Γιώργος Καπουτζίδης, Taylor Swift, Δωροθέα Μερκούρη
© Instagram YKapoutzidis/Taylor Swift / Dorotea Mercuri
Celebrities

10 διάσημοι που έχουν έρωτα με τις γάτες

Από τις γάτες του Γιώργου Καπουτζίδη μέχρι την Olivia Benson της Taylor Swift, το τρίτο πλουσιότερο κατοικίδιο παγκοσμίως, χρόνια σας πολλά

Παγκόσμια Ημέρα Γάτας 2023: Διάσημοι που έχουν για κατοικίδιο τους γάτες 

Ο Καζαντζάκης είχε μεγάλη αγάπη για τις γάτες αλλά κυρίως για τη Σμινθίτσα που στην Kατοχή του έσωσε τη ζωή, γλιτώνοντάς τον από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα. Η γάτα του Κarl Lagerfeld, Choupette, κληρονόμησε 1,5 εκατομμύρια δολάρια από τον αείμνηστο σχεδιαστή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2019. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν είναι ξεκάθαρο πώς έχει διαχειριστεί την τεράστια αυτή κληρονομιά της. Το σίγουρο είναι ότι ποστάρει τακτικά στα social media της στιγμές από την τωρινή ζωή της και αναπολεί τον αγαπημένο της. Ο Freddie Mercury από την άλλη δεν δίστασε να παρουσιάσει τις γάτες του για τις οποίες μιλούσε πολύ συχνά στο μουσικό βίντεο για το hit single των Queen «Delilah». Γάτες, λοιπόν, οι πρωταγωνίστριες στις ζωές των διάσημων, εκείνες κάνουν τη ζωή τους να αποκτά νόημα, εκείνες τους προσφέρουν έμπνευση και συντροφικότητα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάτας παρακάτω σου έχουμε 10 διάσημους Έλληνες και ξένους που έχουν έρωτα με τις γάτες.

10 διάσημοι Έλληνες και ξένοι που έχουν για κατοικίδιο τους γάτες

Γιώργος Καπουτζίδης

«Ανήκει στις γάτες του! Πουθενά αλλού!», το έχει δηλώσει άλλωστε ο παρουσιαστής στο παρελθόν. Δούκας, Παντελής ή αλλιώς «γάτος του κουτιού», Πατρίσια, Βαλεντίνα είναι μερικά μόνο από τα ονόματα των γατών που θα δεις με ένα απλό σκρολ στο προφίλ του Γιώργου Καπουτζίδη στο Ιnstagram. Πολύ συχνά δημοσιεύει φωτογραφίες από την καθημερινότητα τους στο σπίτι του στην Αίγινα – και όχι μόνο. Άλλοτε αράζουν στον καναπέ μόνες τους, κάνουν κάποια γκριμάτσα, άλλοτε παρέα απολαμβάνουν αγκαλιές ή κάποιες φορές απλώς φωτογραφίζει διάφορες γάτες στον δρόμο και τις ανεβάζει. 

Αργύρης Αγγέλου

Ο Μαξ είναι η γάτα της καρδιάς του και τον έχει πάνω από 8 χρόνια. Κάποιες φορές βέβαια τον «φτύνει» και του κάνει ερωτικές σκηνές αλλά εκείνος τον θέλει και κυρίως τον αγαπά. Ένας από τους άπειρους λόγους που αγαπάει αυτόν τον τύπο είναι ότι ξέρει τι θα πει καλοπέραση... και την απαιτεί. Ο γάτος του, που ήταν αδέσποτος, συνηθίζει να ποζάρει όπου και αν βρίσκεται και κλέβει την παράσταση.

Τζόυς Ευείδη

Στον δρόμο έγινε η γνωριμία της με τον γάτο Κάρολο. «Τον τάιζα κάθε μέρα, αλλά ο Κάρολος νόμιζε ότι τον τάιζε η Τζίνα (η σκυλίτσα της) και, μόλις την έβλεπε, χουρχούριζε και τριβόταν στα πόδια της. Όταν τον πήρα σπίτι, πήγε κατευθείαν πάνω της. Τη ζήλια της η Τζίνα την ξεπέρασε με διπλάσια χάδια». Το αρχοντικό όνομα του Καρόλου το εμπνεύστηκε με έναν φίλο της που έδινε εξετάσεις για το θέατρο και είναι προς τιμήν του Καρόλου Κουν. Έχει επίσης το σκ@ταγγελίδιο όπως τον αποκαλεί. Για την ηθοποιό οι γάτες είναι τα μωρά της, είχε πάντα ζώα γύρω της και προτιμά κυρίως τα ηλικιωμένα. Το μότο της είναι «Υιοθετήστε μια αδέσποτη γάτα» και συμμετέχει πολύ ενεργά στα social media προσπαθώντας να προωθήσει υιοθεσίες ζώων και θέματα φιλοζωίας.

Γιάννης Στάνκογλου

Τον Τricky τον βρήκε στη Μήλο τον Αύγουστο του 2020 μόνο του και μετά τον χαμό της αγαπημένης του γάτας (2 μήνες από τη συγκεκριμένη ημερομηνία) που την είχε 20 χρόνια, τον υιοθέτησε. Toυ αρέσει η μουσική και απολαμβάνουν μαζί ποιοτικό χρόνο λίγο πριν φύγει για πρόβες. Σωστός γατομπαμπάς.

Δωροθέα Μερκούρη

«Ήταν τέλεια από την πρώτη στιγμή – έρωτας» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη της η Ελληνοιταλίδα ηθοποιός για τη γνωριμία με τις γάτες της. Η Δωροθέα Μερκούρη είναι γνωστή για τον έρωτα της με τις αδέσποτες γάτες. Carla από το Carla Bruni. Romeo από τον Shakespeare γιατί ο γάτος της είναι «πολύ ωραίος και είναι έρωτας». Leo από τον Leonardo Da Vinci διότι είναι «πολύ μαζεμένος και σκεπτόμενος». Και το τελευταίο μέλος που προστέθηκε μέσα στο 2022, ο Bianco που ήταν άρρωστος και εγκαταλελειμμένος. Τα κατοικίδια της έχουν ταλέντο στο να την κάνουν να γελά και εκείνη τρελαίνεται τις στιγμές που θέλουν να τα μάθουν όλα. Η χειρότερη τους συνήθεια; «Όταν γυρνάνε από ταξίδι κάνουν πιπί σε μια βαλίτσα για να τους πουν ότι δεν τους άρεσε που δεν ήταν εκεί». Σήμερα, έχει συνολικά 4 μέσα στο σπίτι και δύο έξω στο πεζόδρομο σε σπιτάκι ξύλινο που έφτιαξε ένας φιλόζωος φίλος της. Η ζωή άλλωστε χωρίς γάτες για εκείνη φτάνει στα όριά του να μην είναι τόσο ολοκληρωμένη. «Η ζωή θα μου φέρνει πάντα το κατοικίδιο που μου ταιριάζει την στιγμή εκείνη. Ξέρω ότι όλα έχουν ένα τέλος, και αυτά δεν ζουν για πάντα και όσο θέλουμε, αλλά ούτε και εμείς. Απλώς, ζήσαμε και θα ζήσουμε όσο γίνεται, με στιγμές γεμάτες αγάπη».

Κατερίνα Στικούδη

Μόλις είχε κλείσει έναν χρόνο και κάτι στο νέο της σπίτι. Και εκεί που καθόταν, άκουσε ένα νιαούρισμα από τα δέντρα, πάει κοντά και βλέπει ένα μικρό γατάκι, άσπρο με δυο βούλες (μια μαύρη μια καφετί) και μια χνουδωτή ουρά να της «μιλάει». Κατέβηκε από το δέντρο, πλησίασε σα να του ανήκει όλο το τετράγωνο, του έδωσε λίγη γαλοπούλα που έτρωγε και αυτό ήτανε. Για μερικές μέρες την περίμενε στην αυλή, μόλις αποφάσισε όμως να τον κρατήσει, το πήγε στο κοντινό ιατρείο, και αφού του έκανε όλες τις εξετάσεις, τα εμβόλια και την απαραίτητη επέμβαση, τον υιοθέτησε επίσημα. Και το όνομα αυτού; Χνούδι, ναι είναι cute και έχει και δικό του προφίλ στο Instagram. Όχι και τόσο ενεργό τελευταία αλλά το παραβλέπουμε. Η Κατερίνα Στικούδη έχει αναφέρει πως είναι το μεγαλύτερο αγχολυτικό που είχε ποτέ της, την βάζει για ύπνο για πλάκα, την ξυπνάει όταν πρέπει να γίνουν οι δουλειές και συμβάλλει στην ψυχική της ισορροπία.

Nάντια Μπουλέ

30 Ιουνίου 2022 πόσταρε μια φωτογραφία με την κόρη της, Σεμέλη, και τη γάτα της γράφοντας «Sharing Love». H Νάντια Μπουλέ αγαπάει τα ζώα της αλλά δεν θα την δεις τόσο συχνά να ανεβάζει φωτογραφίες με αυτά. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της όμως εξακολουθούσε να έχει δίπλα της την αγαπημένη της γάτα αφού είχε συζητήσει μάλιστα και με τον κτηνίατρο Χρήστο Κτενά, για όλους τους μύθους και τις αλήθειες όσον αφορά τις γάτες, και γενικότερα τα κατοικίδια, κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά και μετά.

Jennifer Lopez

11 Δεκεμβρίου του 2021. Λίγες μέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, η JLo πρόσθεσε ένα γατάκι στην οικογένεια. Η καλλιτέχνιδα παρουσίασε τη νέα γάτα της στους 44,9Μ ακόλουθούς της στο Twitter και το Instagram. «Σας παρουσιάζουμε τον… #Hendrix!!!» μέσα από ένα βίντεο 10 δευτερολέπτων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τόσο ο Ben όσο και τα δίδυμα προσπάθησαν να την πείσουν ότι ήρθε η ώρα να ανοίξει την καρδιά της σε μια γάτα και εκείνη όπως φαίνεται το έκανε. 

Miley Cyrus

Το 2015, υιοθέτησε τη γάτα Keke και από τότε πρόσθεσε και άλλα μέλη στην οικογένειά της. Συγκεκριμένα, την πέρσικη γάτα με όνομα Shanti Om, που έχει δικό της λογαριασμό στο Instagram με 73,3 χιλ. ακολούθους (ανενεργό πάντως τον τελευταίο καιρό) και πόσταρε αστεία memes. Συνολικά όμως όλη η στάση της είναι υπέρ της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Στο παρελθόν είχε ποστάρει μάλιστα στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram σχετικά με τη διάσωση δύο μικρών γατιών, τα οποία βρήκε και πήρε στο σπίτι της για να τα φροντίσει. «Έσωσα αυτά τα μικρά γατάκια από μία πολύ άσχημη κατάσταση. Με κάνει έξαλλη όταν οι άνθρωποι είναι τόσο ανεύθυνοι» έγραψε, των οποίων τα ονόματα που έδωσε είναι Kiki και Lilo. Αριθμό ακριβώς των γατών που έχει δεν ξέρουμε αλλά είναι πολλά τα γατιά Miley.

Taylor Swift

H Olivia, είναι το τρίτο πλουσιότερο κατοικίδιο παγκοσμίως για το 2023, αφού αξίζει 97 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τη λίστα «The Ultimate Pet Rich List». Η γάτα ράτσας scottish fold, η οποία πήρε το όνομά της από την Olivia Benson, τον χαρακτήρα της δημοφιλούς σειράς «Law & Order: SVU» δεν θα μπορούσε φυσικά από το να ανήκει στην Taylor Swift. Τη θυμάσαι και στο video clip του τραγουδιού της «Blank Space», αλλά και στη διαφήμιση της AT&T να πρωταγωνιστεί μαζί με τη γατομαμά της; H Olivia είναι captain με τα όλα της και την αγαπάει πολύ ο φακός. Υπάρχουν βέβαια στη ζωή της και οι Meredith Gray και Benjamin Button που τους δημοσιεύει και αυτούς στα κοινωνικά της δίκτυα. 

«Η μια γάτα φέρνει την επόμενη», είχει πει ο Έρνεστ Χεμινγουέι και όπως φαίνεται όχι άδικα για τους διάσημους. Αν και δεν ανήκω στο team γάτες, χρόνια σας πολλά ατίθασα πλάσματα. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice