Ντέμι Λοβάτο: Άλλαξε ξανά τις αντωνυμίες της - Η θέση της για τη ρευστότητα φύλου και το πρόβλημα με τις επιλογές αρσενικό - θηλυκό.
Η Ντέμι Λοβάτο αποκάλυψε γιατί αποφάσισε να υιοθετήσει ξανά τις προηγούμενες αντωνυμίες της © Instagram/Demi Lovato
Celebrities

Η Ντέμι Λοβάτο εξηγεί γιατί άλλαξε ξανά τις αντωνυμίες της

Η Αμερικανίδα σταρ δηλώνει ότι το να εξηγεί το they/them ήταν «απολύτως εξαντλητικό»

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ντέμι Λοβάτο: Άλλαξε ξανά τις αντωνυμίες της - Η θέση της για τη ρευστότητα φύλου και το πρόβλημα με τις επιλογές αρσενικό - θηλυκό.

Την απόφαση να υιοθετήσει ξανά τις αντωνυμίες she/her σε συνδυασμό με τα they/them, αποκάλυψε η Ντέμι Λοβάτο.

Το 2021, η Αμερικανίδα μουσικός, γνωστή για την επιτυχία της «Cool For The Summer», ανακοίνωσε ότι αυτοπροσδιορίζεται ως μη δυαδικό άτομο και ότι θα χρησιμοποιούσε τις αντωνυμίες they/them.

Πέρυσι, αποκάλυψε ότι αποφάσισε να χρησιμοποιεί και τις αντωνυμίες she/her, ώστε να μην χρειάζεται να εξηγεί συνεχώς τον εαυτό της.

«Έπρεπε συνεχώς να εκπαιδεύω τους ανθρώπους και να εξηγώ γιατί ταυτίστηκα με αυτές τις αντωνυμίες. Ήταν απολύτως εξαντλητικό», είπε η 30χρονη Λοβάτο, σε μια νέα συνέντευξή της στο GQ Hype Spain.

«Απλά κουράστηκα. Αλλά για αυτόν ακριβώς τον λόγο ξέρω ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να διαδίδουμε το μήνυμα».

Ντέμι Λοβάτο: Θα ένιωθα πιο άνετα σε ένα μπάνιο χωρίς διάκριση φύλου

Η τραγουδίστρια του «Solo» είπε ότι θα ήθελε να υπήρχαν περισσότεροι ουδέτεροι ως προς το φύλο χώροι για ανθρώπους σαν την ίδια.

«Το αντιμετωπίζω αυτό κάθε μέρα. Για παράδειγμα, σε δημόσιες τουαλέτες. Πρέπει να έχω πρόσβαση στο γυναικείο μπάνιο, παρόλο που δεν ταυτίζομαι πλήρως με αυτό».

Η Λοβάτο δήλωσε επίσης ότι όταν συμπληρώνει δημόσια έγγραφα ή έντυπα, συχνά αισθάνεται άβολα όταν της παρουσιάζονται δύο επιλογές για να καθορίσει το φύλο της.

«Δίνονται μόνο δύο επιλογές, αρσενικό και θηλυκό, και νιώθω ότι τίποτα από αυτά δεν έχει νόημα για εμένα».

Η Λοβάτο υπογράμμισε επίσης ότι θέλει περισσότερους χώρους ουδέτερους ως προς το φύλο, προσθέτοντας: «Θα ένιωθα πιο άνετα σε ένα μπάνιο χωρίς διάκριση φύλου».

Demi Lovato - Heart Attack (Official Video)

Το 2021, η Λοβάτο έκανε coming out μη δυαδική, υιοθετώντας τον όρο - ομπρέλα για τα άτομα που δεν αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ούτε ως άνδρα ούτε ως γυναίκα.

Η τραγουδίστρια είπε στους θαυμαστές της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «έκανε θεραπευτική και αυτοστοχαστική δουλειά» τον περασμένο χρόνο, που τελικά την οδήγησε στην επανεξέταση της ταυτότητας φύλου της.

«Θα αλλάξω επίσημα τις αντωνυμίες μου σε they/them», είχε δηλώσει τότε. «Νιώθω ότι αυτό αντιπροσωπεύει καλύτερα τη ρευστότητα που αισθάνομαι στην έκφραση του φύλου μου και μου επιτρέπει να νιώθω πιο αυθεντική και αληθινή με το άτομο που γνωρίζω ότι είμαι και ταυτόχρονα ακόμη ανακαλύπτω».

Τον Αύγουστο του 2022, ανακοινώνοντας ότι είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί και πάλι τις αντωνυμίες she/her, η τραγουδίστρια είπε κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του Spout Podcast: «Είμαι τόσο ρευστός άνθρωπος που δεν βρίσκω ότι είμαι… Ένιωσα ότι, ειδικά πέρυσι, η ενέργειά μου ήταν ισορροπημένη μεταξύ του αρσενικού και του θηλυκού μου».

(Με πληροφορίες του Independent)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice