Μάθιου Πέρι: Τα μηνύματα φίλων και συναδέλφων για την απώλεια του 54χρονου ηθοποιού που ερμήνευσε τον ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ στη σειρά «Τα Φιλαράκια».
Φίλοι και συνεργάτες του Μάθιου Πέρι απέτισαν φόρο τιμής στον ηθοποιό © X/Warner Bros.
Celebrities

«Έδωσε χαρά σε εκατομμύρια ανθρώπους»: Φίλοι και συνεργάτες αποχαιρετούν τον Μάθιου Πέρι

Κύμα θλίψης για τον πρόωρο θάνατο του Τσάντλερ από «Τα Φιλαράκια»

62224-137655.jpg
Newsroom |

Μάθιου Πέρι: Τα μηνύματα φίλων και συνεργατών για την απώλεια του 54χρονου ηθοποιού που ερμήνευσε τον ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ στη σειρά «Τα Φιλαράκια».

Πρώην συνάδελφοι, σταρ του κινηματογράφου και πρόσωπα της δημόσιας ζωής απέτισαν φόρο τιμής στον ηθοποιό Μάθιου Πέρι, ο οποίος πέθανε το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Ο 54χρονος ηθοποιός, αγαπητός για την ερμηνεία του στην επιτυχημένη κωμική σειρά «Τα Φιλαράκια» ως ο σαρκαστικός Τσάντλερ Μπινγκ, βρέθηκε νεκρός στη μπανιέρα του, είπε ο εκπρόσωπός του στο NBC News.

Ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε ότι οι πρώτοι ανταποκριτές κλήθηκαν στο σπίτι του Πέρι στο Πασίφικ Πάλισεϊντς για μια «επείγουσα ανάγκη».

Δεν έχουν προκύψει ενδείξεις ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε εγκληματική ενέργεια, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας και πληροφορίες του ειδικευμένου στην κάλυψη διασημοτήτων ιστότοπου TMZ, ο οποίος ήταν το πρώτο μέσο που αναφέρθηκε στον θάνατό του.

Ο Μάθιου Πέρι ταυτίστηκε με τη σειρά «Φιλαράκια» που προβαλλόταν στο NBC για δέκα σεζόν (1994-2004).

Μακριά από τις κάμερες όμως έδινε μάχη για χρόνια με την εξάρτησή του από τα αναλγητικά και το αλκοόλ και είχε χρειαστεί επανειλημμένα να μπει σε κλινικές αποτοξίνωσης.

Κατά το TMZ, δεν εντοπίστηκαν ουσίες στο σπίτι του από τους αστυνομικούς.

Μάθιου Πέρι: Τα μηνύματα φίλων και συναδέλφων για την απώλεια του 54χρονου ηθοποιού που ερμήνευσε τον ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ στη σειρά «Τα Φιλαράκια».
O Μάθιου Πέρι και το καστ της σειράς που τον έκανε διάσημο, «Τα Φιλαράκια» © Instagram/Matthew Perry

Φίλοι και συνεργάτες αποχαιρετούν τον Μάθιου Πέρι: Οι αναρτήσεις στα social media

Η Μάγκι Γουίλερ, η οποία υποδύθηκε τη φίλη του Τσάντλερ, Τζάνις στα «Φιλαράκια», είπε ότι η χαρά που έφερε ο Πέρι σε «τόσους πολλούς» στην «πολύ σύντομη ζωή του θα συνεχιστεί».

«Αισθάνομαι πολύ ευλογημένη για κάθε δημιουργική στιγμή που μοιραστήκαμε», έγραψε στο Instagram.

Η Μόργκαν Φαίρτσαϊλντ, η οποία υποδύθηκε τη μητέρα του Τσάντλερ, Νόρα Μπινγκ, είπε: «Είμαι λυπημένη για τον πρόωρο θάνατο του “γιου” μου… Η απώλεια ενός τόσο λαμπρού νεαρού ηθοποιού είναι σοκ».

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο οποίος γνώριζε τον Πέρι ως νεαρό αγόρι όταν η μητέρα του ηθοποιού εργαζόταν ως βοηθός του πατέρα του, του Καναδού πρωθυπουργού Πιερ Τριντό, περιέγραψε τον θάνατό του ως «σοκαριστικό και θλιβερό».

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα παιχνίδια της σχολικής αυλής που παίζαμε και ξέρω ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ τη χαρά που τους προσέφερε. Ευχαριστώ για όλα τα γέλια, Μάθιου. Αγαπήθηκες – και θα λείψεις», είπε.

Ο ηθοποιός Γουέντελ Πιρς, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Πέρι στο ριμέικ του «The Odd Couple», έγραψε στο X: «Για δύο χρόνια ο Μάθιου Πέρι ήταν το αφεντικό μου, ο συνάδελφός μου και ένας χαρισματικός, ευγενικός, αστείος άνθρωπος. Προσεύχομαι και ελπίζω να είναι σε ειρήνη».

Η ηθοποιός Σέλμα Μπλερ έγραψε στο Instagram ότι ο Πέρι ήταν «ο παλιότερος άνδρας φίλος μου».

«Όλοι μας αγαπούσαμε τον Μάθιου Πέρι, και εγώ τον αγαπούσα ιδιαίτερα. Κάθε μέρα», έγραψε η Μπλερ. «Τον αγάπησα άνευ όρων. Και αυτός εμένα. Και είμαι καταρρακωμένη. Πληγωμένη. Όνειρα γλυκά, Μάτι. Όνειρα γλυκά».

Η Μίρα Σορβίνο, η οποία πρωταγωνίστησε με τον Πέρι στην ταινία «Parallel Lives» του 1994, έγραψε στο X: «Ω, όχι!!! Μάθιου Πέρι!! Γλυκιά, ταραγμένη ψυχή!! Είθε να βρεις ειρήνη και ευτυχία στον Παράδεισο, κάνοντας τους πάντες να γελούν με το μοναδικό σου πνεύμα!!!».

Η ηθοποιός Πάτζετ Μπρούστερ, η οποία έπαιξε την Κάθι, φίλη του Τσάντλερ στην τέταρτη σεζόν του «Φιλαράκια», έγραψε στο X: «Ήταν υπέροχος για μένα στο Friends και κάθε φορά που τον έβλεπα τις δεκαετίες μετά. Παρακαλώ διαβάστε το βιβλίο του. Ήταν η κληρονομιά του να βοηθήσει. Δεν θα ηρεμήσει όμως. Είναι ήδη πολύ απασχολημένος να κάνει τους πάντες να γελούν εκεί πάνω».

Η Μέρεντιθ Σάλεντζερ, η οποία πρωταγωνίστησε στο «A Night in the Life of Jimmy Reardon» με τον Πέρι όταν ήταν 16 ετών, μοιράστηκε τέσσερις κοινές φωτογραφίες. «Ο Μάθιου και εγώ γνωριζόμαστε από 16 ετών. Χωρίς λόγια. Αναπαύσου εν ειρήνη γλυκέ μου @MatthewPerry», είπε.

«Τι τραγική είδηση να διαβάσω», έγραψε ο ηθοποιός Τζορτζ Τακέι. «Η καρδιά μου είναι με τους αγαπημένους του και τους συναδέλφους του για πολλά χρόνια».

Ο Καναδοαμερικανός κωμικός Τομ Γκριν έγραψε: «Συγκλονισμένος και λυπημένος άκουσα για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι σε έναν τραγικό πνιγμό. Είναι μια από τις πολλές ταλαντούχες και απίστευτες ιστορίες επιτυχίας από την πατρίδα μου, την Οτάβα του Καναδά. Αναπαύσου εν ειρήνη, Μάθιου».

Ο ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός Πιρς Μόργκαν αποκάλεσε τον Πέρι «έναν σπουδαίο ηθοποιό, αλλά κατά τη δική του παραδοχή, έναν πολύ βασανισμένο τύπο. Η πρόσφατη αυτοβιογραφία του για τη ζωή του που έχει καταστραφεί από τον εθισμό ήταν μια από τις πιο ισχυρές, ειλικρινείς και αποκαλυπτικές που έχω διαβάσει ποτέ. Τόσο θλιβερά νέα».

Η Warner Bros Television Group, η οποία παρήγαγε τα «Φιλαράκια» για ολόκληρη την κυκλοφορία τους από το 1994 έως το 2004, δήλωσε: «Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου Μάθιου Πέρι. Ο Μάθιου ήταν ένας απίστευτα προικισμένος ηθοποιός και ανεξίτηλο μέλος της οικογένειας της Warner Bros Television Group. Η επίδραση της κωμικής ιδιοφυΐας του έγινε αισθητή σε όλο τον κόσμο και η κληρονομιά του θα παραμείνει στις καρδιές τόσων πολλών. Αυτή είναι μια σπαρακτική μέρα και στέλνουμε την αγάπη μας στην οικογένειά του, στα αγαπημένα του πρόσωπα και σε όλους τους αφοσιωμένους θαυμαστές του».

Το NBC, το δίκτυο που μετέδωσε τα «Φιλαράκια», είπε: «Έφερε τόση χαρά σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με τον τέλειο κωμικό συγχρονισμό του και την κουραστική εξυπνάδα του. Η κληρονομιά του θα ζήσει σε αμέτρητες γενιές».

Ο επίσημος λογαριασμός της σειράς στο X, ανέφερε: «Είμαστε συντετριμμένοι που μαθαίνουμε για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι. Ήταν ένα αληθινό δώρο για όλους μας. Η καρδιά μας είναι με την οικογένειά του, τους αγαπημένους του και όλους τους θαυμαστές του».

(Με πληροφορίες του Guardian)

Διαβάστε ακόμη → Μάθιου Πέρι: Ο ηθοποιός που όλοι αγαπήσαμε ως Τσάντλερ Μπινγκ στα «Φιλαράκια»

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice