Η Μπρουκ Σιλντς αποκάλυψε ότι ένα ισχυρό στέλεχος του Χόλιγουντ της επιτέθηκε σεξουαλικά στα 20 της - Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ «Brooke Shields: Pretty Baby».
Η Μπρουκ Σιλντς αποκάλυψε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση στα είκοσι χρόνια της © EPA/Nina Prommer
Celebrities

Η Μπρουκ Σιλντς δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από ισχυρό στέλεχος του Χόλιγουντ στα 20 της

Μιλά για τη ζωή της στη βιομηχανία του θεάματος στο νέο ντοκιμαντέρ, «Pretty Baby»

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η Μπρουκ Σιλντς αποκάλυψε ότι ένα ισχυρό στέλεχος του Χόλιγουντ της επιτέθηκε σεξουαλικά στα 20 της - Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ «Brooke Shields: Pretty Baby».

Το νέο ντοκιμαντέρ της Μπρουκ Σιλντς «Pretty Baby» τράβηξε τα φώτα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance, λόγω της αποκάλυψής της 57χρονης ηθοποιού ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση στα είκοσι χρόνια της.

Σε μια νέα συνέντευξη στο περιοδικό People, η Μπρουκ Σιλντς αποκάλυψε ότι ένα ισχυρό στέλεχος του Χόλιγουντ της επιτέθηκε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια.

«Μου πήρε πολύ χρόνο για να το επεξεργαστώ», είπε η Σιλντς. «Είμαι πιο θυμωμένη τώρα από όσο μπορούσα να είμαι τότε. Αν φοβάσαι, δικαίως είσαι έτσι. Είναι τρομακτικές καταστάσεις. Δεν χρειάζεται να είναι βίαιες για να είναι τρομακτικές».

Η Σιλντς είπε ότι ποτέ δεν δημοσιοποίησε τη σεξουαλική επίθεση μέχρι το ντοκιμαντέρ, γιατί πίστευε ότι «κανείς δεν θα με πιστέψει», προσθέτοντας, «Οι άνθρωποι δεν πίστευαν αυτές τις ιστορίες τότε. Πίστευα ότι δεν θα δούλευα ποτέ ξανά».

Μπρουκ Σιλντς για τη σεξουαλική επίθεση: «Δεν αγωνίστηκα. Απλώς πάγωσα»

Η σεξουαλική επίθεση συνέβη στο «χαμηλότερο σημείο της καριέρας μου», είπε η Σιλντς. Ήταν πρόσφατα απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Πρίνστον και έκλεισε μια συνάντηση με ένα στέλεχος του Χόλιγουντ. Η συνάντηση κλείστηκε ως επαγγελματικό δείπνο. «Νόμιζα ότι αφορούσε κάποια ταινία, μια δουλειά», είπε η Σιλντς.

Το δείπνο ολοκληρώθηκε με το στέλεχος του Χόλιγουντ να την πηγαίνει πίσω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, όπου προχώρησε σε επίθεση εναντίον της.

Όπως δήλωσε η Σιλντς, «Δεν αγωνίστηκα. Απλώς πάγωσα» και είπε ότι κατηγόρησε τον εαυτό της για την επίθεση στη συνέχεια.

Pretty Baby 1978 Teaser

«Συνέχισα να λέω, “Δεν έπρεπε να το κάνω αυτό. Γιατί ανέβηκα μαζί του; Δεν έπρεπε να είχα πιει αυτό το ποτό στο δείπνο”», είπε. «Ήταν πολύ εύκολο να αποστασιοποιηθείς γιατί μέχρι τότε ήταν παλιά ιστορία», θυμάται. «Και επειδή ήταν μια επιλογή τύπου πάλεψε ή φύγε. Ο αγώνας δεν ήταν επιλογή, οπότε απλά αφήνεις το σώμα σου. Δεν είσαι εκεί. Δεν συνέβη».

Στο ντοκιμαντέρ της που αποτελείται από δύο μέρη, το οποίο χαρακτηρίστηκε «συναρπαστικό» στη διθυραμβική κριτική του Variety από το Sundance, η Μπρουκ Σιλντς μιλάει για πρώτη φορά για τις πρώιμες εμπειρίες της στο Χόλιγουντ.

Το φιλμ παρακολουθεί την άνοδό της ως παιδικό μοντέλο διαφήμισης έως τη σεξουαλικοποίησή της σε ταινίες, ξεκινώντας από την ηλικία των 12, στο «Pretty Baby» (1978) και στη συνέχεια στα 15 της, στο «The Blue Lagoon» (1980). Το ντοκιμαντέρ σκηνοθετεί η Λάνα Γουίλσον, γνωστή για το ντοκιμαντέρ της Τέιλορ Σουίφτ, «Miss Americana».

Το «Brooke Shields: Pretty Baby» κάνει το ντεμπούτο του στις 3 Απριλίου στο δίκτυο Hulu.

(Με πληροφορίες του Variety)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice