Πώς ο Μάρτιν Σκορτσέζε κατέκτησε το TikTok στα 81 του χρόνια
© Peter Jordan - PA Images/PA Images via Getty Images
Celebrities

Πώς ο Μάρτιν Σκορτσέζε κατέκτησε το TikTok στα 81 του χρόνια

Τα βίντεό του έχουν εκατομμύρια views και χιλιάδες αποθεωτικά σχόλια

Μάρτιν Σκορτσέζε: Η παρουσία του στο TikTok, τα εκατομμύρια views, τα αποθεωτικά σχόλια.

Στα 81 του χρόνια, ο Μάρτιν Σκορτσέζε είναι ζωντανός σαν ροκ συγκρότημα και εξαιρετικά δραστήριος στα social media. Η τελευταία του τρέλα είναι τα βίντεο στο TikTok, όπου με τη βοήθεια της κόρης του, Φραντσέσκα, δημιουργεί διασκεδαστικό περιεχόμενο και γίνεται σημαιοφόρος των Grandfluencers. 

Ως ντουέτο με την 23χρονη Φραντσέσκα, μιλά με χιούμορ για θέματα του τώρα, από τη σημασία διαφόρων slang εκφράσεων μέχρι τις αγαπημένες του ever ταινίες. Με τον τρόπο του γεφυρώνει το χάσμα των γενεών και γίνεται ήρωας και της Gen Z που ξημεροβραδιάζεται στο TikTok. 

@francescascorsese

In case you can’t tell, we really love 2001: A Space Odyssey @Letterboxd #fyp #martinscorsese #movieranking

♬ Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) - ABBA

Λέγεται πως ο βετεράνος της σκηνοθεσίας μπήκε στο παιχνίδι του TikTok με την απεργία των ηθοποιών του Χόλιγουντ. Καθώς δεν είχε κάποιον θεσμικό τρόπο για να προμοτάρει την τελευταία του ταινία, «Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού», το πήρε πάνω του και άρχισε τα βίντεο στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα της εποχής. Οι χρήστες του TikTok με τη σειρά τους του δίνουν respect, όπως κάνουν με όλα τα μέλη της Generation Ageless (βλέπε Μάρθα Στιούαρτ).

Από τα πιο ξεκαρδιστικά βίντεο είναι εκείνο που, αφού μιλάει για τις «μούσες» του, τις συνεργασίες του δηλαδή με Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Πολ Νιούμαν, Μισέλ Φάιφερ, Λεονάρντο ντι Κάπριο, Μάργκο Ρόμπι και λοιπούς, αποφασίζει να επεκτείνει τα όρια της σκηνοθετικής του τέχνης σε άλλο επίπεδο με μια νέα «μούσα». Ο πρωταγωνιστής του, τον οποίο και καθοδηγεί λάιβ, είναι ακόμα άγνωστος, όμως ανταποκρίνεται με μεγάλο ταλέντο στις οδηγίες του σκηνοθέτη: Όσκαρ, δείξε μου φόβο, λύπη, αγάπη, υπέρβαση… Και ο Όσκαρ δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας! Και αναγκάζει τον Σκορτσέζε να αναφωνήσει: «Πήρες τον ρόλο». Και ο Όσκαρ είναι σκύλος.

Ο σκηνοθέτης είχε εμφανιστεί και στο παρελθόν στο TikTok της κόρης του, όμως αυτή τη φορά η ανταπόκριση του κοινού τον αφήνει έκπληκτο. Εκατομμύρια άνθρωποι, που σίγουρα δεν είχαν γεννηθεί όταν ήταν στα ντουζένια και τα Όσκαρ του, του δίνουν σε μερικές ώρες views, καρδούλες και αποθεωτικά σχόλια, γεγονός που τον ενθαρρύνει να συνεχίσει. «Οτιδήποτε αγγίζει αυτός ο άνθρωπος γίνεται σινεμά» γράφει κάποιος, μια διατύπωση που δεν θα μπορούσε να είναι πιο ακριβής. 

Και κάπως έτσι ο Μάρτιν Σκορτσέζε, που πρόσφερε στην ανθρωπότητα καλλιτεχνικά αριστουργήματα σαν τον «Ταξιτζή» και «Τα καλά παιδιά», ο σκηνοθέτης που το έχει χούι να δημιουργεί τρίωρες ταινίες, μέσα από το TikTok καταφέρνει σε μερικά δευτερόλεπτα να γίνει ο εκλεκτός των εκπαιδευμένων στη συντομία και στη fast κουλτούρα νέων. Μακάρι βέβαια οι TikTokers να ανακαλύψουν το παρελθόν του και να μη μείνουν στην εικόνα του διασκεδαστικού παππού.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice