude χρώμα διάλεξε και ο Paul Mescal χτίζοντας ένα retro look, ενώ κλασικό και αγαπημένο μαύρο σμόκιν με μαύρο παπιγιόν προτίμησε ο Austin Butler- το black-tie στα καλύτερά του!

O Paul Mescal
O Paul Mescal επέλεξε Gucci © Kayla Oaddams/WireImage / Getty Images
O Austin Butler.
O Austin Butler επέλεξε Alexander McQueen © EPA/CAROLINE BREHMAN

Αν το χρώμα της βραδιάς ήταν το λευκό και τα παράγωγα του, τότε η τάση στο κόψιμο των ρούχων ήταν ο όγκος. Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε πολλές voluminous σιλουέτες, όπως  το punk inspired Valentino φόρεμα της Florence Pugh, το ρομαντικό και δραματικό Elie Saab φόρεμα της Monica Barbaro, το powder blue Dolce & Gabbana φόρεμα της Halle Bailey κ.ά. Φυσικά, όπως πάντα η Cara Delevingne τράβηξε τα βλέμματα με ένα θεατράλε κόκκινο off-the-shoulder φόρεμα Elie Saab.

H Florence Pugh.
H Florence Pugh επέλεξε Valentino © EPA/CAROLINE BREHMAN
H Monica Barbaro.
H Monica Barbaro επέλεξε Ellie Saab © ABC via Getty Images
H Halle Bailey
H Halle Bailey επέλεξε Dolce&Gabbana © EPA/CAROLINE BREHMAN
H Cara Delevigne.
H Cara Delevingne επέλεξε Elie Saab © Jeff Kravitz / Getty Images
Η Fan Bing Bing
Η Fan Bing Bing επέλεξε Tony Ward Couture ©instagram/bingbing_fan

Τοtal black επέλεξαν πολλές κυρίες της βραδιάς, όπως η Vanessa Hudgens (με λίγο λευκό), η Danai Gurira (της απονέμουμε το βραβείο του πιο εκκεντρικού χτενίσματος), η Andie Macdowell και η Jennifer Connelly.

H Vanessa Hudgens.
H Vanessa Hudgens επέλεξε Vintage Chanel © Kayla Oaddams / Getty Images
H Danai Gurira
H Danai Gurira επέλεξε Jason Wu © EPA/CAROLINE BREHMAN
Andie MacDowell
Η Andie MacDowell επέξε Saint Laurent ©insagram/ Wmag
Η Jennifer Connelly
Η Jennifer Connelly επέλεξε Louis Vuitton ©instagram/ Wmag

Παρατηρήσαμε και κάποιες διαφάνειες. Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τα αστέρια της μουσικής βιομηχανίας, οι οποίες δημιούργησαν δύο από τις μεγαλύτερες στιγμές μόδας της βραδιάς. Η Lady Gaga φόρεσε ένα διάφανο φόρεμα από τη συλλογή Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023 του οίκου Versace -με sexy αποκάλυψη στο πίσω μέρος-, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην πασαρέλα μόλις πριν από τρεις ημέρες, ενώ η Rihanna εντυπωσίασε με ένα δερμάτινο φόρεμα Alaïa, εφαρμοστό στην κοιλιά της και με σκισίματα στους μηρούς της. Μαύρο χρώμα και διαφάνεια σε σχέδιο της Alberta Ferretti επέλεξε και το παγκοσμίου φήμης plus size μοντέλο Ashley Graham.

Η Lady Gaga.
Η Lady Gaga επέλεξε Versace © EPA/CAROLINE BREHMAN
H Lady Gaga
H Lady Gaga επέλεξε Versace © Emma McIntyre/Getty Images)
H Rihanna
H Rihanna επέλεξε Alaia © Mike Coppola/Getty Images
H Rihanna.
H Rihanna επέλεξε Alaia © Mike Coppola/Getty Images
H Ashley Graham.
H Ashley Graham επέλεξε Alberta Ferreti © EPA/CAROLINE BREHMAN

Ωστόσο, υπήρξαν και κάποιες ενδιαφέρουσες χρωματικές πινελιές. Η Hong Chau, η Winnie Harlow και η Angela Bassett επέλεξαν μία πολύ ενδιαφέρουσα pop χρωματική παλέττα (ροζ, κίτρινο και μωβ) κάνοντας την παρουσία τους αισθητή. Το μαύρο στο ρούχο της, φώτισε η Cate Blanchett με ένα Louis Vuitton drape μπλε βελούδινο τοπ, η οποία αν και φαβορί δεν κατάφερε να κερδίσει το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου.

H Hong Chau
H Hong Chau επέλεξε Prada © EPA/CAROLINE BREHMAN
H Winnie Harlow.
H Winnie Harlow επέλεξε Armani Prive © Kevin Mazur/Getty Images
H Cate Blanchett.
H Cate Blanchett επέλεξε Louis Vuitton © EPA/CAROLINE BREHMAN

Οι ροζέτες είναι μεγάλη τάση φέτος και αποδεικνύεται και στις οσκαρικές εμφανίσεις. Τριαντάφυλλα στόλιζαν τα φορέματα της Hayley Berry και της Nicole Kidman.

Η Hayley Berry
Η Hayley Berry επέλεξε Tamara Ralph ©Mike Coppola/Getty Images)
H Nicole Kidman.
H Nicole Kidman επέλεξε Armani Prive © Jeff Kravitz / FilmMagic /Getty Images

Μια τόσο φαντασμογορική βραδιά πρέπει να ακουλουθείται από λάμψη, κάτι που ακολούθησαν πιστά η Salma Hayek, η Kate Hudson, η Eva Longoria και η Malala Yousafzai.

H Salma Hayek
H Salma Hayek επέλεξε Gucci ©Mike Coppola/Getty Images
H Kate Hudson.
H Kate Hudson επέλεξε Louis Vuitton © Jeff Kravitz /FilmMagic / Getty Images
H Eva Longoria.
H Eva Longoria επέλεξε Zuhari Murad © EPA/CAROLINE BREHMAN
H Malala Yousafzai.
H Malala Yousafzai επέλεξε Ralph Lauren © EPA/CAROLINE BREHMAN

Από τη φετινή τελετή, δεν έλειψαν ούτε τα κοινωνικά μηνύματα. "Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία" είναι ένα δημοφιλές σύνθημα στο Ιράν που ακούγεται από άκρη σε άκρη ως κραυγή διαμαρτυρίας για τους πρόσφατους θανάτους και τις εκτελέσεις ιρανών γυναικών. Ήταν και μότο στο Christian Siriano φόρεμα της Shohreh Aghdashloo,  
μαζί με τα ονόματα: Mahsa Amini, Hajar Abbasi και Nika Shakarami- τρεις γυναίκες που δολοφονήθηκαν στις διαδηλώσεις του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice