Πάρις Χίλτον: Η διάσημη κοσμική influencer αυτοβιογραφείται
© Instagram / Paris Hilton
Celebrities

Πάρις Χίλτον: Η διάσημη κοσμική influencer αυτοβιογραφείται

Στο βιβλίο «Paris: The Memoir» γράφει τα απομνημονεύματά της από πρώτα παιδικά της χρόνια μέχρι τώρα

114739-643733.jpg
Τάνια Δελή |

«Paris: The Memoir»: Η αυτοβιογραφία της Πάρις Χίλτον – Τα παιδικά χρόνια, η ψυχική και σωματική κακοποίηση, οι σχέσεις της, οι επιχειρήσεις, η μόδα και τα social media

Kυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ η αυτοβιογραφία της Πάρις Χίλτον που, στα 42 της χρόνια αποφάσισε να προσθέσει στις ιδιότητές της —ηθοποιός (που έχει βραβευτεί δυο φορές με το Χρυσό Βατόμουρο για τη χειρότερη ερμηνεία, μοντέλο, τραγουδίστρια, DJ, τηλεοπτική παρουσιάστρια— εκείνη της αυτοβιογραφούμενης συγγραφέως. Η Πάρις Χίλτον είναι διάσημη επειδή είναι διάσημη: φημίζεται για τις κοσμικές εμφανίσεις και για τη μεγάλη περιουσία που έχει κληρονομήσει ως κόρη του Ρίτσαρντ Χίλτον και δισέγγονη του Κόνραντ Χίλτον, ιδρυτή των ξενοδοχείων Χίλτον.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια, ενώ στη συνέχεια έζησε στο Μπέβερλι Χιλς όπου, σε πολύ μικρή ηλικία, εργάστηκε ως μοντέλο. Μεγάλωσε σε μια πολύ προστατευμένη, συντηρητική ατμόσφαιρα: όπως γράφει στο βιβλίο της κι όπως έχει πει σε podcast και σε αυτοβιογραφικά βίντεο, οι γονείς της ήταν ιδιαίτερα αυστηροί και δεν της επέτρεπαν να βγαίνει ραντεβού, να φοράει μακιγιάζ ή συγκεκριμένους τύπους ρούχων ή να πηγαίνει σε σχολικά πάρτι. Ο κοινωνικός κύκλος της οικογένειας περιλάμβανε τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Μάικλ Τζάκσον. Το 1996, η Χίλτον και η οικογένειά της έφυγαν από την Καλιφόρνια και γύρισαν στο Μανχάταν, όπου έκανε την επανάστασή της με συστηματικές απουσίες από το σχολείο και ξενύχτια. Το αποτέλεσμα ήταν οι γονείς της να τη στείλουν σε μια σειρά οικοτροφείων για προβληματικούς εφήβους. Σε ηλικία 16 ετών βρέθηκε στο Provo Canyon School, ένα αναμορφωτήριο στην πολιτεία της Γιούτα όπου λέει ότι κακοποιήθηκε ψυχικά και σωματικά από το προσωπικό. Στο ντοκιμαντέρ της «This Is Paris», η Χίλτον μαζί με άλλους πρώην μαθητές από το Provo Canyon School θυμούνται την απομόνωση, την καταναγκαστική φαρμακευτική αγωγή με ψυχοτρόπα, τον εγκλεισμό και τους ξυλοδαρμούς.

Η Πάρις Χίλτον κατέληξε influencer στα social media και icon της μόδας προωθώντας κοριτσίστικο στιλ «Valley Girl» και μορφές συμπεριφοράς κακομαθημένου πλουσιοκόριτσου. Στο βιβλίο της περιγράφει, μεταξύ άλλων, τις ερωτικές της σχέσεις —με τον Έλληνα εφοπλιστή και παραγωγό ταινιών Πάρη Κασιδόκωστα, με τον εφοπλιστή Σταύρο Νιάρχο, με τον κιθαρίστα Μπέντζι Μάντεν— και το πώς από το 2021 σοβαρεύτηκε απότομα δίπλα στον Αμερικανό επιχειρηματία Κάρτερ Ρέουμ με τον οποίον τον περασμένο Ιανουάριο απέκτησε παιδί με παρένθετη μητέρα. Επίσης, η Πάρις αναφέρεται στην υπόθεση ενός sex tape που διέρρευσε στο διαδίκτυο 2003 και για το οποίο ζήτησε 30 εκατομμύρια δολάρια από την εταιρεία διανομής για παραβίαση ιδιωτικής ζωής και ψυχικής οδύνης.

Η Πάρις Χίλτον είναι ολόκληρη επιχείρηση στην οποία συγκαταλέγονται μάρκες αρωμάτων (Heiress, Gold Rush, Rosé Rush, Platinum Rush), σειρές reality όπως το «Cooking with Paris» και podcasts όπως το «Trapped In Treatment». Στη δεκαετία του 2000 θεωρούταν η «πιο υπερεκτιμημένη διασημότητα» στον κόσμο: από το 2004 μέχρι το 2008 συγκαταλεγόταν στις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στο Google, στο AOL και στο Lycos, ενώ το το 2005, η Madame Tussauds αποκάλυψε το κέρινο ομοίωμά της. Η αμοιβή της ως DJ σε πάρτι και οι προσωπικές εμφανίσεις της, οι οποίες παρέσυραν πλήθος παπαράτσι φαίνεται πως ξεκινούσαν από 250.000 και έφταναν το 1 εκατομμύριο δολάρια.

H πρώτη παρουσία του βιβλίου της έγινε στο βιβλιοπωλείο Βarnes & Noble «Τhe Grove» στο Λος Άντζελες. H Πάρις Χίλτον ζει σήμερα στο Μάλιμπου, σε μια έπαυλη στη διάσημη παραλία του Ειρηνικού, αλλά έχει επίσης ένα τεράστιο αρχοντικό σπίτι στο Μπέβερλι Παρκ και ένα ρετιρέ στο Μανχάταν.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice