Anna Delvey: Η «ψεύτικη κληρονόμος» στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης
© Mike Coppola/AD/Getty Images for ABA
Celebrities

Anna Delvey: Η «ψεύτικη κληρονόμος» στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Αν και καταδικασμένη σε κατ’ οίκον περιορισμό για απάτη, φαίνεται να κινεί νήματα στη βιομηχανία μόδας

Anna Delvey: Η «ψεύτικη κληρονόμος» υπογράφει το σόου της σχεδιάστριας Shao Yang στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Η Anna Delvey, η «ψεύτικη κληρονόμος» της Γερμανίας, με το νέο της κατόρθωμα, τη συμμετοχή της στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης σε κάνει να χάνεις την εμπιστοσύνη σου στο πολυδιαφημισμένο δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ. Ας θυμίσουμε πρώτα ποια είναι η Anna Delvey. Όσοι έχετε παρακολουθήσει τη σειρά του Netflix «Inventing Anna» ξέρετε για ποια μιλάμε. Η Γερμανίδα Anna Sorokin, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, συστηνόταν στην Αμερική ως κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας. Έχοντας υπερδραστήρια κοινωνική ζωή, γνώρισε τα σωστά πρόσωπα κι έκανε τζετ σετ ζωή, ώσπου κατάλαβαν ότι ήταν απατεώνισσα. Το 2019 φυλακίστηκε, το 2022 βγήκε από τη φυλακή και η ποινή της μετατράπηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Επιτρέπεται να βγαίνει μόνο για ιατρικούς λόγους, για να επισκέπτεται τις υπηρεσίες μετανάστευσης και για να αγοράζει πάγο(!). Είναι υποχρεωμένη να φορά «βραχιολάκι» και απαγορεύεται να ποστάρει οτιδήποτε στα social media. 

Anna Delvey: Η «ψεύτικη κληρονόμος» στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης
© Alexi Rosenfeld/Getty Images for ABA

Θα περίμενε κανείς πως η επιβεβλημένη «μοναστική» ζωή θα την κρατούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Κι όμως. Κάθε φορά που βγαίνει έξω, όλο και κάποιος τραβάει βίντεο και το ανεβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης απαγορεύεται να κυκλοφορεί, όχι όμως να δέχεται επισκέψεις, και η Anna Delvey αποδεικνύεται ιδιαιτέρως φιλόξενη οικοδέσποινα. Υποδέχεται φωτογράφους για φωτογραφήσεις σε περιοδικά (έχει τον ίδιο στιλίστα με τη Μαντόνα), κάνει podcast και δίνει συνεντεύξεις, κοινώς είναι πανταχού παρούσα. 

Στις 11 Σεπτεμβρίου θα ξανακάνει ντόρο, αφού στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης θα φέρει την υπογραφή της ένα σόου μόδας, αυτό της σχεδιάστριας Shao Yang. Πώς είναι δυνατόν; Κι όμως είναι. Σε συνεργασία με την Kelly Cutrone, μια δημοσιογράφο, συγγραφέα, γκουρού του ριάλιτι και κινητήρια δύναμη της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης από το 1995, η Delvey στοχεύει να μπει για τα καλά στη βιομηχανία της μόδας. Οι δυο τους δημιούργησαν μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων που ονομάζεται The OutLaw Agency με σκοπό να κάνουν pr σε νέους σχεδιαστές.

Για να λάβει κανείς μέρος στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και να πληρώσει όλο το πακέτο, από το pr μέχρι τα μοντέλα, χρειάζονται τουλάχιστον 120.000 δολάρια. Η Cutrone υπόσχεται πως το ντουέτο τους θα το κάνει για πολύ λιγότερα. «Είναι σαν η Θέλμα, η Λουίζ και η Μητέρα Τερέζα είχαν ένα μωρό» περιγράφει γλαφυρά τις «φιλάνθρωπες» διαθέσεις τους. 

Μέχρι στιγμής, έχουν μια πελάτισσα, τη Shao Yang, τη σχεδιάστρια του brand The Tailory New York, που υπάρχει από το 2014. Δεδομένων των περιορισμών στις μετακινήσεις της Delvey, δεν είναι σαφές το πού θα πραγματοποιηθεί το σόου. Εικάζεται πάντως ότι θα φιλοξενηθεί στο σπίτι της, το οποίο δεν το λες και «σπιρτόκουτο» - έχει έκταση 143 τετραγωνικά. 

Όσο για τους προσκεκλημένους συντάκτες μόδας, που θα δώσουν στη Yang τη δημοσιότητα που χρειάζεται, λέγεται ότι η Cutrone έχει κανονίσει ιδιωτικές ξεναγήσεις στο σπίτι της συνεργάτιδάς της. Άραγε, τι να σκέφτονται για όλη αυτή τη δραστηριότητα οι δικαστές που μπουζούριασαν την Delvey, και κυρίως τι να σκέφτονται τα θύματά της;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice