Πιτ Ντέιβιντσον: Ο διάσημος αμερικανός κωμικός φέρεται να κάνει κεταμίνη για να θεραπεύσει την κατάθλιψή του - Τι ισχύει στις ΗΠΑ για τη χρήση της.
Ο Πιτ Ντέιβιντσον φέρεται να δοκιμάζει την κεταμίνη ως αντικαταθλιπτικό © EPA/Justin Lane
Celebrities

Ο Πιτ Ντέιβιντσον κάνει χρήση κεταμίνης για να θεραπεύσει την κατάθλιψή του

Ο διάσημος κωμικός χρησιμοποιεί την ουσία σε ρινικό σπρέι - Τι ισχύει για τη δράση της ως φαρμάκου

62224-137655.jpg
Newsroom |

Πιτ Ντέιβιντσον: Ο διάσημος αμερικανός κωμικός φέρεται να κάνει κεταμίνη για να θεραπεύσει την κατάθλιψή του - Τι ισχύει στις ΗΠΑ για τη χρήση της.

Πριν από λίγους μήνες, ο Ίλον Μασκ επιβεβαίωσε ότι η λήψη μικροδόσεων κεταμίνης τον βοήθησε στη θεραπεία της κατάθλιψης.

Ως μία από τις πιο παραμελημένες ψυχικές ασθένειες, η εύρεση ενός ιδανικού φαρμάκου για την κατάθλιψη μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για οποιονδήποτε.

Οι άνθρωποι που κατακτούν φήμη σε νεαρή ηλικία έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο επιρρεπείς σε κατάθλιψη από τους ανθρώπους που δεν βρίσκονται συνεχώς κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αξίζει να σημειωθεί η περίπτωση του Πιτ Ντέιβιντσον, καθώς έχασε τραγικά τον πατέρα του κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Από τότε, πάλεψε με την κατάθλιψη και ήταν πάντα ανοιχτός για την από μέρους του κατάχρηση ουσιών.

Εν μέσω πρόσφατων αναφορών ότι ο Πιτ Ντέιβιντσον μπήκε σε κλινική απεξάρτησης, υπήρχαν συνεχείς φήμες για την ψυχική κατάσταση του κωμικού.

Ο Ντέιβιντσον άνοιξε την παράσταση του Ντέιβ Σαπέλ στο Madison Square Garden το βράδυ του Σαββάτου και ήταν εκείνος που επιβεβαίωσε την είδηση: Ο Πιτ Ντέιβιντσον δοκίμασε μικροδόσεις κεταμίνης για να αντιμετωπίσει την κατάθλιψή του.

Δημοσιογράφοι της Page Six μίλησαν με έναν από τους φίλους του κωμικού και επιβεβαίωσαν ότι τα νέα είναι αλήθεια.

Το 2019, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε την κεταμίνη ως ρινικό σπρέι. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Ντέιβιντσον κατανάλωσε την ουσία.

Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν σε πολλά πανεπιστήμια, η κεταμίνη αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τη θεραπεία της κατάθλιψης σε σύγκριση με τα υπόλοιπα.

Μια μορφή κεταμίνης χρησιμοποιείται ως ηρεμιστικό αλόγων, αλλά υπάρχει και σε μορφή φτιαγμένη για τον άνθρωπο ως αναισθητικό. Η χρήση κεταμίνης ως αντικαταθλιπτικό θεωρείται ήδη ως τεράστια πρωτοπορία στο πεδίο.

(Με πληροφορίες της Marca)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice