Porsche billionnaire moves in with girlfriend after divorcing dementia-sufferer wife
© Franziska Krug/Getty Images/Ideal Image
Celebrities

O Βόλφγκανγκ Πόρσε χωρίζει τη γυναίκα του που πάσχει από άνοια

Με νέα σύντροφο ο 79χρονος κληρονόμος

62224-137655.jpg
Newsroom |

Βόλφανγκ Πόρσε: Χωρίζει στα 79 του γιατί η γυναίκα του πάσχει από άνοια

Ο εγγόνος του Φέρντινταντ Πόρσε και κληρονόμος της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας Βόλφγκανγκ Πόρσε, καταθέτει αίτηση διαζυγίου από την 74χρονη σύζυγό του «λόγω σοβαρής άνοιας που την έχει καθηλώσει στο σπίτι». Το ζευγάρι ήταν μαζί εδώ και 16 χρόνια.

Πηγές από το περιβάλλον του ζευγαριού δήλωσαν ότι ο 79χρονος δισεκατομμυριούχος, δυσκολεύεται να ζήσει με τη σύζυγό του, 74 ετών, λόγω των αλλαγών στη συμπεριφορά της από τότε που διαγνώστηκε με άνοια.

Η γυναίκα του, Κλαούντια, έχει τέσσερις φροντιστές που τη φροντίζουν όλο το εικοσιτετράωρο, καθώς πάσχει από την ασθένεια τα τελευταία δύο χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπορεί να κινηθεί μόνη της εδώ και μήνες και η νοητική της αντίληψη έχει υποστεί ραγδαία πτώση.

Ο Βόλφγκανγκ και η Κλαούντια είναι μαζί από το 2007 και παντρεύτηκαν το 2019. Η περιουσία της οικογένειας Πόρσε έχει εκτιμηθεί σε 20 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Βόλφγκανγκ τους τελευταίους μήνες έχει έρθει πιο κοντά με την επί 25 χρόνια φίλη του, την 59χρονη Γκαμπριέλα Πρίνσεζιν. Η Γκαμπριέλα γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη τον Απρίλιο του 1963.

Όπως και η σύζυγος του Πόρσε, Κλαούντια, σπούδασε νομικά στο Μόναχο και στην Κολωνία. Παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Karl-Emich zu Leiningen το 1991, αλλά το ζευγάρι χώρισε το 1998. Αργότερα την ίδια χρονιά παντρεύτηκε τον Ελβετό Karim Aga Khan IV, 86 ετών, τον 49ο ιμάμη των Ισμαηλιτών Nizari, ο οποίος θεωρείται άμεσος απόγονος του Προφήτη Μωάμεθ. Το ζευγάρι χώρισε το 2014.

Από το 1999, η Γκαμπριέλα συμμετέχει σε διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα του τρίτου κόσμου, προωθώντας την αυτοδυναμία και προσφέροντας βοήθεια από φυσικές καταστροφές. Από το 2004 ασχολείται ενεργά με την καταπολέμηση του AIDS, υποστηρίζοντας το Γερμανικό Ίδρυμα για το AIDS.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice