Μάθιου Πέρι: Η μάχη με τις εξαρτήσεις στα ναρκωτικά και το αλκοόλ - Έκανε πολλές απόπειρες να αποτοξινωθεί, έγραψε βιβλίο για τον κόσμο των καταχρήσεων.
Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του σε ηλικία 54 ετών ο ηθοποιός Μάθιου Πέρι © Instagram/Matthew Perry
Celebrities

Η μάχη του Μάθιου Πέρι με τις εξαρτήσεις στα ναρκωτικά και το αλκοόλ

Ξόδεψε εκατομμύρια για αποτοξινώσεις, είχε μπει επανειλημμένα σε κλινικές

62224-137655.jpg
Newsroom |

Μάθιου Πέρι: Η μάχη με τις εξαρτήσεις στα ναρκωτικά και το αλκοόλ - Έκανε πολλές απόπειρες να αποτοξινωθεί, έγραψε βιβλίο για τον κόσμο των καταχρήσεων.

Ο αμερικανοκαναδός ηθοποιός και παραγωγός Μάθιου Πέρι, διάσημος αφού ενσάρκωσε τον Τσάντλερ Μπινγκ στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Τα φιλαράκια» («Friends»), βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του σε ηλικία 54 ετών, ανέφεραν αμερικανικά ΜΜΕ χθες Σάββατο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Los Angeles Times, η αστυνομία τον βρήκε πεθαμένο μέσα σε μπανιέρα στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Δεν έχουν προκύψει ενδείξεις ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε εγκληματική ενέργεια, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας και πληροφορίες του –ειδικευμένου στην κάλυψη διασημοτήτων– ιστότοπου TMZ, ο οποίος ήταν το πρώτο μέσο που αναφέρθηκε στον θάνατό του.

Ο Μάθιου Πέρι ταυτίστηκε με τη σειρά «Φιλαράκια» που προβαλλόταν στο NBC για δέκα σεζόν (1994-2004).

Μακριά από τις κάμερες όμως έδινε μάχη για χρόνια με την εξάρτησή του από τα αναλγητικά και το αλκοόλ και είχε χρειαστεί επανειλημμένα να μπει σε κλινικές αποτοξίνωσης.

Κατά το TMZ, δεν εντοπίστηκαν ουσίες στο σπίτι του από τους αστυνομικούς.

Μάθιου Πέρι: Το σκοτεινό ταξίδι στον κόσμο των καταχρήσεων

Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Φιλαράκια», που αγαπήθηκε ως Τσάντλερ, περιέγραψε το σκοτεινό του ταξίδι στον κόσμο των καταχρήσεων στο βιβλίο «Φιλαράκια, Εραστές και το Μεγάλο, Φριχτό Πράγμα», το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Athens Bookstore Publications.

Μάθιου Πέρι: Η μάχη με τις εξαρτήσεις στα ναρκωτικά και το αλκοόλ - Έκανε πολλές απόπειρες να αποτοξινωθεί, έγραψε βιβλίο για τον κόσμο των καταχρήσεων.

«Ήθελα να μιλήσω όταν πλέον θα ένιωθα σίγουρος για τον εαυτό μου», δήλωνε ο διάσημος ηθοποιός σε συνέντευξή του την περίοδο κυκλοφορίας του βιβλίου.

«Έπρεπε να περιμένω μέχρι να είμαι νηφάλιος και μακριά από την ασθένεια του αλκοολισμού και του εθισμού, για να τα γράψω όλα. Με ενδιέφερε τα δικά μου βιώματα να βοηθήσουν κι άλλους ανθρώπους». 

Ο Πέρι προχώρησε και σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Πριν από μερικά χρόνια, όταν ήταν 49 ετών, παραλίγο να πεθάνει από υπερβολική χρήση οπιοειδών. Πέρασε δύο εβδομάδες σε κώμα και πέντε μήνες στο νοσοκομείο και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει σάκο κολοστομίας για εννέα μήνες.

 
«Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά μου ότι είχα 2% πιθανότητες να ζήσω», θυμάται. Όταν ο Πέρι συμμετείχε στα «Φιλαράκια» ήταν 24 ετών και ο εθισμός του στο αλκοόλ είχε μόλις αρχίσει να βγαίνει στην επιφάνεια.

«Μπορούσα να το χειριστώ, κατά κάποιο τρόπο. Ωστόσο, όταν έφτασα στα 34 μου, είχα πραγματικά μπλέξει σε πολλά προβλήματα», παραδέχεται. «Υπήρχαν χρόνια που ήμουν νηφάλιος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η 9η σεζόν ήταν η χρονιά, που ήμουν νηφάλιος. Και μαντέψτε ποια σεζόν πήρα υποψηφιότητα για καλύτερος ηθοποιός; Έλεγα: "Αυτό πρέπει να μου λέει κάτι"». 

Αν και ο Πέρι προσπαθούσε να κρύψει την κατάστασή του, οι δραματικές αλλαγές στην εμφάνισή του κάθε χρόνο αντανακλούσαν την κατάσταση της νηφαλιότητάς του. Οι φίλοι του και συμπρωταγωνιστές του στα «Φιλαράκια», όπως λέει, έδειξαν κατανόηση και υπομονή.

«Είναι σαν τους πιγκουίνους. Οι πιγκουίνοι, στη φύση, όταν κάποιος είναι άρρωστος ή όταν κάποιος είναι τραυματισμένος, οι άλλοι πιγκουίνοι τον περιβάλλουν και τον στηρίζουν. Περπατούν γύρω του μέχρι ο πιγκουίνος να μπορέσει να περπατήσει μόνος του. Κάπως έτσι έκαναν και οι ηθοποιοί για μένα».

Όπως αποκάλυψε, ο Μάθιου Πέρι είχε πάει 15 φορές σε κέντρο αποτοξίνωσης όλα αυτά τα χρόνια, ενώ είχε κάνει 14 χειρουργικές επεμβάσεις στο στομάχι του. «Είναι πολλές οι υπενθυμίσεις για να παραμείνω νηφάλιος. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να κοιτάξω το σώμα μου», προσθέτει. 

Σε συνέντευξή του στο People τον περασμένο Οκτώβριο, μίλησέ για το κίνητρό του για να σταματήσει να παίρνει ναρκωτικά: «Ο θεραπευτής μου… Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να πάρεις Oxycontin, σκέψου ότι θα έχεις μια σακούλα κολοστομίας για το υπόλοιπο της ζωής σου», θυμάται να του λέει. «Και ένα μικρό παράθυρο άνοιξε και έφυγα από αυτό τον εφιάλτη». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ο ρόλος του στη δημοφιλή σειρά «Τα Φιλαράκια» του απέφερε κάποια στιγμή περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια ανά επεισόδιο, καθιστώντας τον έναν από τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς στον κόσμο, η επιτυχία αυτή είχε ένα εξαιρετικά υψηλό τίμημα για τον ηθοποιό καθώς, όπως υπολόγισε ο ίδιος, έχει ξοδέψει περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να παραμείνει νηφάλιος.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice