Zendaya
© Daniele Venturelli/Getty Images for Bulgari
Celebrities

15 από τις καλύτερες στιγμές της Zendaya

To «It-girl» της κινηματογραφικής βιομηχανίας σήμερα κλείνει τα 27

Zendaya: Οι καλύτερες στιγμές της από κορίτσι της Disney έως σήμερα

Έχει χαρακτηριστεί μία υπέροχη celebrity, το καινούριο «It-girl» της κινηματογραφικής βιομηχανίας, το πιο σύγχρονο fashion icon αλλά και η καλύτερη εκπρόσωπος της Gen Z. Ο λόγος για την Zendaya Maree Stoermer Coleman, το κορίτσι που λάμπει και που δεν φοβάται να τσαλακωθεί. Από τη Disney, το Εuphoria και όλα τoυς ενδιάμεσους σταθμούς, οι στιγμές της είναι ξεχωριστές όσο και αυτή - και το όνομά της. Σήμερα κλείνει τα 27 και εμείς θυμηθήκαμε κάποια από τα καλύτερα Zendaya moments από το ξεκίνημά της στο Shake It Up ως νεαρή έφηβη μέχρι την κορυφαία ηθοποιό blockbuster που την ξέρουμε σήμερα - σίγουρα θα έχετε ξεχωρίσει και πολλά ακόμη, ειδικά αν είστε μεγάλοι φαν.

Zendaya
© Daniele Venturelli/Getty Images for Bulgari

Οι καλύτερες στιγμές της Zendaya

Συνέντευξη της Zendaya στο The Ellen DeGeneres Show

Οι συνεντεύξεις είναι η τέλεια ευκαιρία για να γνωρίσουμε τις διασημότητες πέρα από τα ταλέντα τους. Σε λίγο παραπάνω από τρία λεπτά, η Zendaya συζητά για την ευθύνη του να είσαι θετικό πρότυπο για τα παιδιά, τα προνόμια της συγκατοίκησης με τους γονείς της και για τη συμμετοχή της στο «Spider-Man: Homecoming». Από άποψη καριέρας, η συνέντευξη της Ellen βρίσκει τη Zendaya στη μέση της μετάβασης από το Disney Channel προς τον κινηματογράφο και τελικά προς πιο ώριμους ρόλους. 

Zendaya on the Perks of Living with Her Parents

Η Zendaya κατακεραυνώνει το Airbrushing

Όποιος ακολουθεί τη Zendaya στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωρίζει ότι η ηθοποιός είναι ένθερμος υποστηρικτής της προώθησης ενός θετικού εαυτού και της εικόνας του σώματος - όποια και αν είναι αυτή. Όταν έμαθε ότι οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης με το περιοδικό Modeliste είχαν υποστεί ρετούς, η Zendaya δεν δίστασε να ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας στις περιττές αλλοιώσεις. Μαζί με την καταγγελία αυτής της πρακτικής, η Zendaya δημοσίευσε συγκριτικές φωτογραφίες πριν και μετά, ώστε οι θαυμαστές να δουν την πραγματικότητα. Tο Modeliste εξέδωσε ακόμη και μια δήλωση με την οποία ευχαριστεί τη Zendaya για την επισήμανση του υπερβολικού ζήλου του airbrushing. Εάν είναι να κάνουν και photoshop στο κορμί της Zendaya, καήκαμε..

Η Zendaya κατακεραυνώνει το Airbrushing
© Instagram/ zendaya

Η Zendaya απαντάει στη Giuliana Rancic σχετικά με τα ράστα της

Για την πρώτη εμφάνιση της στα Όσκαρ το 2015, η Zendaya επέλεξε να κάνει τα μαλλιά της ράστα, κάτι που προφανώς δεν εντυπωσίασε και πολύ κάποια μέλη του fashion police, συγκεκριμένα την Giuliana Rancic. Ενώ τα σχόλια της Rancic ήταν παιδαριώδη και κακόγουστα («θα μυρίζει σαν λάδι πατσουλί ή χόρτο»), η τότε έφηβη Zendaya -η οποία εξακολουθούσε να εργάζεται με τη Disney εκείνη την εποχή- χειρίστηκε την κριτική της fashionista ώριμα και αποτελεσματικά, γράφοντας στο Instagram ότι τα σχόλια της Rancic ήταν «εξωφρενικά προσβλητικά». Με την πάροδο των ετών, η νεαρή σταρ έχει μιλήσει ανοιχτά για διάφορες κοινωνικοπολιτισμικές ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένης της ισότητας στο Χόλιγουντ, με την τότε απάντησή της να είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της αποφασιστικότητας της ηθοποιού να σημάνει μια θετική αλλαγή στη βιομηχανία. Αργότερα στο περιοδικό W, δήλωσε ότι: «Έτσι γίνεται η αλλαγή» (ενν. μη μένοντας αμέτοχοι σε σχόλια).

Η Zendaya παίρνει συνέντευξη από τη Michelle Obama σε live στο Instagram

Το 2016, η Μισέλ Ομπάμα δημιούργησε ένα φιλανθρωπικό τραγούδι με τίτλο «This Is For My Girls» για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την πρωτοβουλία «Let Girls Learn». Εκτός από το να δανείσει τη φωνή της στο τραγούδι, η Zendaya έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρότζεκτ και μάλιστα κατάφερε να πάρει συνέντευξη από την τότε Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών για να συζητήσει περαιτέρω τους στόχους της πρωτοβουλίας για το Teen Vogue. Οι δύο γυναίκες μίλησαν με ειλικρίνεια για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια από φτωχές χώρες, με πολλά από αυτά να διακινδυνεύουν τη ζωή τους απλώς και μόνο για να πάνε σχολείο. Το θέμα δεν είναι και το πιο εύκολο προς ανάλυση, αλλά η Michelle Obama και η Zendaya είναι οι κατάλληλες.

Zendaya - Instagram live with Michelle Obama

Η Zendaya χειρίζεται άψογα το σχόλιο της Julie Klausner περί διατροφικής διαταραχής

Μεταξύ άλλων, η Zendaya είναι ιδιαίτερα παθιασμένη με θέματα που αφορούν την εικόνα του σώματος. Όποιος έχει παρακολουθήσει την ηθοποιό, γνωρίζει ότι χρησιμοποιεί την αναγνωρισιμότητά της για να διαδώσει ένα μήνυμα αυτοαγάπης και αποδοχής. Έτσι, η Zendaya, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν αντέδρασε ευγενικά στην κωμικό Julie Klausner όταν το 2016 συνέδεσε τη λεπτή σωματική της διάπλαση με διατροφική διαταραχή. Αντί να ρίξει ακόμα περισσότερο αρνητισμό, η διάσημη σταρ επέλεξε να υψώσει το ανάστημα όλων των κοριτσιών εκεί έξω, ανεξάρτητα από το μέγεθος του σώματός τους. «Δεν χρειάζεται να έχεις διατροφική διαταραχή για να παρευρεθείς στα Kids' Choice Awards... αλλά βοηθάει!», έγραψε η Zendaya στο Twitter της. Ακόμα και αν τότε ήταν ακόμα μικρή σε ηλικία, η Zendaya επέδειξε ψυχραιμία και ωριμότητα που αξίζει θαυμασμό.

zendaya
© Jason Merritt/Getty Images

«The Greatest Showman» και η συνέντευξη της Zendaya στο The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Αν και το μιούζικαλ του 2017 δίχασε τους κριτικούς, μία από τις σκηνές που ξεχώρισαν στο «The Greatest Showman» είναι το θεαματικό ντουέτο «Rewrite the Stars» με την Zendaya και τον Zac Efron - η χημεία ήταν φανερή. Κατά την προώθηση της ταινίας στο talk show του Jimmy Fallon, η Zendaya αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην επίπονη σωματική προπόνηση και την πρόβα του ρόλου.

Zendaya Shows One of Her and Zac Efron's Trapeze Fails for The Greatest Showman

Η Zendaya τραγουδάει το «24K Magic» του Bruno Mars στο Lip Sync Battle

Μια στο τόσο, όλοι συγχρονίζουν τα χείλη τους στα αγαπημένα τους τραγούδια, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανώς δεν υποστηρίζονται από μια χορευτική ομάδα με χορογραφία ή δεν έχουν τη δυνατότητα να τελειώσουν την παράσταση με μια έκρηξη κομφετί. Το Lip Sync Battle έφερε αντιμέτωπους τον Tom Holland και τη Zendaya για να δουν ποιος θα μπορούσε να φέρει την ένταση. Παρόλο που ο Spider-Man ερμηνεύοντας το «Singin' in the Rain» και το «Umbrella» της Rihanna είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να δείτε, το νούμερο που εντυπωσίασε ήταν αναμφισβήτητα το «24K Magic» της Zendaya. Για μερικά λεπτά, η Zendaya μεταμορφώνεται εντελώς σε Bruno Mars και αναπαράγει τέλεια τις κινήσεις του χαρισματικού τραγουδιστή. Η ερμηνεία της Zendaya είναι αυτό που όλοι οι υπόλοιποι φαντάζονται ότι μοιάζουν όταν κάνουν lip-syncing.

Zendaya Performs Bruno Mars' "24k Magic" | Lip Sync Battle

73 ερωτήσεις με τη Zendaya

Καλύπτοντας όλα τα είδη θεμάτων, η ενότητα 73 ερωτήσεις της Vogue παρέχει στους θαυμαστές της ένα στιγμιότυπο από την καθημερινή ζωή μιας διασημότητας. Με τη συνέντευξη να λαμβάνει χώρα στο πανέμορφο κτήμα της σταρ στην Καλιφόρνια, η Zendaya αποκαλύπτει διάφορες μικρολεπτομέρειες για τον εαυτό της, όπως ότι το πρότυπό της είναι η μητέρας της, το αγαπημένο χρώμα χειλιών το κόκκινο, ότι φορούσε σκουλαρίκια του 1 εκατ. χωρίς να το γνωρίζει κλπ. Η συνέντευξη εμβαθύνει μάλιστα εν συντομία σε μερικούς από τους πιο γνωστούς ρόλους της ηθοποιού - για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι ο Spider-Man είναι ο αγαπημένος υπερήρωας της Zendaya; Λοιπόν, τώρα το ξέρετε. Το μόνο ενοχλητικό πράγμα σε αυτή τη συνέντευξη είναι ότι τελειώνει πάρα πολύ σύντομα.

73 Questions With Zendaya | Vogue

H Zendaya πρωταγωνιστεί σε καμπάνια αρωμάτων της Lancôme

Η Zendaya γίνεται brand ambassador της Lancôme και είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε καμπάνια αρωμάτων. Μία πολύ διαφορετική διαφήμιση με υπόκρουση το Unstopabble της Sia και την Zendaya να ιππεύει ένα λευκό άλογο στους δρόμους της Νέας Υόρκης που αποκτά σουρεαλιστική διάσταση. «Το Idôle είναι ένα στρατηγικό λανσάρισμα για τη Lancôme, την πρώτη μάρκα πολυτελούς ομορφιάς στον κόσμο, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να το παρουσιάσουμε με τη Zendaya», αναφέρει η ομάδα της Lancôme.

The Future of Fragrance is here: Idôle, Le Parfum

Zendaya vs. Tom Holland στο Jimmy Kimmel Live

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος θα κέρδιζε σε έναν αγώνα air hockey μεταξύ του Spider-Man και της MJ; Λοιπόν, είστε τυχεροί, καθώς ο Jimmy Kimmel αποφάσισε να λύσει επιτέλους αυτή την απορία. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας προώθησης της ταινίας «Spider-Man: Far from Home», η Zendaya και ο Tom Holland βρέθηκαν να παίρνουν μέρος σε έναν ζωντανό αγώνα air hockey. Με όλη τη χώρα να παρακολουθεί, η Zendaya βρέθηκε να δέχεται μια μονόπλευρη κατεδάφιση, λαμβάνοντας την ήττα της αξιοπρεπώς. Σε ό,τι αφορά το καστ του «Spider-Man», η Marvel και η Sony έκαναν πραγματικά τζακ ποτ.

Spider-Man Cast on Tom Holland & Zendaya’s Air Hockey Rivalry

Η Zendaya στην πρεμιέρα της ταινίας Spiderman

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην Zendaya στην πρεμιέρα του «Spider-Man: No Way Home» και δικαίως. Το ειδικά σχεδιασμένο φόρεμά της από Valentino Haute Couture επηρεασμένο από την αράχνη λόγω της ταινίας, είχε μια τολμηρή λαιμόκοψη και ψηλό σκίσιμο. Hot stuff.

Η Zendaya στην πρεμιέρα του «Spider-Man: No Way Home».
Η Zendaya στην πρεμιέρα του «Spider-Man: No Way Home». © EPA/DAVID SWANSON

Η Zendaya στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για το 2022 στο TIME

Η σειρά Euphoria έγινε το σημείο αναφοράς της ποπ κουλτούρας, ενώ ταυτόχρονα το “Spider-Man: No Way Home” κυριάρχησε στο box office, γεγονότα που έφεραν την Zendaya όχι μόνο στο επίκεντρο της δημοσιότητας αλλά και στη λίστα του ΤΙΜΕ με τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη. 

H Zendaya κερδίζει δύο φορές το βραβείο Emmy για τον ρόλο της στο Euphoria

Η Zendaya, η οποία υποδύεται μια έφηβη που είναι εθισμένη στα ναρκωτικά στο «Euphoria» της HBO, κέρδισε το βραβείο Emmy βραβείο Emmy Α' γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά. Η 26χρονη (τότε) έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που κέρδισε δύο φορές καθιστώντας την τη νεότερη νικήτρια υποκριτικής δύο βραβείων στην ιστορία. «Η μεγαλύτερη ευχή μου για το Euphoria ήταν να βοηθήσει να θεραπευτούν οι άνθρωποι», είπε στην ευχαριστήρια ομιλία της. «Θέλω απλώς να ευχαριστήσω όλους όσους μοιράστηκαν την ιστορία τους μαζί μου. Για όποιον έχει αγαπήσει μια Rue ή νιώθει ότι είναι μια Rue, θέλω να ξέρετε ότι είμαι τόσο ευγνώμων για τις ιστορίες σας και τις κουβαλάω μαζί μου».

Ζεντάγια και Λι Τζονγκ-τζε οι μεγάλοι νικητές στα βραβεία Emmy
Βραβεία Emmy: Η Ζεντέγια αναδείχθηκε καλύτερη ηθοποιός © GettyImages/idealImages/Chris Haston/NBC

Νέο πρόσωπο του οίκου Louis Vuitton η Zendaya

Μέσα από το διάσημο φακό των Μερτ Άλας και Μάρκους Πίγκοτ με φόντο τη θάλασσα της Κυανής Ακτής, η Αμερικανίδα σταρ Zendaya έγινε το πρόσωπο της ολοκαίνουργιας καμπάνιας του διάσημου οίκου Louis Vuitton, για την εμβληματική τσάντα Capucines. «Είναι εκπληκτικά φτιαγμένη και ανθεκτική», δήλωσε η νεότερη πρέσβειρα της Louis Vuitton.

Η Zendaya ποζάρει ως Νίκη της Σαμοθράκης στη νέα καμπάνια - συνεργασία της Lancôme με το Μουσείο του Λούβρου

Το Μουσείο του Λούβρου συνεργάζεται με τη Lancôme για μία συλλογή προϊόντων μακιγιάζ, εμπνευσμένη από τις πιο εμβληματικές φιγούρες γυναικείας δύναμης και ισχύος, η οποία κυκλοφορεί από 1η Σεπτεμβρίου. Τα πρώτα δείγματα της συνεργασίας εντυπωσιάζουν, με τη Zendaya να ποζάρει σαν μία σύγχρονη Νίκη της Σαμοθράκης. «Για μένα, η στάση της δείχνει μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση και νικήτρια. Ένα ισχυρό σύμβολο επιτευγμάτων. Και αυτό είναι η αληθινή ομορφιά: να αντλούμε από τη δική μας ιστορία για να δώσουμε φτερά στον εαυτό μας, έναν τρόπο να ενδυναμωθούμε», είπε η διάσημη σταρ.

Lancôme x Louvre: Μια συλλογή προϊόντων μακιγιάζ, που δημιούργησαν το μουσείο του Παρισιού και η εταιρία ομορφιάς με έμπνευση εκθέματα του Λούβρου.
© presse.louvre.fr

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice