Robert De Niro: Στα δικαστήρια ο διάσημος ηθοποιός
Ο Robert De Niro έχασε την ψυχραιμία του δύο φορές κατά την διάρκεια της δίκης © EPA / MOHAMMED BADRA
Celebrities

Robert De Niro: Στα δικαστήρια ο διάσημος ηθοποιός μετά από μήνυση της βοηθού του

«Όλα αυτά είναι ανοησίες» - Ο Robert De Niro ξέσπασε στο δικαστήριο υψώνοντας την φωνή του

|

Η πρώην βοηθός του De Niro, Graham Robinson μήνυσε τον ηθοποιό για 12 εκατομμύρια δολάρια για καταχρηστική συμπεριφορά και σεξιστικά σχόλια

Ο Robert De Niro υπερασπίστηκε τον εαυτό του σε μια δίκη που προέκυψε από μήνυση της πρώην προσωπικής βοηθού του κατηγορώντας τον ηθοποιό για καταχρηστική συμπεριφορά, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη.

Ο De Niro κατάφερε να συγκρατηθεί κατά την διάρκεια της δίκης πριν ξεσπάσει ενάντια στις κατηγορίες της Robinson προτού τελικά αναφωνήσει: «Όλα αυτά είναι ανοησίες», όπως αναφέρει η Guardian.

Με 300.000 δολάρια ετησίως αμείβονταν η Robinson

Η Robinson, η οποία εργάστηκε για τον Robert De Niro μεταξύ 2008 και 2019, αμείβονταν με 300.000 δολάρια ετησίως προτού παραιτηθεί από τη θέση της αντιπροέδρου παραγωγής και οικονομικών.

Η κατήγορος, που ήταν φορτωμένη, όπως ισχυρίζεται η ίδια, για χρόνια με δεκάδες υποχρεώσεις, από το να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του De Niro μέχρι να τον πάει στο νοσοκομείο όταν έπεσε από τις σκάλες, τον μήνυσε για 12 εκατομμύρια δολάρια για σοβαρή συναισθηματική βλάβη και δυσφήμηση.

Η Robinson είπε ότι ο ηθοποιός αρνήθηκε να της δώσει συστατικές επιστολές για να βρει άλλη δουλειά όταν παραιτήθηκε το 2019 μετά από επανειλημμένες συγκρούσεις με την σύντροφο του De Niro.

Ο Robert De Niro έχασε δύο φορές την ψυχραιμία του κατά την διάρκεια της δίκης

Ο 80χρονος De Niro, παραδέχτηκε ότι είχε καταχωρήσει τη Robinson ως επαφή έκτακτης ανάγκης κάποια στιγμή και βασίστηκε σε αυτήν για να τον βοηθήσει με τις ευχετήριες κάρτες προς τα παιδιά του. Όταν όμως ένας δικηγόρος της Robinson τον ρώτησε αν τη θεωρούσε ευσυνείδητη υπάλληλο, εκείνος απάντησε ειρωνικά: «Όχι μετά από όλα όσα περνάω τώρα».

Ο Robert De Niro έχασε την ψυχραιμία του δύο φορές κατά την διάρκεια της δίκης, υψώνοντας την φωνή του και όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί την σύντροφό του είπε: «Παίρνουμε όλες τις αποφάσεις μαζί».

Η δεύτερη φορά που ξέσπασε ήταν όταν ο δικηγόρος της Robinson προσπάθησε να υπονοήσει ότι ο Robert De Niro ξεσήκωσε την πελάτισσά του ένα πρωινό του 2017 για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο μετά από ένα ατύχημα που είχε ο ηθοποιός.

«Αυτή ήταν μια φορά που τραυμάτισα την πλάτη μου πέφτοντας από τις σκάλες», ξέσπασε ο Robert De Niro θυμωμένος. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, πρόσθεσε, καθυστέρησε να τηλεφωνήσει στη Robinson, τηλεφωνώντας της μερικές ώρες αργότερα.

Robert De Niro testifies in civil trial

Robert De Niro:  Δεν της ζήτησα να αρχίσει να ξύνει τα πατώματα και να σφουγγαρίζει το δάπεδο

Κατά την διάρκεια της δίκης ο De Niro επέμεινε ότι συμπεριφερόταν καλά στην Robinson ακόμα και αφού αγόρασε ένα σπίτι στο Μανχάταν με πέντε υπνοδωμάτια και επέτρεψε την Robinson να επιβλέπει κάποιες από τις προετοιμασίες, ώστε να μπορεί να μετακομίσει εκεί με την κοπέλα του, Tiffany Chen.

«Δεν της ζήτησα να πάει εκεί και να αρχίσει να ξύνει τα πατώματα και να σφουγγαρίζει το δάπεδο», είπε. «Λοιπόν όλα αυτά είναι ανοησίες».

Η αλληλογραφία μεταξύ του De Niro και της Chen που παρουσιάστηκε στους ενόρκους, έδειξε ότι η Chen γινόταν όλο και πιο καχύποπτη για τα κίνητρα της Robinson, λέγοντας ότι νόμιζε ότι η Robinson συμπεριφερόταν σαν να ήταν η γυναίκα του De Niro. «Ένιωθε ότι κάτι υπήρχε εκεί και μπορεί να είχε δίκιο», είπε ο De Niro υπερασπιζόμενος τις υποψίες της συντρόφου του.

Ο Robert De Niro κατηγορείται για σεξιστικά σχόλια

Στην αρχή της δίκης, ο δικηγόρος Andrew Macurdy είπε ότι η Robinson δεν μπόρεσε να βρει δουλειά και φοβόταν να αφήσει το σπίτι της από τότε που σταμάτησε να δουλεύει για τον De Niro. Δήλωσε ότι Robert De Niro της φώναζε μερικές φορές χρησιμοποιώντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και σεξιστικά σχόλια.

Ο Macurdy είπε ότι το πρόβλημα μεταξύ τους προέκυψε όταν η Chen ζήλεψε που ο De Niro βασιζόταν στην Robinson για τόσες πολλές δουλειές και ότι επικοινωνούσαν τόσο καλά. Είπε ότι η πελάτισσά του δεν είχε ποτέ ρομαντικό ενδιαφέρον για τον Robert De Niro. «Καμία», είπε. «Δεν υπήρξε ποτέ κάτι ρομαντικό μεταξύ των δύο τους».

Ο δικηγόρος του Robert De Niro, Richard Schoenstein, είπε ότι η Robinson είχε πολύ καλή μεταχείριση από τον Robert De Niro, «αλλά πάντα πίστευε ότι άξιζε περισσότερα».

Ο δικηγόρος του De Niro περιέγραψε τη Robinson ως κάποια που έπαιζε πάντα το θύμα

Περιέγραψε τον Robert De Niro ως «ευγενικό, λογικό, γενναιόδωρο» και είπε στους ενόρκους ότι θα το καταλάβουν όταν ακούσουν τις μαρτυρίες άλλων που εργάζονταν στην εταιρεία του Robert De Niro, την Canal Productions, η οποία έχει με την σειρά της μηνύσει την Robinson.

Ο Schoenstein περιέγραψε τη Robinson ως «αλαζονική και χειριστική» και είπε: «Πάντα έπαιζε το θύμα».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice