Linda Evangelista
© Getty Images/ Amy Sussman
Celebrities

Λίντα Εβαντζελίστα: Τι είπε για τη γενναία μάχη με τον καρκίνο και την μαστεκτομή

Πώς διαχειρίστηκε το σούπερ μόντελ αυτή τη μάχη

62224-137655.jpg
Newsroom |

Λίντα Εβαντζελίστα: H μάχη με τον καρκίνο και τη μαστεκτομή - Η 58χρονη σταρ της πασαρέλας μίλησε για τη διπλή περιπέτειά της με τη νόσο.

Η Λίντα Εβαντζελίστα τη Πέμπτη 19 Οκτωβρίου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «The View», όπου μίλησε για την περιπέτειά της με τον καρκίνο, στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.
Το 58χρονο σούπερ μόντελ επιβεβάιωσε στην εκπομπή πως υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή, μετά από μαστογραφία ρουτίνας που έκανε τον Δεκέμβριου του 2018 και έντοπισε την ασθένεια.

Η διπλή περιπέτειά της με τη νόσο

Πέρυσι, οι γιατροί ανακάλυψαν καρκίνο στον θωρακικό της μυ και έπρεπε να ξαναπεράσει την ίδια διαδικασία. Χειρουργείο, ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπέια ενώ οι γιατροί που την επέβλεπαν της είπαν ότι θα πρέπει να παίρνει χάπια για πέντε χρόνια. «Τα φάρμακα αυτά είναι ορμονικά κατασταλτικά, σε κάνουν να αισθάνεσαι γέρος», ανέφερε η Λίντα Εβαντζελίστα.

Η Γούπι Γούντμπεργκ, την ρώτησε για το πώς αντιμετώπισε τις δύο περιπτώσεις της νόσου:
«Νομίζω ότι η εμπειρία του καθενός θα είναι διαφορετική. Λοιπόν, ξεκίνησε με τη συνηθισμένη μαστογραφία μου. Ξέρω ότι δεν μας αρέσει να κάνουμε τις μαστογραφίες μας και είμαι η μεγαλύτερη αναβλητική, αλλά αυτό είναι ένα πράγμα στο οποίο ήμουν πραγματικά πιστή».

«Έχω μια άλλη ασθένεια που αφορά τους πνεύμονές μου και μια οσφυονωτιαία εκτομή που δεν ήταν τόσο καλή και έτσι κατέληξε σε διπλή μαστεκτομή».

Supermodel Linda Evangelista Discusses Breast Cancer Battle Exclusively On 'The View' | The View

Η Λίντα Εβαντζελίστα τόνισε πως ήταν η σωστή απόφαση για εκείνη ενώ στη συνέχεια μίλησε για την δεύτερη εμπειρία της με τη νόσο.

«Υπάρχει μια μικρή, πολύ μικρή πιθανότητα να επανέλθει. "Ξέρετε τόσο καλά το σώμα σας", αναφέρε ο γιατρός της, επειδή επέστρεψα με ένα μικρό... Θα το πω εξόγκωμα, όχι όγκο, και είναι εδώ πάνω στον ραχιαίο μου μυ».

«Είχα πολύ κακή βαθμολογία Ογκότυπου. Αυτή είναι μια μέτρηση που σου λέει τη πιθανότητα να ξαναεμφανιστεί η νόσος». «Έπρεπε να κάνω χημειοθεράπεια» ανέφερε το μοντέλο.

Το μοντέλο μετάνιωσε την επιλογή της να κάνει πλαστική επέμβαση

Η Λίντα Εβαντζελίστα κατά το παρελθόν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα από τις πλαστικές επεμβάσεις. Πήγε για κρυολιπόλυση και βρέθηκε να είναι στο 1% που παρουσιάζει παρενέργειες. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει η εταιρία.

Η Λίντα Εβαντζελίστα πήγε για θεραπεία διάλυσης λίπους και απέκτησε περισσότερο σε σημεία που φούσκωσαν σαν μπαλόνι και ήταν και σκληρά. Μετά από επέμβαση λιποαναρρόφησης που δεν απέδωσε, διότι η παραμόρφωση ήταν μόνιμη και «βάναυση», είχε επικεντρώσει τη ζωή της στην ανάκτηση της αυτοπεποίθησης της ακολουθώντας και κατάλληλη αγωγή για να βελτιώσει την υγεία της. Κάνοντας την αυτοκριτική της αναρωτιέται: «Γιατί νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε αυτά τα πράγματα στο σώμα μας; Πάντα ήξερα ότι θα γεράσω. Και ξέρω ότι υπάρχουν πράγματα που περνάει ένα σώμα. Απλά δεν πίστευα ότι θα έδειχνα έτσι. Δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου σωματικά, αλλά δεν με αναγνωρίζω πια ούτε ως άτομο. Αυτή -η Λίντα Εβαντζελίστα- έχει χαθεί». Αυτά είχε δηλώσει τότε που παρουσίασε τις παρενέργειες από την πλαστική επέμβαση.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice